Yazdırma görünümü — reklam, menü ve yorumlar çıkarıldı Habere dön
Yaşam
Ana Sayfa » Yaşam » Özgür Özel: Siyasetin yapılış biçimini değiştireceğiz
Özgür Özel: Siyasetin yapılış biçimini değiştireceğiz
Özgür Özel: Siyasetin yapılış biçimini değiştireceğiz

Özgür Özel: Siyasetin yapılış biçimini değiştireceğiz

📅 05.11.2026 21:13 ⏱ 3 dakika okuma 💬 0 yorum 📰 DHA RSS
ANKARA, (DHA)- YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, 8 Kasım'da 81 ilde genel başkanlık ön seçimi yapılacağını belirterek, "Bu kurultay, yeni nesil siyasetin ilk kurultayı olacak. Siyasi kuruluşumuz, kurultayımızla tamamlanacak" dedi.YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, sanal medya hesabından yayımla

ANKARA, (DHA)- YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, 8 Kasım'da 81 ilde genel başkanlık ön seçimi yapılacağını belirterek, "Bu kurultay, yeni nesil siyasetin ilk kurultayı olacak. Siyasi kuruluşumuz, kurultayımızla tamamlanacak" dedi.

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, sanal medya hesabından yayımladığı video mesajda, partisinin 14-15 Kasım'da düzenlenecek 1'inci Olağan Kurultayı'na ilişkin açıklamalarda bulundu. Özel, "Kıymetli yol arkadaşlarım, değerli YENİ Parti üyeleri; kuruluş talimatını milletin verdiği, adını milletin koyduğu, bütçesini milletin oluşturduğu YENİ Partimizin ilk kurultayına gidiyoruz. Bugüne gelmek, hiçbirimiz için kolay olmadı. Meydanlarda yan yana mücadele ettik. Haksızlıklara, saldırılara, kumpaslara birlikte göğüs gerdik. Ama en zor zamanlarda bile teslim olmadık, umudumuzu kaybetmedik. Biz YENİ Parti'yi, bir partimiz olsun diye kurmadık. Eskimiş, çürümüş, köhnemiş siyaseti geride bırakmak için, Türkiye'nin önünde temiz bir sayfa açmak için, milletimizin sorunlarını çözmek için kurduk. Biliyoruz ki; siyaset yenilenmeden, Türkiye yenilenemez. O yüzden demokratik değişime kendimizden başladık. Önce ilçe başkanlarımızı üyelerimiz belirledi. Ardından il başkanlarımızı üyelerimiz seçti. Sözün, kararın ve yetkinin üyelerde olduğu yeni bir demokratik sistem kurduk" dedi.

'ŞİMDİ SIRA GENEL BAŞKANLIK SEÇİMİNDE'

Kurultay takvimine ilişkin bilgi veren Özel, "Şimdi sıra Genel Başkanlık seçiminde. 8 Kasım Pazar günü, 81 ilimizde yeni bir demokrasi şöleni yaşanacak. İl ve ilçe başkanlıklarımızda sandıklar kurulacak. Bu saat itibarıyla partimize üye olan herkes, önseçimde oy kullanabilecek. Ben de üyelerimizin güveniyle bu önseçime aday olarak giriyorum. 14-15 Kasım'da 1. Olağan Kurultayımızı yapacağız. Bu kurultay, yeni nesil siyasetin ilk kurultayı olacak. Siyasi kuruluşumuz, kurultayımızla tamamlanacak" ifadelerini kullandı.

Yeni döneme ilişkin hazırladıkları çalışma programına da değinen Özel, "Genel Başkan Adayı olarak; yeni döneme ilişkin taahhütlerimizi bir çalışma programında topladık. Bu programı internet sitemizden de tüm vatandaşlarımızın erişimine açacağız. 17 sayfalık programımız, 17 ana başlıktan oluşuyor. Bu programla yeni dönemde; üyelerimizin söz, karar ve denetim hakkını güçlendireceğiz. Mahalle, ilçe, il meclisleriyle ve dijital katılımla kapsama alanımızı ve istişare mekanizmalarımızı kuvvetlendireceğiz. Siyasette kadınlara ve gençlere daha fazla alan açacağız. Siyaset Akademimizle yeni, liyakatli kadrolar yetiştireceğiz. Türkiye İttifakı anlayışıyla partimizin kapılarını millete ardına kadar açacağız. Ve yeni düzenin iktidar programını bu dönemde hep birlikte hazırlayacağız. Bütün bu taahhütlerin hesabını da şeffaflıkla üyelerimize vereceğiz" dedi.

'SİYASETİN YAPILIŞ BİÇİMİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ'

Parti üyelerini 8 Kasım'da sandık başına davet eden Özel, "Çünkü biz bu mücadelenin sonunda sadece iktidarı değiştirmeyeceğiz. Siyasetin yapılış biçimini değiştireceğiz. Yeni siyaset anlayışını milletimize armağan edeceğiz. Şimdi tüm üyelerimizi 8 Kasım Pazar günü sandık başına davet ediyorum. Gelin, yeni nesil siyasetin ilk büyük adımını hep birlikte atalım. Gelin, kimsenin kimseye muhtaç olmadığı, kimsenin kimseden üstün tutulmadığı yeni düzeni birlikte kuralım. Gelin, devletimizi adil ve güçlü, milletimizi özgür ve müreffeh kılalım. YENİ Parti'yle siyaset yenileniyor. Milletin sözüyle, gücüyle, cesaretiyle Türkiye yenileniyor" ifadelerini kullandı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Etiketler: Ankara, Politika
Samsun Haber - Son Dakika Samsun Haberleri | Haberhas — https://haberhas.com/ozgur-ozel-siyasetin-yapilis-bicimini-degistirecegiz
Çıktı tarihi: 05.11.2026 22:47