Yılmaz: Bölge halkımızın yanındayız 

Yılmaz: Bölge halkımızın yanındayız 
26.08.2019
A+
A-

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Salıpazarı ve Terme ilçelerinde etkili olan sağanak sonrasında oluşan sel ve heyelan bölgelerinde incelemelerde bulundu.

Salıpazarı ve Terme ilçelerinde sağanak sonrasında sel ve taşkınlar meydana geldi. Salıpazarı ilçesinde iki vatandaş  yaşamını yitirirken bir çok ev ve işyeri sular altında kaldı. Yaşanan sel felaketi nedeniyle geçmiş olsun, can kayıpları nedeniyle başsağlığı dileklerini ileten AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Salıpazarı İlçesi’nde Belediye Başkanı Halil Akgül, AK Parti İlçe Başkanı İsmail Yaman ile birlikte bölgede incelemelerde bulundu.

Bölgeyi yakından bilen Yılmaz, yürütülen çalışmalar ve önlemler hakkında bilgi aldı, ilgililerle istişarelerde bulundu. 

“AİLELERE BAŞSAĞLIĞI “

Salıpazarı ilçesindeki çalışmaların ardından Yılmaz, köprüden geçmeye çalışırken sel sularına kapılarak hayatını kaybeden Ahmet Yıldız ile heyelanda göçük altında kalıp kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Bilal Arslan’ın ailesine taziye ziyareti gerçekleştirdi. Ailelere başsağlığı dileklerini ileten Yılmaz, acılarını paylaştı.

TERME İLÇESİNDEKİ ÇALIŞMALARI İNCELEDİ

Salıpazarı’nın ardından Terme ilçesine geçen AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Terme Kaymakamı Mehmet Parlak, Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç ve diğer kamu görevlilerden yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yıkılan köprü ve sele maruz kalan bölgeleri inceleyen Yılmaz, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Yılmaz, yıkılan Cumapazarı Köprüsü’nde sel sularına düşerek yaralanan baba ve oğlu Mehmet ile Mustafa Kavak’ı da ziyaret etti.

“DEVLET TÜM İMKANLARIYLA SEFERBER OLDU”

Sağanağın hemen ardından devletin tüm ilgili kurumlarının vakit kaybetmeden anında müdahalede bulunarak çalışma başlattığını anımsatan Milletvekili Yılmaz, Salıpazarı ve Terme ilçesinde büyük bir afet yaşandığını devletin, kendilerinin her zaman vatandaşların yanında olduğunu söyledi.

 Yaraların kısa sürede sarılması, ek önlemlerin alınması için yoğun bir çalışmanın devam ettiğini ifade eden Yılmaz, ” Tüm hemşehrilerimize yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Afette en büyük acımız iki vatandaşımızın hayatını kaybetmesi oldu. Maddi hasarlar bir şekilde telafi edilir ama can kayıplarımız yüreğimizi yaktı. Yoğun yağış bilgisinin geldiği andan itibaren tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız bölgede büyük bir çalışma gerçekleştirdi. Halen yaraların sarılması için çalışmalar sürüyor. Halkımızla el ele vererek bu yaralarda kısa sürede sarılacaktır. Bizler halkımızla biriz, yanlarındayız. 

Yılmaz, daha sonra Çarşamba ilçesinin yüksek kesimlerinde sağanağın etkili olduğu bölgeleri de inceledi.  

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.