Yerel seçimler Doğru İşte Samsun’daki Belediyelerin Son Durumu

Yerel seçimler Doğru İşte Samsun’daki Belediyelerin Son Durumu
22.10.2017
A+
A-

Samsun’da hangi belediye başarılı? İlçe belediyelerinin son durumu. İlçe halkı bağlı bulunduğu belediye başkanından ne kadar memnun? Hepsi yazımızın devamında…

Yerel seçimler yaklaşırken işte Samsun’daki Belediyelerin son durumu:

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz

Uzun zamandır Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığını yürüten Yılmaz, Samsun’a ciddi anlamda hizmetlerin yapılmasını sağladı. Çevre düzenleme,su,yol vs… ulaşımda tramvay gibi ciddi bir projenin gerçekleştirilmesini sağlasa da vatandaşın ulaşım aracını seçme konusunda büyük mağduriyetlerin önüne geçemedi. Tramvay yapılmadan önce tek araç ile gidilen mesafeye şimdi ise aynı mesafe için 2 veya 3 araç değiştirilmesi gerekiyor. Kolaylaşacak gözü ile bakılan ulaşım sorunu, tam bir çıkmaza girdi ancak son zamanlarda sürekli Ankara’ya çağrılması ve golf kulübünde yapılan gayri resmi toplantı, görevden alınacağına dair sinyalleri güçlendiriyor..

 

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok

73 projesinden 69’u park olan Erdoğan Tok’un, İlkadım seçmeni bu durumdan çok rahatsız. Önümüzdeki dönem yerel seçimlerinde tekrar aday olmayı düşünen Tok’un, durumu endişe verici. Halk tarafından aday gösterilmeyeceği düşünülse de Başkan Tok, adaylığına kesin gözüyle bakıyor. Araştırma Hastanesi civarında inşaası süren hizmet binası ile öne çıkmaya çalıssa da İlkadım seçmeni bu durumdan da rahatsız. Şehir merkezinde 2 hizmet binasından 1’ini yenilemektense yeni hizmet binasını ilçe merkezinden uzaklaştırması, seçmenlerde rahatsızlık oluşturdu. Baruthane mahallesinde Öztoklar inşaatın hemen önüne çıkan ahşap yolu hizmet olarak tanıtması, İlkadım ilçesinde seçmende rahatsızlık yarattı. Öztoklar inşaatın asıl sahibinin kim olduğunu İlkadım seçmeni gayet iyi biliyor. Unkapanı mahallesinde bulunan Kültür Merkezinin yıkımında mahalle sakinlerinin toz ve pislik içinde kalmasına aldırış etmeyen Başkan Tok, yine o bölgedeki alınmayan güvenlik önlemleri yüzünden esnafın kepenk kapatmasına ve zararına yol açmıştı. İlkadım ilçesine bağlı köylerde, köy sakinleri hizmet alamamaktan çok şikayetçi önümüzdeki dönem yerel seçimlerde Başkan Tok’un tekrar aday gösterilmesi zor gibi görünüyor.

 

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 55’de 55 projesi ile çıktığı yolda projelerini kısmen tamamladı. Atakum belediyesi bünyesine yeni araçlar katan Başkan Taşçı çalışmalarına devam ediyor. İlçe merkezinde yol, kaldırım, park, çevre düzenlemesinden temizlik gibi konuları önemseyen Başkan Taşçı, çalışmalarını sürdürüyor.

 

Canik Belediye Başkanı Osman Genç

Canik Belediye Başkanı Osman Genç geçtiğimiz yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olması ve önünün kesilmeye çalışılması hala hafızalardaki canlılığını koruyor. Başkan Genç Canik’te seçimleri başarılı yüzdeler ile kazandı. Canik seçmeni tarafından sevilen Başkan Genç, hizmet anlamında Canik ilçesine büyük katkılar sağladı. İlçeye bağlı köylerde, tarımı geliştirmeye yönelik çalışmaları büyük beğeni topladı. Başkan Genç’in projeleri arasında olan ve yapılan ay yıldızlı hizmet binası Samsun’da ve ülke genelinde Büyük beğeni topladı. Başkan Osman Genç’in yeniden Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olacağı söylentileri gündemdeki yerini koruyor.

 

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar

2.Uzun Adam!

Başkan Togar, Samsun’da ilçe bazında en başarılı başkanların önünde geliyor. Tekkeköy ilçesine 60 yılda yapılmayan hizmetleri yapan Başkan Togar, Tekkeköy ilçesini sil baştan dizayn etti. Özellikle kırsal alanda, köylerdeki yol hamlesi büyük beğeni topladı. Bunun yanı sıra sevgi tekkesi, saklı bahçe, spor alanları, hanımlar konağı, araç parkı, sanayi sitesinde kapsamlı yol çalışmaları, aş evi , okul binaları ve çevre düzenlemeleri, ibadethanelerin çevre düzenlemeleri, ilçe sınırları içerisinde yaşayan engellilere destek, evde kuaförlük hizmeti, ilçeye hastane yapımı, işsizlikle mücadele, halk günü, güreş etkinlikleri, hayır çarşısı, yeni imar yollarının açılması, modern hizmet binası,mağdur ailelere ev yardımı gibi birçok hizmeti ilçeyle buluşturan Başkan Hasan Togar, ilçe halkı tarafından büyük takdir alıyor. Tekkeköy ilçe halkı tarafından çalışkanlık anlamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a benzetilen Başkan Togar 2. uzun adam olarak nitelendiriliyor. Yerel seçimlerde tekrar adaylığına kesin olarak bakılıyor.

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu

19 Mayıs İlçesinde sosyal faaliyetlere ağırlık veren Başkan Topaloğlu, Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla özellikle kırsal alanda yol çalışmalarına ağırlık verdi. 19 Mayıs İlçesinde belediyenin, hizmetlerden çok ilçede yaşayan İbrahim Akkuş’un belediye ile Ak parti İlçe Başkanı İrfan kalaycı ile aralarındaki tartışmaların gündeme gelmesi Samsun’da ve 19 Mayıs ilçesinde şaşkınlık yarattı. Başkan Osman Topaloğlu’nun Ak parti ilçe başkanı İrfan Kalaycı’ya yaptığı hatalardan dolayı da sahip çıkmaya çalışması siyasi başarısızlık olarak nitelendirildi.

 

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin

Bafra’da İlçe Belediyesinden ziyade Büyük Şehir Belediyesinin yaptığı hizmetler ve yatırımlar dikkat çekiyor. Bafra’nın köylerinde, Bafra belediyesinden hizmet alamadıkları için bir çok defa eylem yapan köylülerin tepkilerini gündeme getirmeleri Bafra belediyesinin hizmet anlamında sınıfta kaldığını gösteriyor. Ülke genelinde borç sıralamasında üst sıralarda olan Bafra belediyesinin borcu, küçük yatırımlar ve hizmetler yapılmasına rağmen katlanarak büyüyor. Önümüzdeki yerel seçimlerde Başkan Zihni Şahin’in tekrar aday olması zor gibi görünüyor.

 

Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma

Başkan Kıyma, ilçede yol yapım çalışmalarına ağırlık verdi. İlçe halkının iyi günde kötü günde yanında olmaya çalışan Başkan Kıyma’nın, bu davranışı hoşgörü ile karşılanıyor.

 

Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar

Alaçam’da ise ilk dönem belediye başkanlığı görevini yapan Başkan Hadi Uyar’ın belediyecilik anlamında ilçeye kattığı yatırımlar yok denilecek kadar az. Alaçam ilçesinde belediyeye ait iş yerlerini yıkımında görevlilerle esnaflar arasında yaşanan gerginlik Samsun ve ülke gündeminde konuşulmuş, iş yerleri yıkılan esnaf mağdur olmuştu. Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar’ın yaklaşan yerel seçimlerde tekrar adaylığı zor gibi görünüyor.

 

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu

Başkan İbrahim Sarıcaoğlu, beyefendi, dürüst kişiliği ile bilinen, her gittiği yerde hoşgörü ile karşılanan ve takdir alan biri olarak biliniyor. Kavak belediyesinde ilk dönem belediye başkankanlığı görevini yapan Başkan Sarıcaoğlu Kavak ilçesindeki belediyecilik anlamında yatırımlarını sürdürüyor. İşsizlik ve istihdama yönelik büyük çalışmalar yapan Başkan Sarıcaoğlu, Kavak ilçesindeki işsizlik sorununu çözmesi ile ilçe halkı tarafından büyük takdir topladı. Başkan İbrahim Sarıcaoğlu’nun önümüzdeki dönem yerel seçimlerde tekrar adaylığı söz konusu.

 

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz

Başkan İkiz, Havza ilçesinde uzun zamandır belediye başkanlığı görevini yürütüyor. Belediyecilik anlamında ilçede bir çok hizmete imza atan Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, yakın zamanda Samsun’da yayın hayatını sürdüren bir haber sitesinin kendisini suçlamaya çalışmasıması Samsun gündemine bomba gibi düşmüştü. O haber sitesinde yer alan habere göre Başkan Murat İkiz’in akrabalarını belediyeye işe aldığını öne sürmüş ve belediyenin ihalelerinde usülsüzlük yapıldığını iddia eden Samsun’daki yerel haber sitesi birden bire bu iddialar ilgili haberleri keserek Başkan Murat İkizi övmeye başladı. Bu da Samsun’da o haber sitesinin, Başkan Ekiz’den ne kopardı da sustu sorusu Samsun yerel basınında konuşulmuştu. Havza Belediye Başkanı Murat İkizin ilçedeki çalışmaları ve hizmetleri beğeni topluyor.

 

Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı

Ladik ilçesinde, ilçe belediyesinin yatırım ve hizmet anlamında çok geride kalması gözlerden kaçmıyor. Bu durumdan ilçe halkı çok rahatsız. Başkan Selim Özbalcı’nın en son bir vatandaşla yaşadığı tartışmanın mahkemeye taşınması gündeme oturmuş, vatandaşın iddiasına göre Başkan Selim Özbalcı’nın mahkemeye yemin ederek yalan ifade vermesi ve buna istinaden davayı kazanması yine Ladik’te ve Samsun’da en çok konuşulan olayların arasında olmuştu. Başkan Selim Özbalcı’nın yaklaşan yerel seçimlerde tekrar aday gösterilmesi zor gibi görünüyor.

 

Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis

Başkan Edis, Vezirköprü ilçesinde ciddi çalışmalara imza attı. Vezirköprü ilçesinde bir çok projeyi gerçekleştirdi. Vezirköprü ilçe halkından çalışmaları takdir edilen Başkan Edis, FETÖ ile bağlantısı olmadığını mahkeme yoluyla ile ispatlanan ilk siyasi kişi olarak biliniyor.

 

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar

Başkan Dündar, Çarşamba ilçesinde yatırmlarını sürdürmeye devam ediyor. Şehir Meydanı, Çarşı ve Yaşam Alanı, Doğal Yaşam Alanı, Yeşilırmak Kıyı Düzenleme Çalışmaları, Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı, Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi, Şehir Mezarlıkları, Rahtıvan Camii Çevre Düzenlemesi, Altyapı Çalışmaları ,Çarşamba Spor Tesisleri gibi bir çok yatırma imza atan Başkan Dündar ilçe halkı tarafından takdirle karşılanıyor. Önümüzdeki yaklaşan yerel seçimlerde tekrar aday gösterilmesi söz konusu.

 

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul

Termede bir çok çalışmalara imza atan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, özellikle ilçe merkezinde Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yaptığı çalışmalar ilçe halkı tarafından beğeniyle karşılandı. Terme Belediye Başkanı Şenol Kul hizmetleriyle ön plana çıkarken, önümüzdeki yerel seçimlerde tekrar aday gösterilmesi söz konusu.

 

Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül

Salıpazarı ilçesinde hizmet anlamında bir çok çalışmalar yapan Başkan Akgül, ilçeye bir çok hizmet kazandırdı.Yol,kaldırım,sosyal tesisler,spor tesisleri gibi bir çok yatırım ile ilçede ciddi anlamda değişim yaptı. İlçe halkı tarafından çalışmaları takdirle karşılanan Başkan Akgül yaklaşan yerel seçimlerde tekrar aday gösterilmesi söz konusu.

 

Asarcık Belediye Başkanı Şerif Kılağuz

Samsun’da tek Ak Parti harici ilçe belediyesi olan Asarcık Belediyesi MHP’li Belediye Başkanı Şerif Kılağuz’un bireysel başarısı ile ilçe belediyesini kazanması yerel seçimlerde büyük başarı olarak nitelendirilmişti. Asarcık Belediye Başkanı Şerif Kılağuz, ilçe merkezinde ücretsiz internet uygulaması ilçedeki gençlerden takdir kazanmıştı.

 

Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur

Ayvacık ilçesinde, ilçe belediyesinin hizmetlerinden ziyade Büyükşehir Belediyesinin bölgeye yaptığı yatırımlar konuşuluyor. İlçe belediyesinin hizmet anlamında çok geride kaldığını ifade eden ilçe halkı özellikle kırsal alanda, köylerde, yol sorunun büyük proplem olduğunu belirtiyorlar.Başkan Belur bölgenin ormanlık ve ziraat alanı olduğundan yasal prosedürlerden dolayı yatırım yapamadıklarını ifade etsede ilçe halkı bu durumdan çok rahatsız.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.