Yorgunluğunuz geçmiyor mu? Kronik yorgunluk sendromu olabilirsiniz!

Yorgunluğunuz geçmiyor mu? Kronik yorgunluk sendromu olabilirsiniz!
27.11.2019
A+
A-

İç Hastalıkları ve Fitoterapi (Bitkiler ve doğal ürünlerle tedavi) Bilim Uzmanı Uzm. Dr. Mehmet Emin Erdem, kişide dinlererek geçmeyen yorğunluğun, kronik yorgunluk sendromu olarak adlandırılan bir sağlık sorunu olabiliceğini söyledi.

Modern çağın modern hastalığı olarak tabir edilen ve çevremizde adından sıkça duyduğumuz “kronik yorgunluk sendromu” iş verimliliği, aile hayatı, sosyal yaşantı gibi kişinin bütün günlük yaşantısını alt üst ediyor.
Peki kronik yorgunluk sendromu nedir? Büyük Anadolu Hastaneleri İç Hastalıkları ve Fitoterapi(Bitkiler ve doğal ürünlerle tedavi)Bilim Uzmanı Uzm. Dr. Mehmet Emin Erdem, dinlenerek, istirahat ederek geçmeyen ve uzun süren yorgunlukları “Kronik Yorgunluk Sendromu” olarakta değerlendirilebileceğini söyledi.

HASTALIĞIN BELİRTİLERİ
Birçok hastalıkla benzer özellikler gösterdiği için fark edilemeyen Kronik Yorgunluk Sendromu hakkında bilgiler veren Uzm. Dr. Mehmet Emin Erdem, “Sürekli bitkinlik ve uyku hali, Kas ve eklem ağrıları, Baş ağrısı, Boğaz ağrısı, Karın ağrısı, Enerji kaybı, Mide bulantısı ve kusma, Unutkanlık ve bilişsel performansta düşüş, Uyku düzeninde ve kalitesinde bozukluklar, Bağışıklık sisteminin güçsüzleşmesi, Bağırsak düzeninde bozukluklar, İş yaşamına ve sosyal hayata karşı olumsuz tutumlar, Sürekli huzursuzluk, Depresyon, Boyunda ve koltuk altında lenf bezi, El ve ayaklarda uyuşma ve karıncalanma. Bu belirtileri farklı hastalıkların belirtileri olarak görülsede “kronik yorgunluk sendromu”nda da karşımıza çıkabiliyor.

UZMAN DOKTORA BAŞVURUN
Özellikle 30-50 yaş grubundaki kadınlarda daha fazla görülen hastalığın semptomları grip ya da diğer viral enfeksiyonlara çok benzese de bunun en önemli nedeni strestir. En az 6 aydır ne kadar dinlenirseniz dinlenin geçmeyen bir yorgunluğunuz varsa ve az önce saydığımız belirtiler baş gösteriyorsa bunu kronik yorgunluk sendromu olarak dikkate almak gerekiyor.
Eğer inatçı, sık yorgunluk hissediyorsanız hastalığın semptomları olsun ya da olmasın mutlaka uzman bir doktora başvurun ve tedavinize başlayın” diyerek sözlerine son verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber