Yeni ev isteyen depremzede 18 yıl borçlanacak

Yeni ev isteyen depremzede 18 yıl borçlanacak
22.02.2023
A+
A-

AFAD mevzuatına göre depremzedelerin 18 yıl borçlandırılarak ev sahibi yapılacağı ortaya çıktı. Yaklaşık 1 milyonluk bir konut için hak sahibinin 4 bin 629 lira ödemesi gerekiyor.

Kahramanmaraş depremiyle evlerini kaybeden depremzedeler, bir yıl içinde yapılacağı açıklanan 200 bin konutun parasının hak sahibini borçlandırarak değil toplanan 115 milyar liralık bağış ve deprem vergilerinden karşılanmasını istiyor. Aksi takdirde AFAD’ın 2 yıl ödemesiz 18 yıl vade şartları uygulanırsa depremzedeler aylık 4 bin 629 TL taksit ödeyecek.

Cumhuriyet gazetesinden Ali Can Polat’ın haberine göre deprem bölgesinde ağır hasarlı ve yıkılması gereken bina sayısı 118 bin olarak açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise 200 bin normal konut, 70 bin de köy konutunun bir yıl içinde yapılarak hak sahiplerine teslim edileceğini açıkladı. Afet durumlarında konutlar, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Toplu Konut İdaresi’ne yaptırılıyor. Ancak hangi koşullarda hak sahiplerine verileceği konusunda henüz resmi bir açıklama yok.

AFAD’ın sitesinde yer alan “Hak Sahipliği” bilgilendirme kitapçığına göre evi yıkılan kişiler, yeni konutlara borçlandırılarak sahip olabiliyor. Daha önce yaşanan Van ve İzmir depremlerinde de aynı yöntem izlenmişti.

(Cumhuriyet)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber