Yazdırma görünümü — reklam, menü ve yorumlar çıkarıldı Habere dön
güncel
Ana Sayfa » güncel » Folkart’tan Karşıyaka’ya basketbol takımı için 50 milyon TL’...
Folkart’tan Karşıyaka’ya basketbol takımı için 50 milyon TL’lik dev destek
Folkart’tan Karşıyaka’ya basketbol takımı için 50 milyon TL’lik dev destek

Folkart’tan Karşıyaka’ya basketbol takımı için 50 milyon TL’lik dev destek

📅 07.10.2026 18:57 ⏱ 4 dakika okuma 💬 0 yorum 📰 DHA RSS
İZMİR, (DHA)-BASKETBOL Süper Ligi’nin 53 yıllık en köklü kulüplerinden Karşıyaka’ya geçen sezon büyük mali destek vererek takımın mucizevi bir şekilde kümede kalmasına hayati katkı sağlayan Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, yeşil-kırmızılıları bu sezon da yalnız bırakmadı. Folkart, İzmir

İZMİR, (DHA)-BASKETBOL Süper Ligi’nin 53 yıllık en köklü kulüplerinden Karşıyaka’ya geçen sezon büyük mali destek vererek takımın mucizevi bir şekilde kümede kalmasına hayati katkı sağlayan Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, yeşil-kırmızılıları bu sezon da yalnız bırakmadı. Folkart, İzmir temsilcisine bu sezon da 50 milyon TL can suyu verdi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Yiğit Tusder, Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak ve Folkart ailesine, Karşıyaka Basketbol’a sağlanan 50 milyon TL’lik destek için teşekkür etti.

Tusder, “Karşıyaka Basketbol’un yeni sezonu güçlü ve sürdürülebilir bir yapıyla devam ettirebilmesi açısından bu desteği son derece değerli buluyoruz. Folkart geçmişte de ihtiyaç duyduğumuz dönemlerde yanımızda oldu. Bugün de büyük bir sorumluluk üstlendiler. Sayın Mesut Sancak’a ve Folkart ailesine Karşıyaka adına yürekten teşekkür ediyoruz” dedi.

"ACİL İHTİYACI GÖRDÜK"

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak ise Karşıyaka Basketbol’un içinde bulunduğu süreci ve acil destek ihtiyacını yakından gördüklerini belirterek, bu desteği bir geçiş dönemi sorumluluğu olarak değerlendirdiklerini söyledi. Mesut Sancak şöyle konuştu: “Biz İzmir’den doğmuş, İzmir’de büyümüş bir markayız. ‘İzmir’den kazandığımızı İzmir’le paylaşmak’ anlayışıyla kültürde, sanatta, sosyal projelerde ve sporda kentimize katkı sağlamaya çalışıyoruz. Karşıyaka Basketbol’da ortaya çıkan tabloyu da şehrin bize verdiği bir sorumluluk olarak gördük.”

KARŞIYAKA İZMİR’İN DEĞERİ

Karşıyaka’nın İzmir için taşıdığı öneme dikkat çeken Sancak, şunları söyledi: “Karşıyaka, 114 yıllık geçmişiyle yalnızca bir spor kulübü değil, İzmir’in en önemli değerlerinden biridir. Basketbol takımı da başarıları, geleneği ve özel taraftarıyla Türk basketbolunda ayrı bir yere sahiptir. Karşıyaka çok büyük bir camia, İzmir de güçlü bir iş dünyasına sahip. Karşıyaka Basketbol’un geleceğinin tek bir şirketin ya da birkaç kişinin omuzlarında olmaması gerektiğine inanıyoruz.

İŞ İNSANLARINA NAZİK DAVET

Bu nedenle başta Karşıyakalı iş insanlarımız olmak üzere İzmir iş dünyasını, kentin bu önemli değerine sürdürülebilir biçimde destek vermeye davet ediyoruz. Bugün yapılması gereken yalnızca mevcut ihtiyaçları karşılamak değil, Karşıyaka Basketbol’un geleceğini daha geniş bir dayanışma ve iş birliği modeli üzerine kurmaktır.”

YİĞİT TUSDER ÇAĞRIYI DESTEKLEDİ

Karşıyaka Başkanı Yiğit Tusder de Mesut Sancak’ın iş dünyasına yaptığı çağrıya destek verdi. Yiğit Tusder, “Karşıyaka Basketbol’un geleceği geniş tabanlı bir dayanışma modeli üzerine kurulmalı. Başta Karşıyakalı iş insanlarımız olmak üzere, İzmir iş dünyasının ve kulübümüze gönül veren kurumların bu sürece daha güçlü biçimde katılmasını arzu ediyoruz. Folkart bu sezon bir kez daha önemli bir sorumluluk üstlendi. Bizim görevimiz de bu desteği en doğru şekilde değerlendirerek geleceğin Karşıyaka’sını bugünden hazırlamak” ifadelerini kullandı.

KULÜP SAYFASINDAN ÖZEL TEŞEKKÜR

Karşıyaka, basketbol takımının sosyal medya sayfasından da yayınladığı mesajla da Mesut Sancak ve Folkart Ailesi’ne teşekkür edip, “Geleceğin Karşıyaka’sı için büyük güç birliği. Folkart, Karşıyaka Basketbol’a sağladığı 50 Milyon TL’lik dev destekle kulübümüzün sürdürülebilir yapısına büyük bir değer kattı. Kulüp Başkanımız Yiğit Tusder yaptığı açıklamada; “Ortaya koyduğumuz yeni vizyona, bu yönetime ve organizasyonumuza inanarak kulübümüze bu dev desteği sağlayan Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mesut Sancak’a ve Folkart ailesine teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı. Karşıyaka’nın yanında olan her kurumla, yarınlara daha güçlü yürüyoruz” dedi.

FOTOĞRAFLI

Etiketler: İzmir, Spor
Samsun Haber - Son Dakika Samsun Haberleri | Haberhas — https://haberhas.com/folkart-tan-karsiyaka-ya-basketbol-takimi-icin-50-milyon-tl-lik-dev-destek
Çıktı tarihi: 07.10.2026 20:27