Yazdırma görünümü — reklam, menü ve yorumlar çıkarıldı Habere dön
Samsun Haber
Ana Sayfa » Samsun Haber » Özel Gereksinimli Öğrenciler Bilimle Buluşacak! Samsun’da Ba...
Özel Gereksinimli Öğrenciler Bilimle Buluşacak! Samsun’da Başvurular Açıldı
Özel Gereksinimli Öğrenciler Bilimle Buluşacak! Samsun’da Başvurular Açıldı

Özel Gereksinimli Öğrenciler Bilimle Buluşacak! Samsun’da Başvurular Açıldı

📅 24.08.2026 14:07 ⏱ 2 dakika okuma 💬 0 yorum
Samsun Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilecek “Kapsayıcı Bilim Atölyeleri: Birlikte Keşfediyoruz” projesi için başvurular başladı. Özel gereksinimli öğrenciler ile kardeşlerini bilimle buluşturacak ücretsiz programa 6 Eylül’e kadar başvuru yapılabilecek.

Samsun’da özel gereksinimli çocukların bilim ve teknolojiyle buluşmasını sağlayacak yeni bir proje hayata geçiriliyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, TÜBİTAK 4008 Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları Destekleme Programı kapsamında düzenlenecek “Kapsayıcı Bilim Atölyeleri: Birlikte Keşfediyoruz” projesinin başvuru süreci başladı.

Özel gereksinimli öğrenciler kardeşleriyle bilimi keşfedecek

Bilim Samsun çatısı altında gerçekleştirilecek proje kapsamında özel gereksinimli öğrenciler, ortaokul düzeyinde eğitim gören kardeşleriyle birlikte eğlenceli ve öğretici bilim atölyelerine katılacak.

21-25 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek program; II. kademe özel eğitim düzeyinde öğrenim gören, hafif düzeyde zihinsel yetersizlik tanısı bulunan öğrenciler ve kardeşlerine yönelik olacak.

30 öğrenci programa kabul edilecek

Program kapsamında 15 özel eğitim öğrencisi ile 15 kardeşi olmak üzere toplam 30 asil öğrenci belirlenecek. Ayrıca 20 öğrenci de yedek listede yer alacak.

Projeye katılım tamamen ücretsiz olacak. Başvuruların veli gözetiminde, bilgilerin eksiksiz ve doğru şekilde girilerek yapılması gerekiyor.

Başvurular 6 Eylül’de sona erecek

Öğrencilerin bilimsel farkındalıklarının artırılmasının yanı sıra erişilebilir, güvenli ve kapsayıcı öğrenme ortamlarının oluşturulmasını amaçlayan projeye 6 Eylül’e kadar TÜBİTAK’ın başvuru sistemi üzerinden müracaat edilebilecek.

Etiketler: Samsun Büyükşehir Belediyesi, Bilim Samsun, Kapsayıcı Bilim Atölyeleri, TÜBİTAK 4008, Samsun öğrenci başvuruları, özel gereksinimli öğrenciler, Birlikte Keşfediyoruz, Samsun bilim atölyesi Samsun, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Bilim Samsun, TÜBİTAK, TÜBİTAK 4008, Kapsayıcı Bilim Atölyeleri, özel gereksinimli öğrenciler, eğitim, bilim, öğrenci, ücretsiz etkinlik, Birlikte Keşfediyoruz
Samsun Haber - Son Dakika Samsun Haberleri | Haberhas — https://haberhas.com/ozel-gereksinimli-ogrenciler-bilimle-bulusacak-samsun-da-basvurular-acildi
Çıktı tarihi: 24.08.2026 17:43