Yılmaz: Samsun’dan Van’a gönül köprüsünü kurdu

Yılmaz: Samsun’dan Van’a gönül köprüsünü kurdu
19.09.2018
A+
A-

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, 2016 yılında Samsun’la ‘Kardeş Şehir’ olan Van Merkez Tuşba Belediyesi’nin ’15 Temmuz Şehitler Parkı’ ve ‘Yusuf Ziya Yılmaz Çok Amaçlı Konferans Salonu’nun açılışı ile 4. Geleneksel Sünnet Şöleni’ne katıldı.

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Karadeniz Bölge Sorumlusu Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde Kardeş Şehir oldukları Van’ın merkez Tuşba ile Gevaş ilçelerinde yürütülen projeleri yerinde inceledi, açılış törenlerine katıldı.

2016 yılında alınan meclis kararıyla Samsun ile Van’ın merkez Gevaş ve Tuşba Belediyeleri ‘Kardeş Şehir’ oldu. O dönemde Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı olan Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz öncülüğünde, belediyelerle Tuşba ve Gevaş ilçelerinde bir çok ortak proje gerçekleştirildi, kentin gelişimi ve estetiğinin artırılması için çalışma yapıldı.

Bu süreç içerisinde Van ile büyük bir bağ kurulurken Yılmaz, Tuşba Belediyesi’nin daveti üzerine 15 Temmuz Şehitler Parkı, Yusuf Ziya Yılmaz Çok Amaçlı Konferans Salonu’nun açılışı ile 4. Geleneksel Sünnet Şöleni etkinliklerine katılmak üzere Van’a gitti.

YILMAZ’A VAN’DA YOĞUN İLGİ

Havalimanında Van Milletvekili İrfan Kartal, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan tarafından karşılanan Teşkilat Başkan Yardımcısı Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Tuşba ve Gevaş ilçesinde Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde başlatılan ortak projeleri yerinde inceledi, bilgi aldı. Gezisi sırasında vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Yılmaz, halkla sohbet etti, sıcak diyaloglar yaşandı.

Van Valisi ve Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Van Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu’nu ziyaret eden Yılmaz, 1990-1992 yılları arasında görev yaptığı Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ziyareti sırasında duygulu anlar yaşadı.

TUŞBA BELEDİYESİ AÇILIŞ VE ETKİNLİKLERİNE KATILDI

Kent merkezinde bir çok ziyaret ve halk buluşmaları yapan Yılmaz, açılış törenleri için  Tuşba ilçesine geçti. Tuşba Belediyesi’nin 15 Temmuz Şehitler Parkı ile kendi adının verildiği Yusuf Ziya Yılmaz Çok Amaçlı Konferans Salonu’nun açılışını protokol ile birlikte yapan Yılmaz, akşam saatlerinde Başkanım Kirvem Olsun 4. Geleneksel Sünnet Şöleni’ne katıldı. Renkli görüntülerin yaşandığı açılış ve etkinliklerde, projeler büyük beğeni topladı.

“VAN İLE GÜZEL KARDEŞLİK BAĞLARI KURDUK”

Konuşma yapan AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Karadeniz Bölge Sorumlusu Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Kardeş Şehir çalışmasının ardından Van ile samimi, içten kardeşlik duygusuyla güzel bir bağ kurulduğunu söyledi.

Geliştirilen projelerleTuşba ve Gevaş ilçelerinde önemli eserlerin ortaya çıktığını, büyük bir başarı örneğinin sergilendiğini ifade eden Yılmaz, “Bu gönül köprüsü bizleri birleştirdi. Burada olmaktan her zaman gurur ve onur duydum. İnsanlarının sıcak kanlılığı, bölgenin güzelliği hepimizi etkiledi. Kardeşlik bağlarımız her zaman vardı ama 2016 yılında atılan kardeşlik bağı ile kaynaşma daha da güçlendi. Adımın verildiği çok amaçlı salon ise beni duygulandırdı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Her zaman gönlümüz bir. Bağlarımızın güçlenerek devam edeceğine inanıyorum. Bu güzel karşılama ve ağırlamadan ötürü herkese teşekkür ediyorum. Türkiye olarak biz bir bütünüz, el eleyiz. Ülkemizin dört bir yanına sevgiyle bağlıyız.” dedi.

Yılmaz, programların tamamlanmasının ardından Van’dan ayrıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber