Zabıta pazarda terazi denetimi yaptı

Zabıta pazarda terazi denetimi yaptı
14.10.2020
A+
A-

İlkadım Belediyesi zabıta ekipleri ve Büyükşehir Belediyesi Grup Merkezi Ölçü ve Ayar Amirliği ile birlikte ortaklaşa düzenlenen denetimde  İlkadım ilçesinde kurulan halk pazarında tüketicilerin korunması  ve farklı fiyat uygulamasının önüne geçilmesi adına pazar esnafının terazilerinin denetimleri yapıldı.

İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun gereğince terazi denetimi, etiket denetimi ve semt pazarcıların pazar standartlarına uygun hareket edip etmediklerini denetledi. Ekipler, terazilerin tezgâh önlerinde vatandaşın görebileceği konumda olması, etiketlerdeki rakamların anlaşılır olması gibi kurallar hakkında incelemelerde bulundu. Zabıta ekipleri  yaptıkları tüm uyarılara rağmen fiyat etiketi olmadan satış yapan esnaf ve pazarcı esnafına para cezası verileceği konusunda uyardı. Ekipler pazarcı esnafların terazilerini de  denetleyerek, beyanname kontrolü yanında, mühür zamanı gelmiş terazilerin kontrolleri, ayar kontrolleri gibi işlemleride gerçekleştirdiler. Kadifekale  pazarında gerçekleşen denetimlerde kurallara uygun satış yapan Pazar esnafı ve alışverişe çıkan vatandaşlar, denetimlerden duyduğu memnuniyeti dile getirdiler.

“Vatandaşlarımızın mağdur olmamasını istiyoruz”

Zabıta ekiplerinin ilçe pazarı ve marketlerde fiyat etiket ve terazi denetimlerini  aralıksız sürdüreceğini belirten İlkadım  Belediye Başkanı Necattin Demirtaş; “Halkımızın kanunlar çerçevesinde güven ve huzurla alışverişlerini yapabilmeleri için  fiyat etiket, son kullanma tarihleri kontrol, terazi denetimleri gibi işlemler ekiplerimizce büyük bir titizlikle devam ettirilecektir. Hem esnaflarımızın hem vatandaşlarımızın mağdur olmaması adına yapılan bu denetimler  hijyen ve güvenlik adına üretici esnaflarımız  genelinde de yapılacaktır.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber