15 Temmuz’da Samsun’da meydanlardayız

15 Temmuz’da Samsun’da meydanlardayız
15.07.2018
A+
A-
Vali Osman Kaymak ve Eşi Emine Kaymak Hanımefendi 14.07.2018 Cumartesi günü saat 19.00’da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlik kapsamında şehit yakınları, gaziler ve aileleri adına Samsun Büyükşehir Belediyesi Şehit Erol Olçok Çok Amaçlı Salonunda Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen yemek programına katıldı.
Şehit yakınları, gaziler ve aileleri için Samsun Büyükşehir Belediyesi Şehit Erol Olçok Çok Amaçlı salonunda düzenlenen yemek öncesi Vali Osman Kaymak ve Eşi Emine Kaymak hanımefendi, şehit yakınları, gaziler ve ailelerinin masalarını tek tek dolaşarak, sohbet edip hoş geldiniz dedi.
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril yaptığı konuşmasında, “Dünyanın cenneti konumunda olan kutsal topraklarımız içeride ve dışarıdaki vatan hainlerinin işbirliği neticesinde zaman zaman kahpeliklere maruz kalmıştır. İki yıl önce 15 Temmuzda bizlerin içinde yaşayan sinsi düşmanlar kahpeliklerini bir kez daha göstererek masum ve günahsız olan milletimizin üzerine acımasızca ateş açmıştır. Türk silahlı kuvvetlerimize ait ağır silahlarla ve tanklarla yüzlerce günahsız insanı şehit etmiş binlerce vatandaşımız da yaralamıştır.
Dolayısıyla cennet vatan topraklarımızda gözü olan emperyalist güçler ve içimizde bulunan vatan hainleri her türlü kirli emellerini gerçekleştirmek için güç birliği yaparak haçlı seferlerinde olduğu gibi aziz milletimizi ve kutsal değerlerimizi 15 Temmuzda yok etmek istediler.
Aziz milletimizin bağrından çıkmış silahlı kuvvetlerimiz ve emniyet güçlerimiz bundan önce olduğu gibi bundan sonrada vatan topraklarımızın yılmaz bekçileri olacaktır. Yüce Türk Milleti’nin vatan savunmasındaki üstün feragat ve cesareti için sarsılmaz imanı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği damarlarındaki asil kanı yeterlidir. Sayın valim aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin yüce hatıraları uğrunda Samsun Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak yapılan üstün hizmetlere müteşekkiriz.
Bu düşüncelerle cennet vatan topraklarımız için canlarını veren bütün şehitlerimize ve başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vefat eden kahraman gazilerimize Allah’tan dilerken bu manidar yemeğin ikramında başta sayın valim olmak üzere emeği geçenlere şükran duygularımla hepinize saygılarımı sunarım.” dedi.
Vali Osman Kaymak yaptığı konuşmasında, “Değerli misafirler, malumunuz yarın 15 Temmuz 2016’da FETÖ/PYD terör örgütü tarafından yapılan kalkışmanın ikinci yıldönümüdür. Bu vesile ile ilimizde ve ülkemizde bir dizi programlar yapılmaktadır. Amacımız bu darbeyi unutmamak ve unutturmamaktır. Bu çerçevede de Valiliğimiz ve Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile İl Müdürlüğümüz ile şehit yakınlarına bir yemek planladık. Öncelikle bu yemeğe geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum.
Uluslararası güçlerin maşa olarak kullandıkları FETÖ Türkiye’yi bölme projesiydi. Aslında Türkiye yeniden Kurtuluş Savaşı’nı yaşadı. Allah’a şükrediyoruz ki onların hain planlarını suya düşürdü. Onlar içimizde asker kılığına girmiş teröristler olarak kendi uçaklarımızla insanımızı bombaladılar. Bu hain darbe girişimine karşı çok şeyler söylendi. O günlerde buna oyun ve tiyatro diyenler oldu. Nasıl bir tiyatrodur ki kendi insanını bombalayacak kadar insanların gözü dönebiliyor. Genlerinde bağımsızlık, gelecek, hürriyet aşkı olan milletimiz gerçekten kendine yakışanı yaptı. Toplara ve silahlara karşı sivil irade olarak kendi canları ortaya koyarak 250 şehit verdik. 2 bin 500’e yakın yaralımız vardı.
15 Temmuz akşamı ben Tunceli Valiliği’nde görevde iken teröristler tarafından bir karakolumuza ciddi bir saldırı oldu. Ankara’dan uçak istedik, mühimmat yok, uçaklar arızalı dediler. Sonradan biz bunun farkına varıyoruz ki, teröristleri vurmak için uçak yollamayan, bomba bulamayan o hainler, o gece bizim insanlarımızı öldürmek için bu uçakları ve bombaları kullanmışlar.
Bu ülke bulunduğu pozisyon gereği bütün dünyanın gözü bizim üzerimizde. Bizi bölmek ve parçalamak istiyorlar. Bunu başarmak içinde bu örgütleri kullanıyorlar. Amaç Türkiye güçlenmesin, bizlere muhtaç olsun. Allah’a şükür biz birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece, birbirimize kenetlendiğimiz sürece bunların oyunları boşa çıkacaktır.
İlimizde 15 Temmuzda programlar yapıyoruz. 15 Temmuz darbesi unutulmamalı unutturulmamalı.Bu hainlerin planlarına karşı devletimizin birliği ve beraberliğini milletimiz göstermesi lazım. Yarınki programlarımız bir eğlence programları değil şehitlerimizi anma programlarıdır. Yarın bizler birlik ve beraberliğimizi aynı zamanda gücümüzü gösterirsek, bu maşanın arkasında ki güçlere mesaj vereceğiz.
Buradan Samsunlu kardeşlerimize sesleniyorum. Samsun bir ilkadım kenti. Samsun Türkiye’nin kurtuluşuna giden yolda meşalenin yakıldığı bir kenttir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e sahip çıkan bir kenttir. Vatan, millet duygusu olduğu zaman tavrını ortaya koyan insanlar, inanıyorum ki yarın bizi de yalnız bırakmayacaklardır. Kendi geleceklerine sahip çıkacaklardır. Yarın Samsunlu kardeşlerimizi saat 20.00’de Cumhuriyet Meydanı’na bekliyoruz. Asıl olan hep birlikte orada olup şehitlerimizi anmaktır. Sizlerin evlatları, eşleri bizler için Türkiye’nin geleceği için canlarını verdiler. Şehit yakınlarının hatırlanmaya ihtiyaçları vardır. Onlar bizim başımızın tacıdır. Şehitlerimizin yakınları bize emanettir. Bütün şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.” dedi.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik gününün ikinci yıl dönümünde şehit yakınları, gaziler ve aileleri adına düzenlenen yemek programına ayrıca, Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Çiğdem Karaaslan, Fuat Köktaş, Orhan Kırcalı, Kemal Zeybek, Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Vali Yardımcısı Dr. Hakan Kubalı, Sezgin Üçüncü, İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, Canik Kaymakamı İlhan Turgut, Atakum Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz ve Eşi, İl Jandarma Komutanı. J. Kd. Alb. Ünsal Ağaoğlu ve Eşi, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, şehit yakınları, gaziler ve aileleri katıldı.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber