Yılmaz: Üretim yatırım ağı genişlemeli

Yılmaz: Üretim yatırım ağı genişlemeli
29.09.2019
A+
A-

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, kent ve ülke ekonomisine katkı sağlayan, istihdam oluşturan, yerli üretimle kalkınma sürecine destek veren sanayi kuruluşlarını ziyaret etti.

Ekonomiye destek veren firmaları ziyaret eden AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Organize Sanayi Bölgesi’ndeki programına  Bir çok ülkeye ihracat gerçekleştiren RESMAN Cam PVC Alüminyum firmasını ziyaretle başladı. Firma temsilcileri İsmet ve Kerem Tüfekçi’den üretimleri hakkında bilgi aldı. Ekonomiye katkı veren, kalkınmada rol alan firmalara yönelik buluşmalarda ikinci yer Samsun Yurt Savunma A.Ş. oldu. Şirket birim müdürleri Haldun Yanık ve Selçuk Temelli’den üretim ağları hakkında bilgi alan Yılmaz,  sektöründe Canik markasının başarılarının önemli bir kazanım olduğunu söyledi.

Otomotiv sanayi ve endüstriyel amaçlı filtre üretimi için kurulan MC Filtre firmasıyla programını tamamlayan Yılmaz, sektöründe başarı hikayesini sergileyen firmanın şirket müdürü Osman Öğüten ve çalışma arkadaşlarıyla fabrikayı gezdi.

Açıklamalarda bulunan AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun  ekonomisinin güçlenmesi, istihdamının artırılması, milli ekonomiye katkı sağlanması amacıyla yıllardır yatırım noktasında girişimcilere, iş insanlarına büyük destekler sağlandığını kaydetti.

“YATIRIM ÜRETİM İÇİN HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERDİK”

“Yatırımın önünde hiç bir engel olmamalı” diyen Yılmaz, “Kentimizin iktisadi alanda gelişmesi, yeni iş alanlarının oluşması, istihdamın artırılması ekonomik gücün sağlanması hepimizin vazgeçilmezi. Samsun’un ekonomisinin güçlenmesi için büyük mücadeleler verdik. ‘Üretime katkı sağlayacağım’ diyen kim varsa önlerini açmak için imkanlar ölçüsünde destek olduk, yeni yatırım alanları oluşturduk. Firmalarımızı ziyaret ederek hem onları yerinde dinliyor, talep ve önerilerini alıyor hem de üretimde, ekonomik kalkınmada her zaman yanlarında olduğumuzu iletiyoruz.  Üretirsek Türkiye kazanır hepimiz kazanırız. Birçok başarı hikayesinin Samsun’da ortaya çıkması bizleri gururlandırıyor.” diye konuştu.

“SAMSUN’UN POTANSİYELİ YÜKSEK”

Samsun’un yüksek potansiyelli bir kent olduğuna dikkat çeken Yılmaz, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Hepimizin elimizi taşın altına koymamız gerekli. Merkezi hükümetimiz ekonomik kalkınmanın sağlanması, yerli üretimin önünün açılması için birçok  mücadeleler verdi, uygulamaları hayata geçirdi. AK Parti iktidarı döneminde başlatılan milli ekonomik seferberliklerin neticeleri alınmaya başlandı. Bu kentin siyasetçileri, ömrünü bu kente adamış bireyler olarak bizlerde her zaman iş insanlarımızın yanında olmaya, iş aş alanlarının oluşması için önlerinin açılmasına, ekonomik potansiyelin daha da artmasına elimizden geldiği kadar öncülük etmeye çalıştık. Büyük bir sinerji oluşturarak her kesimle el ele vererek bu süreci güçlü bir şekilde devam ettirdik. Bundan sonrada yatırımın, üretim noktasında desteklerimiz sürecek. Üretim, yatırım ağı genişlemeli.”

 “ÜLKE EKONOMİSİ GÜÇLENİYOR”

Ülke ekonomisinin Türkiye etrafındaki krizlere rağmen güven, istikrar alanı olmaya devam edeceğini ifade eden Yılmaz, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ekonomiye çok sayıda saldırı gerçekleştiğini anımsattı.

Her şeye rağmen dimdik ayakta duran, gün geçtikçe güçlenen bir Türkiye tablosunun olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Yaşanan bazı sıkıntılar yok mu? Elbette var. Ancak bu sıkıntıların çözümü konusunda kararlılık gösteren, mücadele veren hükümetimiz Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan liderliğinde tüm sorunları aşacak, gün geçtikçe her şey daha iyi bir duruma gelecek. Buna gönülden inanıyoruz.  Türk ekonomisinin makro göstergeleri ve temelleri son derece güçlüdür. Türkiye 2002’den bu yana 215 milyar doları aşan doğrudan yatırımın almıştır. Türkiye’nin bugün satın alma gücü paritesine göre dünyanın 13’üncü, Avrupa’nın 5’inci en büyük ekonomisidir. ” dedi.

Yılmaz, Dünya Bankası iş yapma kolaylığı endeksinde Türkiye’nin, son 10 yılda 30 basamak birden yükseldiğini, 2018 itibariyle 46 milyon ziyaretçiyle küresel sıralamada en çok turist çeken 6’ncı ülke konumuna gelindiğinin de altını çizdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber