Yirmi Bin Avcı Sandığa Gitmiyor!

Yirmi Bin Avcı Sandığa Gitmiyor!
09.05.2018
A+
A-

Karadeniz Av Yaban Hayatı Avcılık Federasyon Yönetim Kurulu Üyesi Ertan Sert, Bafra Kızılırmak Deltasının siyasi baskılar yüzünden avlanmaya kapatıldığını söyledi.

Ertan Sert yaptığı açıklamada, “Bafra Kızılırmak Deltasının Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz döneminde Samkuş adı altında Orman Su İşleri Bakanlığı’ndan siyasi baskı ile alarak avlanmaya kapattığı 56bin hektar alan için Karadeniz Bölgesi avcıları itirazlarda bulunmuş olmasına rağmen Yusuf Ziya Yılmaz’ın tutumunu değiştirmemesi tüm bölge avcıları tarafından çeşitli mecralarda protesto edildiğini söyledi.

BİRÇOK SEÇMENİ KÜSTÜRMEYE YETTİ
20 bin avcının aslında seçmen olduğunu unutan Yusuf Ziya Yılmaz’ın bu tutumu aynı zamanda halk ile devletin arasına set örmesi, birçok seçmeni küstürmeye yetti. Karadeniz Av Yaban Hayatı Avcılık Federasyonu’na bağlı 36 Avcı Derneği bir manifesto yayınlayarak avcıları mağdur eden hatta bununla yetinmeyip Bafra Kızılırmak deltasının batı kısmı içinde aynı şekilde yasaklatma gayreti ile çevre bakanlığını devreye sokması, bölge avcısının ciddi anlamda tepki göstermesine sebep oldu. Bölge avcı temsilcileri bu anlamsız kararın sürmesi, konulan yasakların ısrarla sürdürülmesi halinde oy kullanma sürecinde farklı politikalar izleyeceklerini bu konuda tüm avcıları bilinçlendirme çalışmaları yapıldığı bildirildi.

20 BİN AVCIYI YOK SAYDI
Karadeniz Av Yaban Hayatı Avcılık Federasyonu bir kez dahi bizimle görüşmek istemeyen Sayın Yusuf Ziya Yılmaz 20 bin avcıyı yok saydı. Umud ediyoruz ki Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı olarak göreve gelen Sayın Zihni Şahin bu durumu göz ardı etmeden seçim öncesi bölge avcısına gerekli kolaylığı sağlar. Bölge ve il avcısının bir seçmen olduğunu unutmaz. Avcı temsilcilerinin taleplerini dinler ve ortak bir mutabakat sağlanır. Makamların asıl sahiplerinin seçmenler olduğunu unutan yönetim anlayışı kaybetmeye en büyük adaydır denildi.

EN YANLIŞ POLİTİKA
Ayrıca Karadeniz Av Yaban Hayatı Avcılık Federasyonu tarafından yapılan açıklamada Samkuş adı ile siyasi baskılar ile Orman Bakanlığının elinden alınan Kızılırmak deltasının Unesco ya devri ise Yusuf Ziya Yılmaz’ın bu alan üzerinden yürüttüğü en yanlış politika olarak tarihe geçmiştir. Ülkenin ilgili bakanlıkları bu alanı yıllardır barış içinde yönetti. Ne oldu da Unesco ile bölgede yaşayan avcı köylü, manda yetiştiricisi, çiftçi madur edildi. Buranın doğasına aykırı yönetimi orada doğal hayatı da bitirmek üzere denildi.”dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber