Yazdırma görünümü — reklam, menü ve yorumlar çıkarıldı Habere dön
güncel
Ana Sayfa » güncel » TÜİK: Hizmet üretimi yıllık yüzde 3 arttı
TÜİK: Hizmet üretimi yıllık yüzde 3 arttı
TÜİK: Hizmet üretimi yıllık yüzde 3 arttı

TÜİK: Hizmet üretimi yıllık yüzde 3 arttı

📅 15.09.2026 10:44 ⏱ 1 dakika okuma 💬 0 yorum 📰 DHA RSS
ANKARA, (DHA)- TÜRKİYE İstatistik Kurumu (TÜİK), hizmet üretiminin temmuz ayında yıllık yüzde 3, aylık yüzde 1 arttığını açıkladı.TÜİK, Temmuz 2026 dönemine ilişkin hizmet üretim endeksi verilerini açıkladı. Buna göre; hizmet üretimi temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3 arttı. Aynı

ANKARA, (DHA)- TÜRKİYE İstatistik Kurumu (TÜİK), hizmet üretiminin temmuz ayında yıllık yüzde 3, aylık yüzde 1 arttığını açıkladı.

TÜİK, Temmuz 2026 dönemine ilişkin hizmet üretim endeksi verilerini açıkladı. Buna göre; hizmet üretimi temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3 arttı. Aynı ayda ulaştırma ve depolama hizmetleri yüzde 2,8 arttı, konaklama ve yiyecek hizmetleri yüzde 5,3 arttı, bilgi ve iletişim hizmetleri yüzde 7,9 arttı, gayrimenkul hizmetleri yüzde 5,2 azaldı, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetler yüzde 5,5 arttı, idari ve destek hizmetleri ise yüzde 3,3 azaldı.

Hizmet üretimi bir önceki aya göre ise yüzde 1 arttı. Aynı ayda ulaştırma ve depolama hizmetleri yüzde 0,1 azaldı, konaklama ve yiyecek hizmetleri yüzde 2,3 arttı, bilgi ve iletişim hizmetleri ise yüzde 0,9 arttı. Gayrimenkul hizmetleri yüzde 1,3 arttı, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetler yüzde 3,1 arttı, idari ve destek hizmetleri ise yüzde 0,2 arttı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Etiketler: Ankara, Genel
Samsun Haber - Son Dakika Samsun Haberleri | Haberhas — https://haberhas.com/tuik-hizmet-uretimi-yillik-yuzde-3-artti
Çıktı tarihi: 15.09.2026 12:22