resim yükle

15 Temmuz, tarihimize yeni bir zafer olarak geçti

15 Temmuz, tarihimize yeni bir zafer olarak geçti
13.07.2024
A+
A-

Erdoğan: 15 Temmuz, tarihimize yeni bir zafer olarak geçti

Ankara-BHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda düzenlenen Şehit Mustafa Cambaz Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni’nde yaptığı konuşmada, 15 Temmuz’un önemini vurguladı ve şehitleri andı. Erdoğan, “15 Temmuz’da, yedi düveli arkasına alan bir ihanet çetesinin 40 yıllık planını bir gecede bozarak tarihimize ve bizden sonraki nesillere şeref madalyası olarak iftiharla taşıyacakları yeni bir zafer armağan ettik” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, “Siper et gövdeni, dursun bu hayâsızca akın” diyerek sokağa fırlayan ve 15 Temmuz gecesi şehadetle müşerref olan 252 kahramandan birinin merhum Mustafa Cambaz olduğunu ifade etti. Erdoğan, “FETÖ’cü hainler, Mustafa Cambaz kardeşimizi göğsünden iki kurşunla vurarak şehit ettiler. Namuslarına emanet edilen silahları millete çevirecek kadar şeref yoksunu olan bu alçaklar, tam da tıynetlerine uygun şekilde insanlarımızı korkakça, namertçe katlettiler. Milletin direnişini kırmak için her türlü alçaklığı yaptılar. Ancak sinsi ve kanlı emellerine ulaşamadılar” şeklinde konuştu.

Erdoğan, 15 Temmuz’u Çanakkale Zaferi’yle kıyaslayarak, “Bundan 109 sene önce, yedi düvelin bir araya gelip tüm gücüyle yüklendiği Çanakkale’de herkesi şaşırtan bir zafere imza atmıştık. 15 Temmuz’da da yedi düveli arkasına alan bir ihanet çetesinin 40 yıllık planını bir gecede bozarak tarihimize ve bizden sonraki nesillere şeref madalyası olarak iftiharla taşıyacakları yeni bir zafer armağan ettik” dedi. Erdoğan, bu zaferin emperyalistlerin uşaklarına, Türkiye’nin teslim alınamayacağını ve Türk milletinin iradesine zincir vurulamayacağını yeniden gösterdiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende yaptığı bu etkileyici konuşma ile 15 Temmuz şehitlerini anarken, milletin direnişinin ve iradesinin gücünü bir kez daha vurguladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.