1- VALİ GÜL: MALTEPE'DE ÇÖKEN BİNADAKİ HEMŞEHRİLERİMİZİN İHTİYAÇLARI İÇİN YAKLAŞIK 9 MİLYON LİRA PARA AKTARILACAK
Canan İLARSLAN- Mehmet ALA / İSTANBUL, (DHA)- İSTANBUL Valisi Davut Gül, Maltepe'de 5 kişinin hayatını kaybettiği 10 kişinin ise yaralandığı 3 katı çöken 7 katlı binaya ilişkin konuştu. Vali Gül "Maltepe'de çöken binadaki hemşehrilerimizin acil ihtiyaçları için AFAD ve Valiliğimiz tarafından yaklaşık 9 milyon lira aktarılacak" dedi.
Maltepe Cevizli’de meydana gelen bina çökmesi sonrası yıkılan ve tahliye edilen binalarla ilgili Maltepe Kaymakamlığı’nda değerlendirme toplantısı düzenlendi. İstanbul Valisi Davut Gül başkanlığında düzenlenen toplantıya, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Ömer Bulut, Maltepe Kaymakamı Mehmet Akçay ve Maltepe Belediye Başkanı Esin Köymen, Vali Yardımcısı Cengiz Karabulut ile çöken bina ve çevredeki apartmanlarda oturanlar katıldı. Toplantının ardından Vali Gül ve Bakan Yardımcısı Bulut, mevcut durum ve çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.
'BİNALARIN RİSK ANALİZİ YAPILIYOR'
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Ömer Bulut, "Öncelikle başımız sağolsun. Kaybettiğimiz canlarımız için Allah'tan rahmet ediyorum. Tabii ki canlar geri getirilmiyor ama biz devlet olarak her zaman mağdur olan vatandaşımızın yanında olduk. Dün olduk bugün olduk, yarın da olacağız. Bu tür felaketlerden sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın net talimatları var. Vatandaşımızın yanında olun, vatandaşımızın hisleriyle vatandaşımıza yaklaşın. Bu düşüncelerle beraber Çevre ve Şehircilik bakanımız da bizi bu konuda görevlendirdi. Kendisi de vatandaşlarımıza başsağlığı dileklerini iletti. İlk günden itibaren devletimiz AFAD ile birlikte bizim ilgili birimlerimizle birlikte sahadaydı. Bugün geleceğe yönelik burada ne yapabiliriz. Bunu konuşmak üzere buraya geldik. Vatandaşımızı burada topladık. Her bir vatandaşımızla görüştük, düşüncelerini aldık. Burada Kardeşler Apartmanı'nda yıkım meydana geldi. Bunun etrafında da 5 bina tedbiren boşaltıldı. Yıkılmayan, halen ayakta duran binaların risk analizi zaten yapılıyor. Neticesinde onlar da projeye dahil edilmek suretiyle burada bir bütüncül yaklaşıma gideceğiz. Biz de kendilerine kalıcı iskan açısından birkaç alternatif ortaya koyduk. İstanbul'da devam eden 'Yarısı Bizden' projemiz var. 1 milyon 875 bin lira destek vermesi suretiyle vatandaşımızın kendi bulacağı yüklenicilerle bu işi yapma imkanı var. Biz onu da yukarıda kendileriyle konuştuk ama biz devlet olarak bu süreçte o anlaşma süreçlerini devam ettirmelerinin zor olacağını, dolayısıyla bizim Çevre Şehircilik Bakanlığı olarak nasıl ki daha önce Kartal'da yıkılan binada Kağıthane’de yine Kartal'ın değişik mahallelerinde yine Güngören’de İstanbul'un her ilçesinde yaptığımız dönüşüm projeleri gibi bu projeyi de çok kısa sürede hayata geçireceğimizi onların da devlet eliyle yapılması yönünde bir ön zaten düşünceleri oluştu. İnşallah çok kısa süre içerisinde 1 yıl gibi bir süre içerisinde bu projeyi hayata geçirmiş olacağız; ama bir başka alternatif olarak da kendilerine yine Maltepe ilçemizde Esenkent'te bulunan daha önceki dönüşümlerden elimizde bulunan daireleri de kendilerine önerdik. Bu alternatifi değerlendirecekler; ama bugünden itibaren burada vatandaşımızı dinleyecek vatandaşımızın taleplerini alacak bir kentsel dönüşüm ofisimizi açıyoruz açtık. Dolayısıyla orada tüm taleplerini iletecekler. Taleplerini aldıktan sonra tekrar değerlendirip bu üç alternatiften hangisiyle yürüyeceğimize kanaat getireceğiz; ama burada tabii ki devletin desteği hiçbir zaman üzerlerinden eksik olmayacak. En kısa süre içerisinde 1 yıl gibi süre içerisinde TOKİ Başkanlığımız marifetiyle de inşaatları yapmak suretiyle inşallah yaralarımızı bir nebze olsun sarmış olacağız" diye konuştu.
'BİNANIZDA SIKINTI GÖRÜRSENİZ İL MÜDÜRLÜKLERİMİZE BAŞVURUN'
Bulut, "Bir risk haritamız var. Öncelikle riski olan bölgelerle ilgili bölgesel olarak var. Tabii bina bazındakinde de vatandaşlarımıza özellikle şunu rica ediyoruz. Diyoruz ki 'Eğer binanızda bir sıkıntı görüyorsanız il müdürlüklerimize mutlaka başvurun'. Gerekli işlemleri yerine getirelim. Eğer riskli çıkarsa binanız yıkımını gerçekleştirelim ve bizim yarısı bizden kampanyasından faydalanarak ki 1 milyon 875 bin lira da bir rakam. Dünyada bunu her yerde dile getirmeye çalışıyorum. Vatandaşa destek veren bir başkaca bir ülke yok. Özellikle habitat programları kapsamında birçok ülkeyi dolaşıyoruz. Dolayısıyla Cumhurbaşkanımız 2023 yılında bu projeyi hazırlarken İstanbulluları düşündüğü için hazırladı. Bakanımız sürekli bu projenin zaten takibinde, kaynak oluşturmakta büyük gayret sarf ediyor. Hatta bu süreç bu yılın sonunda bitiyordu biliyorsunuz. Sayın Cumhurbaşkanımızın kararıyla bu 1 yıl daha uzatıldı. Dolayısıyla aslında içinde yaşayan insanlar kendi binasını en iyi bilenlerdir. Biz istiyoruz ki böyle tadilat yapılmış ya da tadilata teşebbüs edilmiş hangi binalar varsa bize müracaatlarını yapsınlar. Biz bina bazında gidip detaylı incelemelerimizi yapalım. Binanın akıbetiyle ilgili kendilerine sonuç bildirelim" dedi.
'TAHLİYE EDİLEN BİNALARDAN KAROT ALINACAK'
Tahliye edilen binalarla ilgili konuşan Bulut, "Ruhsat bilgilerini aldık. Şimdi karotlar alınacak. Bu binada karot alınırken projeleri önümüze konulacak. Mevcut durumdaki kat sayılarına bakılacak. Dolayısıyla iskan inşaat ruhsatıyla bir uyumluluk var mı yok mu, onlara bakılacak. Dolayısıyla bu boşaltılmış binaların tamamı bu kapsamda değerlendirildikten sonra sağlamlığına karar verildikten sonra vatandaşımıza 'Ya içine otur diyeceğiz ya da oturamazsın' diyeceğiz" ifadelerini kullandı.
'YAKLAŞIK 9 MİLYON TÜRK LİRASI PARA AKTARILACAK'
İstanbul Valisi Davut Gül ise, "Olayın o ilk anından itibaren AFAD'ın koordinasyonunda bütün kurumların destekleriyle arama kurtarma çalışmaları başladı ve hamdolsun 24 saat geçmeden bütün arama kurtarma faaliyetleri sonlandı.Haftasonu definlerimiz ve diğer acılı ailelerimizin işlemlerini takip ettik. Bugün itibariyle çöken binamızdaki hemşehrilerimizin acil ihtiyaçları için AFAD ve Valiliğimiz tarafından yaklaşık 9 milyon Türk lirası para aktarılacak ve bugün de Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Çevre Şehircilik ve İklim Bakanımız Sayın Murat Kurum'un koordinasyonunda Bakan Yardımcımız ve Çevre Şehircilik Bakanlığımızın yetkilileri geldi. Yıkılan binada ve etrafında boşalttığımız binalardaki hemşehrilerimizle bir istişarede bulunduk. Bunun neticesinde hayat devam ediyor. Binalarla ilgili yapılacakları konuştuk. Hayati tehlikeleri yok. İyileşme süreçleri hızlı bir şekilde devam ediyor" dedi. (DHA)
Görüntü Dökümü:
---------
-Toplantıdan görüntüler
-Ömer Bulut’un konuşması
-Davut Gül'ün konuşması
-Genel ve detay görüntüler
=============
2- SERMAYE PİYASASI SORUŞTURMASINDA 'GİZLİ’ BELGELERİ PAYLAŞANLAR HAKKINDA SORUŞTURMA
Ayşe GÜREL/İSTANBUL, (DHA)- SERMAYE piyasası işlemlerine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, 'Gizli' ibareli belgelerin sanal medya ve dijital mecralarda paylaşılması üzerine, paylaşımları yapanlar hakkında 'soruşturmanın gizliliğini ihlal' suçundan resen soruşturma başlatıldı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca sermaye piyasasında gerçekleştirilen işlemlere ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Sermaye Piyasası Kurulu, Borsa İstanbul, Merkezi Kayıt Kuruluşu ve Türkiye Bankalar Birliği başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlara, soruşturmanın aşamalarına göre çeşitli talimat ve müzekkereler gönderildi. Ancak savcılıkça, bazı sanal medya platformları ve dijital mecralarda, soruşturmanın içeriğine ilişkin 'Gizli' ibareli belgelerin paylaşıldığı tespit edildi. Soruşturmanın gizliliğinin alenen ihlal edildiği değerlendirilerek, paylaşımları yapanlar hakkında 'soruşturmanın gizliliğini ihlal' suçundan resen soruşturma başlatıldı. (DHA)
==========
3- SARIYER’DE KAYIP OLARAK ARANAN 19 YAŞINDAKİ YUSUF ÖLÜ BULUNDU; SON GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI
Doğan Can CESUR-Yılmaz OKUR / İSTANBUL (DHA) – SARIYER’de 8 gündür kayıp olarak aranan Yusuf Muhammet Aslan (19), ağaçlık alanda ölü bulundu. Aslan'ın cenazesi olay yeri inceleme ekipleri ve Cumhuriyet Savcısının incelemelerinin ardından Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı. Diğer yandan Aslan’ın son görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, Aslan’ın bir markette alışveriş yaptığı, ardından da dışarı çıktığı anlar görülüyor.
Olay, 7 Ekim Çarşamba günü saat 11.00 sıralarında Darüşşafaka Mahallesi’nde meydana geldi. Ağaçlık alandan gelen ihbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde, bulunan kişinin hayatını kaybettiği belirlendi. Olay yerinde bulunan Ömer Faruk A. (20), ölen kişinin kardeşi Yusuf Muhammet Aslan olduğunu söyledi.
8 GÜNDÜR KAYIP OLARAK ARANIYORDU
Polis ekiplerinin görüştüğü Ömer Faruk A., kardeşi için 29 Eylül’de kayıp başvurusunda bulunduğunu belirtti. Aslan’ın, kayıp başvurusundan 8 gün sonra ölü bulunduğu öğrenildi. Ağabeyi, kardeşinin kıskançlık nedeniyle kuruntular yaşadığını ve bu nedenle kendisine zarar vermiş olabileceğini ifade etti.
CENAZESİ ADLİ TIP KURUMU MORGUNA KALDIRILDI
Olay yeri inceleme ekipleri ve Cumhuriyet Savcısı, Aslan’ın bulunduğu ağaçlık alanda ve cenazesinde incelemelerde bulundu.Aslan’ın cenazesi daha sonra kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için cenaze aracıyla Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı. Savcılık ölümle ilgili soruşturma başlattı.
MARKETTE ALIŞVERİŞ YAPTIĞI GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI
Diğer yandan Yusuf Muhammet Aslan’ın son görüntüleri de ortaya çıktı. Görüntülerde, Aslan’ın bir markete geldiği anlar görülüyor. Aslan'ın alışveriş sonrası marketten çıktığı anlar da görüntülerde yer alıyor. (DHA)
Görüntü Dökümü:
------------
(Güvenlik kamerası)
-Yusuf Muhammet Aslan’ın markete gelmesi
-Markette alışveriş yapması
-Alışverişin ardından marketten çıkması
(Aktüel)
-Olay yeri
-Ağaçlık alan
-Muhammet Yusuf Aslan'ın fotoğrafları
===========
4- ESENLER'DE 2 KIZ ARKADAŞ ARASINDA KAVGA; SAÇINDAN TUTUP YERDE SÜRÜKLEDİ
Vehbi DEMİR / İSTANBUL, (DHA) - ESENLER'DE 2 kız arkadaş arasındaki tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada kızlardan biri, saçından tuttuğu arkadaşını bir süre yerde sürükledi.
Olay, 10 Ekim Cumartesi günü saat 20.30 sıralarında Fevzi Çakmak Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, sokakta toplanan kız grubundaki 2 kişinin arasında bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüşen olayda, kavganın taraflarından biri, saçından tuttuğu arkadaşını bir süre yerde sürükledi. Ardından arkadaşının saçlarını bırakan kız, hiçbirşey olmamış gibi yoluna devam etti. Yaşananlar sokakta seyir halindeki bir otomobilin araç kamerasına anbean yansıdı. (DHA)
Görüntü Dökümü:
---------------------------
(Araç kamerası)
- Arkadaşının saçından tutup yerde sürüklemesi
(Aktüel)
- Olay yerinden görüntüler
- Genel ve detay görüntüler
==============
5- SİLİVRİ’DE AHIRDA ÇIKAN YANGINDA HAYVANLARI ÖLDÜ; BESİCİ VE EŞİ HASTANEYE KALDIRILDI
Uğur Samet AVCI/İSTANBUL, (DHA)- SİLİVRİ’de ahırda çıkan yangında çok sayıda büyükbaş hayvan, buzağı ve tavuk öldü. Hayvanlarının öldüğünü gören besici ve eşi fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.
Yangın, saat 11.00 sıralarında Mimarsinan Mahallesi Fırın Sokak’ta bulunan bir ahırda çıktı. Ahırdan dumanlar yükseldiğini görenlerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık, jandarma ve polis ekibi sevk edildi. Ekiplerin müdahalesiyle yangın söndürülürken ahırdaki çok sayıda büyükbaş hayvan, buzağı ve tavuk öldü. Bazı hayvanlar ise itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Yangının söndürülmesinin ardından ahıra giren besici ve eşi, hayvanlarının öldüğünü görünce fenalaştı. Sağlık ekiplerinin olay yerinde ilk müdahalesini yaptığı 2 kişi hastaneye kaldırıldı. Ekipler, yangının çıkış nedenine ilişkin inceleme başlattı. (DHA)
Görüntü Dökümü:
----------
- Yangını söndürme çalışmaları
- Ekiplerden detaylar
- Ahırdan detaylar
- Sağlık ekiplerinden görüntüler
- Genel ve detay görüntüler
===========
6- AVCILAR’DA YANGIN PANİĞİYLE EVDEN ÇIKAN AİLE ANAHTARI İÇERİDE UNUTTU; İTFAİYE KURTARDI
İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA)- Avcılar'da kombide çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü. Yangın sırasında panikle evden çıkan ailenin içeride unuttuğu anahtar, itfaiyenin yardımıyla alındı.
Cihangir Mahallesi Çapraz Sokak'ta bulunan 5 katlı binanın giriş katındaki dairenin doğal gaz kombisinde kabloların kısa devre yapması nedeniyle çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle büyümeden söndürüldü. Yangın çıktığında evlerinden panikle çıkan İrfan Akçay ve ailesi, itfaiye ekiplerinin evlere girilebileceğini bildirmesi üzerine anahtarlarını içeride, kapının arkasında unuttuklarını fark etti. Bunun üzerine itfaiye aracının merdiveniyle balkondan girilen dairenin anahtarı sahibine teslim edildi. İrfan Akçay ve yakınları, görevlilere teşekkür etti. (DHA)
Görüntü Dökümü:
-----------
-Yangın çıkan kombide yapılan inceleme
-İrfan Akçay'ın konuşması
-İtfaiye erinin merdivenle balkondan içeri girmesi
-Anahtar aileye teslim edilmesi
-Genel ve detay görüntüler
===========
7- BEYLİKDÜZÜ'NDE 4 TIR ALEV ALEV YANDI; KAÇAN ŞÜPHELİLER ARANIYOR
Vehbi DEMİR - Ramazan İŞİKLİ / İSTANBUL, (DHA) - BEYLİKDÜZÜ'nde bulunan TIR garajında, aynı firmaya ait park halindeki 4 TIR otomobille gelen şüpheliler tarafından yanıcı maddeyle ateşe verildi. İtfaiye ekiplerin müdahalesiyle söndürülen yangında TIR'lar demir yığınına döndü. Araçların yandığı anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.
Yangın, saat 01.00 sıralarında Marmara Mahallesi'nde bulunan bir TIR garajında park halindeki bir TIR'da çıktı. Garaj alanına otomobille gelen şüpheliler, park halinde bulunan ve aynı lojistik firmasına ait olduğu öğrenilen 4 TIR’ı yanıcı madde kullanarak ateşe verdi. Alevler kısa sürede büyüyerek araçların tamamını sararken, şüpheliler geldikleri otomobille olay yerinden hızla uzaklaştı.
İTFAİYE MÜDAHALE ETTİ
Alevleri ve dumanı gören çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri, TIR’lardaki yangına müdahale etti. Soğutma çalışmalarının ardından yapılan incelemede 4 TIR’ın tamamen yanarak kullanılamaz hale geldiği belirlendi.
ŞÜPHELİLER ARANIYOR
Polis ekipleri, olay yerinde geniş güvenlik önlemi alarak detaylı inceleme yaptı. Çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye alan ve kaçan şüphelilerin eşkalini belirlemek için çalışma yürüten polis, olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlattı. 4 TIR'ın alev alev yandığı anlar çevredeki vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. (DHA)
Görüntü Dökümü
----
(Cep telefonu)
- Alev alev yanan TIR'lardan görüntü
- İtfaiyenin müdahalesi
- Yükselen dumanlar
============
8- ARNAVUTKÖY'DE FRENİ TUTMAYAN MİDİBÜS BAHÇEYE GİRDİ; SÜRÜCÜ KAPISINDAN TUTTU AMA DURDURAMADI
Vehbi DEMİR / İSTANBUL, (DHA) – ARNAVUTKÖY'de sürücüsünün ses kontrolü yapmak için aşağı indiği sırada freni tutmayan servis midibüsü, 2 katlı evin bahçesine girdi. Bahçedeki otomobil ve römorka çarparak durabilen midibüsün neden olduğu kaza ve sürücünün aracı yakalamaya çalıştığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
Olay, Arnavutköy İstiklal Mahallesi İsmet İnönü Caddesi'nde meydana geldi. Edinilen edinilen bilgiye göre; park halindeki servis midibüsünün yanına gelen sürücü, aracına bindi. Bir süre sonra araçtan gelen ses üzerine şüphelenen sürücü, kontrol amacıyla midibüsten indi.
SÜRÜCÜ KOŞTU AMA YETİŞEMEDİ
Sürücünün inmesinden kısa bir süre sonra henüz bilinmeyen bir nedenle freni tutmayan midibüs hareket etmeye başladı. Durumu fark eden sürücü, tekrar bindiği aracı durdurmak için arkasından koştu ancak yetişemedi. Midibüs caddeyi hızla geçerek yol kenarındaki 2 katlı binanın bahçesine girdi.
HASAR MEYDANA GELDİ
Midibüs, bahçede park halinde bulunan bir otomobil ve römorka çarparak durabildi. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, otomobil, römork ve evde hasar meydana geldi.
KAZA ANI GÜVENLİK KAMERASINDA
Diğer yandan kaza anı güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde; sürücünün araçtan indiği, midibüsün hareket ettiği, sürücünün koşarak araca yetişmeye çalıştığı ve aracın caddeyi aşıp evin bahçesine girdiği anlar yer alıyor. Polis kazayla ilgili ilgili inceleme başlatıldı.
'EVDEKİLER GÜRÜLTÜYLE UYANMIŞ'
Hasar meydana gelen evin sahibi Faruk Kar, "Sabah 07.00 sıralarında işe gitmek için yola çıkmıştım. 15 dakika sonra bir telefon geldi, büyük bir gürültüyle evdekiler uyanmış. Bir araç garaja uçmuş. Aracıma ve römorkuma zarar vermiş. Binaya çarpmasına bir karış kadar mesafe kalmış. Cana gelmedi mala geldi. Freni tutmamış büyük bir ihtimal aracın." dedi. (DHA)
Görüntü Dökümü:
---------------------------
(Güvenlik kamerası)
- Kaza anı
- Sürücü aracın peşinden koşması
- Kazadan sonra yaşananlar
(Aktüel)
-Faruk Kar ile röportaj
- Midibüsten görüntüler
- Hasar alan araçtan görüntüler
- Genel ve detay görüntüler
===========
9- GEZİ PARKI’NDA UYUYAN KİŞİNİN CEP TELEFONUNU SÜRÜNEREK ÇALDI; METRODA YAKALANDI
Doğan Can CESUR / İSTANBUL (DHA) – TAKSİM Gezi Parkı’nda uyuyan kişinin yanına sürünerek yaklaşan bir şüpheli, cebindeki cep telefonunu çaldı. Kamera görüntülerini inceleyen Güven Timleri Şube Müdürlüğü ekipleri, şüpheli G.G.’yi Taksim Metrosu’nda yakaladı. G.G. tutuklanırken, gözcülük yapan diğer şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı. Hırsızlık anları güvenlik kamerasına yansıdı.
Olay, 27 Eylül Pazar günü saat 13.45 sıralarında Beyoğlu Taksim Gezi Parkı’nda meydana geldi. Bir ağacın altında uyuyan kişinin yanına gelen şüpheli, dinleniyormuş gibi yere uzandı. Bir süre sonra sürünerek mağdura yaklaşan şüpheli, sol cebindeki cep telefonunu çekip aldı. Telefonu gömleğine saklayan şüpheli, gözcülük yapan diğer şüpheliyle birlikte uzaklaştı. Uyandığında telefonunun çalındığını fark eden mağdur ise, polise şikayette bulundu.
GÜVEN TİMLERİ METRODA YAKALADI
Şikayet üzerine çalışma başlatan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güven Timleri Şube Müdürlüğü ekipleri, çevrede bulunan güvenlik kameralarının görüntülerini inceledi. Eşkal bilgilerinden şüphelilerin kimliklerini belirleyen ekipler, cep telefonunu çalan G.G.’yi Taksim Metrosu’nda gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından 'Yankesicilik' suçundan adliyeye sevk edilen G.G., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Gözcülük yapan diğer şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.
SÜRÜNEREK YAKLAŞTIĞI ANLAR KAMERADA
Hırsızlık anları mobese kamerasına da yansıdı. Görüntülerde, şüphelinin uyuyan kişinin yanına uzandığı, sürünerek yaklaşıp cebinden telefonu aldığı ve gömleğine sakladığı anlar görülüyor. Diğer şüphelinin ise bu sırada gözcülük yaptığı, ardından 2 kişinin birlikte olayu yerinden uzaklaştığı anlar da görüntülerde yer alıyor. (DHA)
Görüntü Dökümü:
----------
(Güvenlik kamerası)
-Mağdurun ağacın altında uyuması
-Şüphelinin mağdurun yanına uzanması
-Sürünerek yaklaşıp mağdurun cebinden telefonu çalması
-Telefonu gömleğine saklaması
-Diğer şüphelinin gözcülük yapması
-Şüphelilerin sevki
=========
10- BAŞAKŞEHİR'DE SEYİR HALİNDEYKEN OTOMOBİL KAPISINDAN SARKAN YOLCU KAMERADA; 13 BİN LİRA CEZA YAZILDI
Vehbi DEMİR / İSTANBUL, (DHA)- BAŞAKŞEHİR'DE otomobilin kapısından sarkarak ilerleyen yolcu tespit edilip yakalandı. Araç sürücüsü ve yolcuya toplam 13 bin 627 lira para cezası yazılırken, otomobil trafikten men edildi.
Başakşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri, 11 Ekim Pazar günü sanal medyada paylaşılan ve bir yolcunun otomobilden sarktığını gösteren görüntülerin ardından çalışma başlattı. Ekiplerin incelemelerinde, tehlikeli yolculuğun yapıldığı 34 FIV 50 plakalı otomobilin sürücüsünün Mesut Y. araçtan sarkan yolcunun ise Ahmed M. olduğu belirlendi. Yakalanarak adli işlemler için polis merkezine götürülen şüphelilerle yapılan görüşmede; olayın 11 Ekim saat 21.00 sıralarında Altınşehir Mahallesi Kuzey Yanyol Caddesi üzerinde gerçekleştiği doğrulandı.
13 BİN 627 LİRA CEZA KESİLDİ; ARAÇ TRAFİKTEN MEN EDİLDİ
Sürücü Mesut Y. 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 'Saygısızca ve kişilere zarar verecek şekilde araç kullanmak' maddesinden bin lira, 'Sigortasız araç kullanmak' maddesinden bin 246 lira, 'Muayenesi yapılmamış araçla trafiğe çıkmak' maddesinden 5 bin 662 lira ve 'Yükü karayoluna düşecek şekilde yüklemek' maddesinden 3 bin lira ceza kesildi. Araçta bulunan yolcu Ahmed M.'ye ise 'Emniyet kemeri takmamak' ve 'Trafik güvenliğini tehlikeye düşürecek hareketlerde bulunmak' maddesinden 2 bin 719 lira para cezası uygulandı. İki kişiye toplam 13 bin 627 lira para cezası kesilirken, cezai işlem uygulanan otomobil trafikten men edildi. (DHA)
Görüntü Dökümü:
---------------------------
(Cep telefonu)
- Şüphelilerin tehlikeli yolculuğu
- Ekiplerin işlem yaptığı anların fotoğrafı
- Aracın fotoğrafı
==========
12- ŞİLE’DE PALAMUT BOLLUĞU; KASASI 600 LİRADAN SATILDI
Nurcan KIRCALI/İSTANBUL, (DHA)- ŞİLE’de Karadeniz’den avlanılan palamutun bolluğu balıkçıların yüzünü güldürdü. Limana getirilen kasalar dolusu Şile palamudu, mezatta kasası 600 liradan satıldı. Sabahın erken saatlerinde düzenlenen mezatta renkli görüntüler oluşurken, Şile Kaymakamı Mustafa Çit de limanı ziyaret ederek balıkçılarla sohbet etti.
Eylül ayı itibariyle son bulan av yasağının ardından Karadeniz'e açılan balıkçıların palamut bolluğuyla karşılaşması Şile Limanı'nda hareketliliği arttırdı. Gece boyunca denize açılan balıkçı tekneleri, sabah saatlerinde kasalar dolusu palamutla limana döndü. Teknelerden indirilen balıklar mezatta satışa sunulurken, kasası 600 liradan alıcı buldu.
LİMANDA RENKLİ GÖRÜNTÜLER
Sabahın erken saatlerinde başlayan mezatta balıkçıların ve alıcıların hareketliliği dikkat çekti. Kasalar dolusu palamutun satışa sunulduğu mezatta, balıkçılar avladıkları ürünleri alıcılara ulaştırmak için yoğun mesai yaptı.
KAYMAKAM ÇİT, MEZADI ZİYARET EDİP BALIKÇILARLA SOHBET ETTİ
Şile Kaymakamı Mustafa Çit de limanı ziyaret ederek palamut mezadını takip etti. Balıkçılarla bir araya gelen Çit, esnafla sohbet ederek balıkçılık sezonuna ilişkin bilgi aldı. Çit, balıkçılara bol ve bereketli bir sezon diledi. Şile’de palamut bolluğunun limandaki hareketliliği artırdığı gözlendi. (DHA)
Görüntü Dökümü:
------------
-Şile limanı balıkçı tekneleri
-Limana çıkartılan balık kasaları
-Kaymakamın liman ziyareti
-Kaymakam Mustafa Çit'in konuşması
-Genel ve detay görüntüler
========