Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde iki kız kardeşe yıldırım isabet etmesi sonucu 11 yaşındaki Nurhayat Yüzen hayatını kaybetti, kardeşi ise yaralandı.
Olay, 26 Eylül’de Bağlar ilçesine bağlı kırsal Kırkkoyun Mahallesi’nde meydana geldi. Sabah saatlerinde evlerinden yaklaşık 100 metre uzaklıktaki açık alanda bulunan Nurhayat Yüzen ile kız kardeşine yıldırım isabet etti.
İhbar üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. İlk müdahaleleri olay yerinde yapılan iki kardeş, ambulanslarla Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.
Hastanede tedavi altına alınan Nurhayat Yüzen, doktorların tüm müdahalelerine rağmen 28 Eylül sabahı yaşamını yitirdi.
Nurhayat’ın cenazesi otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu’na gönderilirken, yaralanan kardeşinin tedavisinin devam ettiği bildirildi.