İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde 26 Eylül 2026 tarihinde gerçekleştirilen Yağlı Güreş Cumhurbaşkanlığı Kupası, Samsun adına önemli bir başarıya sahne oldu.
CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi’ndeki performansının ardından kupada mücadele eden İlkadım Belediyespor sporcusu Oğuzhan Kaya, Deste Küçük Boy kategorisinde finale kadar yükseldi. Kaya, organizasyonu ikinci sırada tamamlayarak gümüş madalyanın sahibi oldu.
57 yıl aradan sonra yeniden düzenlenen organizasyonda Samsun ve İlkadım’ı temsil eden tek sporcu olan Kaya, elde ettiği dereceyle dikkat çekti.
İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Oğuzhan Kaya’nın başarısından duyduğu memnuniyeti dile getirerek sporcuyu, antrenörlerini ve ailesini kutladı.
Kurnaz, Cumhurbaşkanlığı Kupası gibi önemli bir organizasyonda final oynayarak Türkiye ikinciliğine ulaşmanın değerli olduğunu belirterek, İlkadım Belediyesi olarak spora ve sporculara destek vermeyi sürdüreceklerini ifade etti.