Yılmaz: Bizlere bin dost az bir düşman fazla

Yılmaz: Bizlere bin dost az bir düşman fazla
13.01.2019
A+
A-

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı, Karadeniz Bölge Sorumlusu ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, birlik ve beraberlik çağrısı yaparak, “Bizlere bin dost az bir düşman fazla, hepimiz birbirimize kenetlenmeliyiz.” dedi.

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı, Karadeniz Bölge Sorumlusu ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Çarşambalılar Yardımlaşma ve Haberleşme Derneği’nin 16. Olağan Genel Kurulu’na katıldı.

Çarşambalılar Derneği’nin Olağan Genel Kurulu, Samsun’daki dernek binasında gerçekleştirildi. Genel kurulda yapılan seçimde mevcut başkan Sadettin Sarıoğlu tek liste ile girdiği seçimde tekrar başkan seçildi.  Üyesi olduğu derneğin genel kurulunda konuşan AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, dernek bünyesinde vakıf kurulması için öneride bulundu.

“BİRLİK VE BERABERLİK MUHAFAZA EDİLMELİ”

“Dernekler insanların birbirine olan hasret ve özlemini giderme mekanizmalarıdır. Dernekler, dayanışma kültürünü, aidiyet kültürünü ve birlik-beraberlik ruhunu en kuvvetli bir şekilde geliştirmektedirler.” diyen Yılmaz, “Ben bu beraberliğe yani bu güce çok ihtiyacımızın olduğunu düşünüyorum. Yunus Emre’nin ‘Yerden göğe küpler dizeler, küpleri birbirine bendetseler, sonra aralarından birini çekeler, seyreyle sen gümbürtüyü’ diye bir sözü var. Yani birini kırdığınızda küpler gümbür gümbür aşağı gider. İşte bu küpleri bir arada tutmak için derneklerimiz var. Kimseyi kırmamamız ve herkesi sahiplenmemiz gerekiyor. Bin dost az bir düşman fazla. Derneklere, bu tür dayanışma ortamlarına bunun için ihtiyaç duyuluyor.”dedi.

DERNEK ÜYELERİNE ‘FİKİR VERİN’ ÇAĞRISI

Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, “Başkanımızın yüreğine sağlık, her şey gayet iyi gidiyor. Çalışmaları için başkanıma teşekkür ediyorum. Bu birlikteliğimizi daha da çok geliştirelim. iyi günde ve kötü günde de beraber olmak durumunda olan ve beraberliği yaşayan insanlarız. Tüm dernek üyelerimizin katkılarına her zaman ihtiyaç var. Tüm fikirlerinizi gelin konuşalım ve derneğin gündemine alınması faaliyetlerinin içerisine dahil etmek için çaba gösterelim. Derneğimizin bu tüzel kişiliğini muhafaza edelim. 34 senedir, derneğin kuruluşunda bu güne kadar katkı vermiş herkese minnet ve şükranlarımızı sunalım, bunu asla unutmayalım.” ifadelerini kullandı.

Genel kurula, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Samsun Adalet Komisyonu Başkanı Kemal Alver, Samsun Baro Başkanı Av. Kerami Gürbüz, Çarşambalılar Derneği Başkanı Sadettin Sarıoğlu, yönetim kurulu ve dernek üyelerinin yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilciler ve davetliler katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.