Yolumuzu kesmeye çalışıyorlar, susmayacağız

Yolumuzu kesmeye çalışıyorlar, susmayacağız
20.12.2019
A+
A-

2002 RUHU ŞU ANDA YOK

Samet Gürcü’nün “AK Parti İl Başkanlığı için adaylığınızı açıkladınız. Adaylığınızı açıklarken 2023 hedeflerine 2002 ruhuyla ulaşacağınızı belirttiniz. Şuanda AK Parti 2002 ruhundan uzaklaştı mı?” sorusunu yanıtlayan Mehmet Teyyare, “AK Parti 2002 ruhundan tamemen uzaklaştı. Çünkü 2002’deki yola çıkış gayemiz şuanda maalesef yok denecek kadar az. 2001 yılının son çeyreğinde AK Parti’yi kurarken, bagajda kirli çamaşırı olanlar bu gayede yer almayacak diye, 50 kişilik yönetim kurulu olarak güzel gayelerle yola çıktık. Çorbada bizim de tuzumuz olsun istedik. Büyük bir özveriyl yola çıktık. Kimsenin cesaret edemediği dönemde yola çıktık. Çok kısa bir zaman içinde teşkilatlarımızı oluşturarak, 30 Mart 2002 tarihinde yapmış olduğumuz meşhur Samsun Mitingi’nde 80 bin kişinin o alana toplanmasını sağladık. Çalışmalarımız ahenk içinde devam etti. 3 Kasım 2002 tarihinde yapılacak milletvekili seçimlerinde çok fazla gayret sarfetmedik. Çünkü milletin özlemini duyduğu liderin başkanlığında AK Parti kurulmuştu. Bizim çalışmalarımız da bütün Samsun tarafından kabul gördü ve çok çaba sarfetmeden iktidar olmayı başardık.” dedi.

ÖNÜMÜZÜ KESMEYE ÇALIŞIYORLAR

Teyyare, “AK Parti’de milletvekilliği yapmış olan arkadaşlarımızdan şu anda AK Parti İl Başkanlığı için ismi geçenlerin hiçbirinin, AK Parti İl Başkanlığına aday olmak gibi bir arzularının olduğunu düşünmüyorum. Sadece biz aday olduk diye bizim önümüzü kesmek için isim cambazlığı, isim enflasyonu gibi ortaya atıldığını düşünüyorum. ‘Şu aday olacak, bu aday olacak’ şeklinde bir kafa karışıklığı yapmanın derdindeler. Çünkü İl başkanlığı için isimleri geçen milletvekili kardeşlerimizin biz de biliyoruz, onlar aslında aynı cenabın adamları. Doğruyu söyleyen dokuz köyden kovulur misali, bizim söylemlerimiz bu kişileri rahatsız ediyor herhalde ki, karşıma ne kadar aday çıkarırlarsa, vazgeçerim diye mi düşünüyorlar bilmiyorum. Ama biz samimi duygularla, davamızın selameti için yola çıktık. Bu şekilde bir kaç kişinin idare ettiği bir AK Parti yerine, 50 kişinin hatta 100 kişinin idare edeceği, yöneteceği bir AK Parti’ye ihtiyaç olduğunu, her kesime ulaşmamız gerektiğine inandığımız için, yönetim şeklini beğenmediğimiz için bu duruma karşı açıklamalarımız biraz sert.” diye konuştu.

AK PARTİ’YE SIZMIŞ HARAMZEDELERİ TEMİZLEYECEĞİM

Gürcü’nün yönelttiği “‘Çakma AK Partililere kapıyı göstereceğim, menfaati için AK Parti’ye sızmış haramzedeleri temizyeleceğim’ ifadeniz hakkında ne söyleyeceksiniz? Kim bu çakma AK Partililer, kim bu haramzedeler?” sorusu üzerine,  Teyyare, “2017 seçimlerinden önce, İl başkanlığı adaylığımda, bununla ilgili yapmış olduğum bazı açıklamalardan dolayı isim zikrettiğim için hakkımda bir kaç tane dava açıldı. Davaların çoğunu kazandım, bir tanesinde de bin TL ceza yedim.” dedi.

PARTİYE TAZE KAN KAZANDIRACAĞIZ

Mehmet Teyyare, “2017’de il başkanlığına adaylığımızı koyduğumuzda, 300-350 kişilik bir toplulukla basın toplantısı yaptık. Bu basın toplantısından sonra, ekibimizde yer alacak bazı arkadaşlarımız, mevcut yönetimde bulunan bazı insanlar tarafından tehdit edildiler. ‘ Sizin ne işiniz var onun yanında? Siz hiç mi düşünmüyorsunuz kendinizi? Sizin çoluğunuz çocuğunuz yok mu?’ gibi olumsuz, rahatsız edici, aba altından sopa gösterici bu gibi durumlardan kardeşlerimiz çok rahatsız oldu. Bize de bu konuyu anlattılar. Biz de dedik ki, ‘Yanlış bir iş yapmıyoruz. Biz AK Parti Samsun İl Başkanlığına talibiz.’ Böyle bir şey yapmaya neden gerek gördüler ki? Demekki bu adamlar AK Partili değil. Ben bu seferki basın toplantımızı sabah kahvaltısıyla birlikte yaparken bu soruyu bizim kardeşimiz sordu. Ben de bu konunun sebebi bu diye açıklama yapmıştım. Gerçekten ben 50 kişilik il yönetiminin en az yüzde 50’sini 35 yaş grubu genç kardeşlerimizden, rüştünü ispat etmiş, kendini ispat etmiş, hayalleri yüksek genç kardeşlerimizden oluşturacağım. 25 tanesi de onların ağabeyi görevini yapacak. Onlar da 50 yaşın altında arkadaşlarımızdan, kardeşlerimizden oluşacak. Bunun içerisinde sivil toplum örgütlerinden insanlarımız olacak, basından insanlarımız olacak, esnaf ve tüccarlardan, bürokrat isimlerden olacak. Karma bir ekip oluşturuyorum. Her şey hazır. Bugün görev verilsin, yarın listemi ortaya koyar, göreve başlarım.” dedi.

FARKLI BİR İL BAŞKANI OLACAĞIM

Mehmet Teyyare, “Ben çok farklı bir il başkanı olacağım. Ben il başkanı olduğumda milletvekili milletvekilliği görevini yapacak, belediye başkanı belediye başkanlığı görevini yapacak. Biz de kendi tüzüğümüzün bize verdiği görevleri yaparak, görevimizi kimsenin emrine girmeden, Recep Tayyip Erdoğan’ın Samsun Şubesi olma duygusuyla, o sorumlulukta Samsun’u yöneteceğiz. Teşkilat içi eğitimlere ağırlık vereceğiz. Biz herkese ulaşacağız. Bizi arayan da 24 saat bulacak. Aday olmamızın en önemli sebeplerinden bir tanesi de bu, bizi arayan adam derdi olan adamdır. Derdi olmayan adam bizi aramaz. Derdi olan adamın da derdine derman olacağız. ” dedi.

KİMSE VATANDAŞIN YÜZÜNE BAKMIYOR

Vatandaşın soyutlandığına dikkat çeken Teyyare, “AK Parti teşkilatı Samsun’da öyle bir durumda ki, vatandaştan haberi yok, vatandaşın ne istediğinden haberi yok, vatandaş soyutlanmış, kimse vatandaşın yüzüne bakmıyor, herkeste bir kibir, gurur, kompleks, bencillik var. İktidar partisiyiz, 17 senedir bu şehri, bu ülkeyi yönetiyoruz. İktidar partisinin il teşkilatı daha candan olmalı. Halkı kucaklayıcı olmalı. Çünkü bizim siyasetimizin sermayesi insandır. İnsanı kazanamazsan başarılı olamazsın. İnsanı kazanacaksın önce. Önce insan… Cumhurbaşkanımız açıklamasında ne diyor? ‘AK Parti milletin partisidir’ diyor. Sen milletin partisinden milleti uzaklaştırırsan o zaman yarın bir gün milletten oy istemeye gidemezsin. Çok üzücü bir şey duydum 2 gün önce, AK Parti eski mahalle başkanlarından ve yönetiminden genç kardeşlerimiz, Çatalarmut Mahallesi’nde Yeniden Refah Partisi’ne kaydolmuş. AK Parti’nin tabanı başka partiye kayarsa, orada bizim sorumluluğumuz doğar. Bizde sıkıntı var demektir.” diye konuştu.

SORUN SADECE SAMSUN’DA DEĞİL

Samsun’a benzer sıkıntıların Türkiye’de de olduğuna dikkat çeken Mehmet Teyyare, “Bu parti kimseye ganimet sözü vermedi. Bu parti kimseye menfaat sağlama sözü vermedi. Bu dava kişisel menfaat sağlama davası değil, bu dava millet davası. Bizim Cumhurbaşkanımız o kadar büyük mücadele veriyor ki, Cumhurbaşkanımız dünya ile uğraşıyor iken, biz Samsun’da birlik ve beraberliği sağlayamamışız. Biz bu birlik ve beraberliği sağlamak zorundayız.” dedi.

SAMSUN’U SAMSUN İLE YÖNETECEĞİZ

Teyyare, “Samsun’u Samsun’la yöneteceğiz dedik, herkes ayağa kalktı. Mikro milliyetçilik yapıyormuşum. Ben mikro milliyetçilik yapmıyorum. Samsun’un yerlisi yok zaten. Samsun’a herkes, farklı noktalardan gelme. Ama benim bahsettiğim, yıllar önce Samsun’a yerleşmiş adam, Samsun’da ticaretini yapıyor, Samsun’da memuriyetini yapmış, işçi olarak çalışmış, bir şekilde Samsun’a katmadeğer sağlamış insanlar. Samsun’u Samsun’la yöneteceğiz derken bu kişileri kastediyorum. İşte bu adam Samsunludur. Samsun’da yerleşik olan bu insanların evlatları boşta dururken, dışarı illerden gelenler evlatlarını işe koyuyorsa ben buna izin vermem. Samsun’da istihdam olacaksa, Samsun’da yaşayan insanların arasından olacak. Samsunluluk bilincini biz bu şekilde oluştururuz.” diye belirtti.

SAMSUN’UN SORUNLARINA ÇÖZÜM BULMAK ZORUNDAYIZ

Teyyare, “Samsun göç veriyor, Samsun’da işsizlik sürekli artıyor. Biz buna çare bulmak zorundayız. Biz siyasetçiyiz. Benim idare edeceğim AK Parti İl yönetiminde, belediye kendi kafasına göre hareket edemeyecek. Bizim başkanvekilliklerimiz var, meclis üyeliklerimiz var. Belediye her ay çalışmalarını bize rapor etmek zorundadır. Bu raporları değerlendireceğiz. Orada bir aksaklık ya da yanlışlık gördüğümüzde müdahale edeceğiz. Belediye halkımızın arzu ettiği hizmetleri yapmak zorunda. Kendi kafasına göre iş yapayacak.” dedi.

DELEGE SEÇİMLERİNDE USULSÜZLÜK YAPILDI

Genel merkeze yaptığım şikayet, delege seçimlerinde yapılan usulsüzlüktü diyen Teyyare, “AK Parti İl Kongresi 26 Mart 2018’de yapıldı. Daha yapılalı 1,5 yıl oldu. Bizim normalde kongremize 1,5 yıl daha var. 1,5 yıl olmasına rağmen Cumhurbaşkanımız kongreleri 1,5 yıl erkene aldı. Olağanüstü bir durum olmadığı sürece kongreler zamanında yapılır. Kongre demek, güncelleme demek, güçlendirme demek, ayağa kaldırma demek. Mevcut yönetimlerin teşkilatları memnunsa, o zaman kongre yapmaya gerek yok. Cumhurbaşkanımız kongreleri erkene alınca şöyle bir cümle kullandı, “Kesinlikle AK Parti teşkilatlarında eş, dost, akraba birinci derece olmayacak. Bunun anlamı şu; halkın tamamının kabul edebileceği bir AK Parti teşkilatı istiyorum dedi. Biz de buna inanarak yola çıktık. Davamızın güçlenmesini, davamızın toplum tarafından tekrar sahiplenilmesini istiyoruz. Eğer bunu başaramazsak, 2023 bizim için hayal olur. Bizim teşkilatlarımız ne kadar güçlü olursa, belediyelerimiz ne kadar dik durursa, Cumhurbaşkanımızın karşısında kimse duramaz. ” dedi.

DELEGELERİ ÜYELER SEÇSİN

AK Parti Samsun İl Başkan Adayı Mehmet Teyyare, “Üyelerimiz ben ‘delege olmak istiyorum’ diye müracaat etsin, Çarşaf liste oluşturulsun, partili üyelerimizin önüne sandık koyalım. Delegeleri üyelerimiz seçsin. Demokrasi tesis edilmiş olur.” diye konuştu.

PARTİ İÇİNDE DENETİM YOK

Teyyare, “Parti içi denetim dediğiniz Disiplin Kurulu. Disiplin Kurulu da il başkanının elinde zaten. İl başkanı ne derse onu yapıyor. 81 vilayette bunu kontrol etme şansı mı yok, yoksa onlar da ses mi çıkaramıyor bilmiyoruz. Genel Merkezimize durumu bildiren bir yazı yazdım. Cumhurbaşkanımızın özel kalem müdürünün evrak listesine girdiğini biz görebiliyoruz. Ama mesajlarımızın Cumhurbaşkanına gidip gitmediğini bilmiyoruz. Hazırlanan delege listelerinde İyi Partili olanlar da var. Ben de bu durumu bildirdim. Başkalarının gönlü olsun diye ben yapılan yanlışlara göz yumamayacağımı söyledim. Bizim tek derdimiz AK Parti, kimse ile derdimiz yok.” dedi.

DAVAMIZIN SELAMETİ İÇİN SUSMAYACAĞIZ

Mehmet Teyyare, “Bu parti, bu dava eleştirilmediği için bu hale geldi. Biz şimdiye kadar özeleştirimizi yapabilseydik, yanlışın yanlış olduğunu kabullenebilseydik bu hale gelmezdik. Biz sustuğumuz için bu hale geldi bu dava. Onun için susmayacağız bundan sonra. Davamızın selameti için susmayacağız. Mücadele edeceğiz. 2017’de bana ihraç verdiler. Ben merkez disiplin kurulu başkanını aradım. Durumu anlattım. İki satır yazı yaz gönder bize iptal edelim dediler. İptal ettiler. Ben yazılı olarak yukarıya ne yaptığımı ne ettiğimi bildiriyorum. Beni ihraç etseler ne olur? Kişilerin burada keyfi almış oldukları kararı Genel Merkez sorgular. Kimsenin böyle bir lüksü yok.” dedi.

BEN PARTİMİ KÖTÜLEMİYORUM

Mehmet Teyyare, “Ben partimi kötülemiyorum. Ben davama zarar verenleri kötülüyorum. Ben davama zarar verenleri eleştiriyorum partimi değil. Buradaki fark bu. Ben Samsun İl Başkanı olduğumda milletvekillerine biz görev vereceğiz, milletvekilleri bizim verdiğimiz görevleri uygulayacak. İşin doğrusu bu. Milletvekilleri ‘Bana program yap, ben şuraya gideceğim’ diyemeyecek. Biz milletvekiline program yapıp, ‘O bölgeyi siz gezeceksiniz’ diyeceğiz. Özellikle şuna dikkat edeceğiz, çalışmalarımızı Cumhur İttifakı ile ortak yürüteceğiz.” diye konuştu.

SAMSUN’DA EN ÖNEMLİ İKİ SORUN İŞSİZLİK VE GÖÇ

Bizim en önemli sorunumuz işsizlik ve göç diyen Teyyare, ” İşsizliğe çare bulmadan göçü önleme şansımız yok. Onun için Samsun’un ihtiyacı ne ise, ağırlıklı olarak bunun raporlarını hazırlayacağız. Öncelikle milletvekillerimize, büyükşehir başta olmak üzere belediyelerimize bu dosyaları takdim edeceğiz, orada bırakmayacağız işi. Bizzat bu dosyaları Ankara’ya giderek Bakanlıklara da ileteceğiz. Oturma yok bizde. Biz hep çalışacağız. Çalışmak zorundayız. O makamı lüzumsuz meşgul etmemek için biz çalışacağız. ” şeklinde konuştu.

AK PARTİ’NİN İKİ METROPOL İLÇEYİ KAYBETMESİ ÜZÜCÜ

Teyyare, “İlkadım’da adayın yanlışlığından dolayı kaybettik biz. Birileri mi böyle olsun istedi bilmiyorum. Ama ben bağıra bağıra söyledim o adaylar yanlış diye. Ben Atakum’da oturuyorum ama işyerim İlkadım’da. İlkadım’ın kaç mahallesi varsa, yüzde 70’i tanıdığım insanlar. Ve görüş alışverişinde olduğum insanlar AK Parti’den İlkadım için gösterilen adayın seçilmeyeceğini söylediler. ” dedi.

KAPIMIZ SONUNA KADAR AÇIK

Mehmet Teyyare, “Ben il başkanı olduğumda insanlar arasında kesinlikle ayrım yapmayacağım. Bizim kapımız sonuna kadar herkese açık olacak. Bizden istenenler yapılabilirlik ölçüsünde ise, kesinlikle yapacağız. Burada eş, dost, akraba ayrımı kesinlikle olmayacak. Halkımla barışmaya talibim ben. Gençlerimize görev vereceğiz. Gençlerimize siyaseti sevdireceğiz. Biz geleceğimiz olan gençlere sahip çıkmak zorundayız. Böyle yaparsak, bazı problemlerden kendiliğinden çözülür. Bizim için herkesin ölçüsü birdir. Biz bir olacağız, birlik olacağız. ” diyerek sözlerini noktaladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber