Samsun’un Vezirköprü ilçesinde başpehlivan Serhat Elvan’ın akaryakıt istasyonunda darbedilmesine ilişkin soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Eski başpehlivan Şaban Yılmaz ile yeğenleri Ö.Y. ve E.Y., savcılığın itirazı üzerine ikinci kez gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi. Üç şüpheli, çıkarıldıkları mahkeme tarafından bir kez daha adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Olay, 8 Ağustos günü saat 10.00 sıralarında Samsun’un Vezirköprü ilçesinde bulunan bir akaryakıt istasyonunda meydana geldi.
Türkiye Yağlı Güreş Ligi’nin 6’ncı etabı olan 20’nci Samsun Vezirköprü Kunduz Güreşleri’ne katılmak üzere yola çıkan Tokatlı başpehlivan Serhat Elvan, Vezirköprü’ye ulaşmadan önce bir akaryakıt istasyonunda mola verdi.
İddiaya göre Elvan’ın istasyonda tek başına oturduğu sırada eski başpehlivan Şaban Yılmaz ile yeğenleri Ö.Y. ve E.Y. bölgeye geldi.
Akaryakıt istasyonunda karşılaşan Şaban Yılmaz ile Serhat Elvan arasında henüz bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Şaban Yılmaz ile yeğenleri Ö.Y. ve E.Y.’nin Serhat Elvan’ı darbettiği belirtildi.
Yaşanan olaya çevrede bulunan kişiler müdahale etti. Tarafların ayrılmasıyla kavga sona ererken, olayın ardından 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulunuldu.
İhbar üzerine akaryakıt istasyonuna polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.
Başpehlivan Serhat Elvan’ın darbedildiği anların akaryakıt istasyonunun güvenlik kameraları tarafından kaydedildiği belirtildi. Görüntüler de olayla ilgili yürütülen soruşturmanın önemli unsurlarından biri oldu.
Olayın ardından Serhat Elvan şikayetçi oldu ve taraflarla ilgili adli süreç başlatıldı.
Serhat Elvan’ın şikayeti sonrasında eski başpehlivan Şaban Yılmaz ile yeğenleri Ö.Y. ve E.Y., Samsun’un Atakum ilçesindeki Denizevleri Şehit İrfan Sadık Kocabaş Polis Merkezi Amirliği’ne gitti.
Vezirköprü Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla üç şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler daha sonra soruşturmanın yürütüldüğü Vezirköprü ilçesine götürüldü.
Emniyetteki işlemleri tamamlanan Şaban Yılmaz, Ö.Y. ve E.Y., ertesi gün adliyeye sevk edildi.
Savcılık işlemlerinin ardından üç şüpheli tutuklanmaları talebiyle hakimliğe çıkarıldı.
Mahkeme, Şaban Yılmaz ile yeğenleri Ö.Y. ve E.Y.’nin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.
Ancak soruşturmadaki hukuki süreç bu kararla sona ermedi.
Vezirköprü Cumhuriyet Başsavcılığı, üç şüpheli hakkında verilen adli kontrol şartıyla serbest bırakılma kararına itiraz etti.
Savcılığın itirazının ardından Şaban Yılmaz, E.Y. ve Ö.Y. hakkında tutuklamaya yönelik arama kararı çıkarıldı.
Bunun üzerine harekete geçen jandarma ekipleri, üç şüpheliyi ikinci kez gözaltına aldı.
Jandarmadaki işlemlerinin ardından Şaban Yılmaz ile yeğenleri E.Y. ve Ö.Y., Samsun Adliyesi’ne sevk edildi.
Üç şüpheli, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla mahkemeye çıkarıldı.
Mahkeme, şüphelilerin durumunu yeniden değerlendirdi.
Savcılığın itirazı, haklarında çıkarılan arama kararı ve ikinci gözaltı sürecinin ardından mahkemeye çıkarılan Şaban Yılmaz, Ö.Y. ve E.Y. yine adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Böylece başpehlivan Serhat Elvan’ın darbedilmesine ilişkin soruşturmada üç şüpheli ikinci kez hakim karşısına çıkarken, mahkeme yeniden tutuklama yerine adli kontrol uygulanmasına hükmetti.
Soruşturmaya ilişkin adli süreç devam ediyor.