Yedaş yalancı mı?

Yedaş yalancı mı?
09.07.2018
A+
A-

İlkadım Cedit ve Selahiye Mahalleleri’nde pazar sabahı saat 04’ten 07’ye kadar elektrik kesintisi yapıldı.

YEDAŞ, abonelerine önceden bildirme zorunluluğu olan bu kesintiyi ise yalan bilgi vererek, “Yerel gazetelerde kesintileri yayınlatıyoruz” diyerek savundu

Samsun’un İlkadım İlçesi’ne bağlı Cedit ve Selahiye Mahalleleri’nde programlı bir çalışma nedeniyle YEDAŞ tarafından tam 3 saat süren elektrik kesintisi yapıldı.

Pazar sabahı sabah namazına kalkan Cedit ve Selahiye Mahallesi’ndeki vatandaşlar saat 04:00 sularında elektriklerin kesik olduğunu gördü. Elektriklerin gelmesini bekleyen vatandaşlar sabah saat 05:30 sularında YEDAŞ elektrik arıza iletişim hattı olan 186’yı arayarak elektriklerin ne zaman geleceğini sordu.

Telefona çıkan YEDAŞ Müşteri Hizmetleri görevlisi programlı bir çalışma nedeni ile Cedit ve Selahiye Mahalleleri’nde sabah saat 04:00 itibari ile elektriklerin kesildiğini, elektriklerin ise çalışmaların tamamlanarak saat 06:00’da geleceği bilgisini verdi.

SAAT 6’DA ELEKTRİKLER GELMEDİ!

YEDAŞ Müşteri hizmetlerinin verdiği bilgi sonrası elektriklerin gelmesin bekleyen vatandaşlar sabah saat 06:00 olmasına rağmen elektriklerin verilmemesi üzerine 186’yı saat 06:45 sularında tekrar arayarak, bilgi istedi. İkinci aramada vatandaşlara yanıt veren YEDAŞ Müşteri Hizmetlerinden bir bayan, çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu ve elektriğin verileceğini yineledi. Vatandaşlar YEDAŞ Müşteri Hizmetleri görevlisine programlı elektrik kesintilerinin önceden kendilerine bildirilme zorunluluğunun olduğunu sorunca, ilginç bir savunma ile karşılaştı.

ARAYAN GAZETECİ ÖZTÜRK’TÜ!

YEDAŞ 186 elektrik arıza hattını arayan vatandaşlardan biri ise Samsun Kent Haber Genel Yayın Yönetmeni Haydar Öztürk idi. Gazeteci Haydar Öztürk, müşteri hizmetlerinden görüştüğü bayan görevliye, “Programlı kesintilerin önceden bildirilme zorunluluğu var ama bu kesinti bize bildirilmedi” diye sordu. Görevli ise programlı elektrik kesintilerinin, YEDAŞ internet sitesinde yayınlandığını ayrıca belediyelerin kesintilerle ilgili anons yaptığını söyledi. Haydar Öztürk’ün gazeteci olduğundan habersiz olan YEDAŞ Müşteri Hizmetleri görevlisi, “Belediyeler bu kesintilerle ilgili bir anons yapmıyor. Yalan konuşuyorsunuz” diye çıkışınca, bu sefer görevli ikinci bir yalana daha imza atarak, “Yerel gazetelerde elektrik kesintileri ile ilgili bilgilendirmelerimiz yayınlanıyor” cevabı verdi.

GAZETELERDE DE YAYINLANMIYOR!

YEDAŞ Müşteri Hizmetlerinden görüştüğü bayana, kendisinin de gazeteci olduğunu ve yerel gazetelerde programlı elektrik kesintileri ile ilgili bir bilgilendirme yayınlanmadığını söyleyen gazeteci Haydar Öztürk, “Yalan konuşuyorsunuz. Yerel gazetelerde böyle bir bilgilendirmeniz yayınlanmıyor” diyerek görevliye tepki gösterdi.
Öte yandan YEDAŞ’ın programlı elektrik kesintileri ile ilgili abonelerini önceden bilgilendirme zorunluluğu ile ilgili EPDK’ya ise ‘Belediyelere anons yaptırıyoruz. Yerel gazetelerde kesinti bilgilendirmeleri yayınlanıyor’ şeklinde yalan bilgi verip vermediği ise bilinmiyor.

Samsun’un İlkadım İlçesi’ne bağlı Cedit ve Selahiye Mahalleri’nde pazar sabahı yaşanan ve YEDAŞ görevlilerinin sabah saat 06:00’da geleceğini söylediği elektrikler ise saat 07:00 itibarı ile mahallelere verildi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber