1) DALAMAN'DA ÇAY TAŞTI, YOLLAR GÖLE DÖNDÜ, SU BASKINLARI YAŞANDI; MAHSUR KALANLAR KURTARILDI
1 KİŞİ KURTARILDI
Muğla’nın Dalaman ilçesinde etkili olan kuvvetli yağış nedeniyle su baskınının yaşandığı Kargınkürü Mahallesi’nde 1 kişi ile 33 büyük ve küçükbaş hayvanın mahsur kaldığı bildirildi. İhbar üzerine bölgeye Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Başkanlığı ile itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yürüttüğü çalışmalar sonucunda su baskını nedeniyle mahsur kalan kişi ile hayvanlar kurtarıldı.
Görüntü Dökümü
--------------------
-Vatandaşın botla kurtarılması
-Hayvanların kurtarılması
Haber-Kamera: Cavit AKGÜN/MUĞLA, (DHA) –
==================================================
2) BODRUM’DA SAĞANAK; ARAÇLAR GÖLE DÖNEN CADDE VE SOKAKLAR KALDI, MAHSUR KALAN HAMİLE KADIN KURTARILDI
METREKAREYE 32 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ
Bodrum’da etkili olan gök gürültülü kuvvetli sağanak yağmur nedeniyle Bitez Mahallesi’nde 1 ev, Eskiçeşme Mahallesi’nde 1 ev, Gölköy Mahallesi ve Konacık Mahallesi’nde toplamda 2 iş yerinde su baskını meydana geldi. Ekiplerce su tahliye çalışması yapılırken, metrekareye 32 kilogram yağış düştü. Öte yandan Bitez Mahallesi Söğütlü Caddesi'nde meydana gelen yoğun su birikintileri nedeniyle bölgede bir evde yaşayan hamile kadının mahsur kalması üzerine bölgeye Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri ile Bodrum Belediyesi ekipleri sevk edildi. Sedye ile evden çıkarılan hamile kadın bölgeden güvenli şekilde tahliye edilirken Bodrum Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kadının ve bebeğinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.
Görüntü Dökümü
--------------------
-Bölgedeki dere ve caddelerdeki su birikintileri
-Hamile kadın kurtarılması detay
Haber- Kamera: Fırat AKAY/BODRUM(Muğla),(DHA)
==================================================
3) AKARYAKIT YÜKLÜ TANKER DEVRİLDİ, OSB YOLU TRAFİĞE KAPATILDI
DÜZCE 1’inci Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yolunda devrilen akaryakıt yüklü tankerin şoförü Aydın K. yaralandı. Kaza nedeniyle alınan önlemler kapsamında OSB yolu trafiğe kapatıldı.
Kaza, öğle saatlerinde merkeze bağlı Beyköy beldesi Düzce 1’inci Organize Sanayi Bölgesi yolu üzerinde meydana geldi. Aydın K. yönetimindeki 34 KDT 280 plakalı benzin yüklü tanker, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu devrildi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi. Tankerden akaryakıt sızıntısı ihtimaline karşı ekipler geniş güvenlik önlemi aldı. Kaza nedeniyle Düzce 1’inci Organize Sanayi Bölgesi yolu araç trafiğine kapatıldı. Tankerin kurtarma operasyonu yürütülebilmesi için OSB genelindeki elektrik enerjisinin kesilmesi kararlaştırıldı. Ekiplerin elektrik kesintisinin ardından tankeri kaldırma çalışmalarına başlayacağı öğrenildi.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı. (DHA)
Görüntü Dökümü
--------------------------
-Olay yeri genel dron görüntüsü
Haber Kamera: Musa KESKİN/DÜZCE,(DHA)
=================================================
4) KUŞADASI'NDA UYUŞTURUCU OPERASYON: 45 GÖZALTI
AYDIN'ın Kuşadası ilçesinde jandarmanın uyuşturucu kullanan ve satanlara yönelik düzenlenen operasyonda 45 şüpheli gözaltına alındı.
Kuşadası Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Aydın İl Jandarma Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu satan ve kullanan şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi. Eş zamanlı operasyonda 45 şüpheli, gözaltına alındı. Operasyonda çeşitli miktarlarda uyuşturucu ve uyarıcı madde ele geçirildi. Şüphelilerin jandarmadaki işlemlerinin sürdüğü bildirildi. (DHA)
Görüntü dökümü
------------------------------
-Operasyondan görüntü
Haber: Melek FIRAT / AYDIN,(DHA)
=================================================
5) ÖZEL GEREKSİNİMLİ OĞLUNU HER GÜN SIRTINDA TAŞIYIP IRMAKTAN GEÇİRİYOR
SİVAS'ın Kangal ilçesi Kavak köyünde özel gereksinimli Mustafa Kemal Türkyılmaz (9), yıkılan köprü nedeniyle okula ulaşabilmek için her gün babası Servet Türkyaılmaz'ın (47) sırtında ırmaktan geçip servise ulaşıyor.
Kangal ilçesi Kavak köyünün Deli Hacı mezrasında yaşayan 3’üncü sınıf öğrencisi, özel gereksinimli Mustafa Kemal Türkyılmaz, Çetinkaya köyündeki ilkokuluna gitmek için, babası Servet Türkyılmaz'ın sırtında ırmağı geçip okul servisine ulaşıyor. Yaklaşık 6 yıl önce köprünün sel nedeniyle yıkılması nedeniyle ulaşımda güçlük yaşadıklarını anlatan aile, özellikle suyun yükseldiği kış ve bahar aylarında çaresiz kaldıklarına belirtti.
Oğlunu okula götürebilmek için her gün ırmağı aşmak zorunda kaldıklarını söyleyen Servet Türkyılmaz, "Çocuğum özel eğitim öğrencisi. Diğer çocuklarım da özel eğitimliydi. 3 kız çocuğumu sırtımda 14-15 sene boyunca bu ırmaktan geçirdim. Onlar çok şükür, lise mezunu oldu. Bu çocuğum da 3 senedir özel eğitime gidiyor ve onu da sırtımda taşımak zorunda kalıyorum. Allah’tan şu anda su az. Kışın ve baharda geçmek çok daha zor oluyor. Geçen sene kış şartları nedeniyle sadece 2 ay okula gidebildi, sonrasında devam edemedi" diye konuştu.
'BURASI BİLDİĞİNİZ BİR ADA'
Bölgedeki ulaşımın yetersizliğine dikkat çeken Türkyılmaz, "Motorum yok, aracım yok. Burası bildiğiniz bir ada. Arkamızda bulunan köprü, yaklaşık 6 yıl önce selden dolayı yıkıldı” ifadelerini kullandı.Türkyılmaz, köprünün yapılması için ilgili yerlere dilekçe yazdıklarını belirten Servet Türkyılmaz, ancak bir sonuç alamadıklarını söyledi. Kendisinin de sağlık sorunlarının olduğuna değinen Türkyılmaz, yıllardır çocuklarını sırtında taşımaktan dolayı yıprandığını belirtti.Aile, yaklaşık 6 yıldır yıkık durumda olan köprünün bir an önce yeniden yapılmasını ve Mustafa Kemal’in eğitimine güvenli bir şekilde devam edebilmesini beklediklerini kaydetti. (DHA)
Görüntü Dökümü:
-Çocuğun babasının sırtında ırmaktan geçişi
-Genel görüntüler
-Babanın konuşmaları
Haber: Uğur YİĞİT/SİVAS (DHA)
=================================================
6) TRAKYA'DA CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI BAŞLADI
EDİRNE, Tekirdağ ve Kırklareli'de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında, Atatürk Anıtı'na çelenk koyma törenleri gerçekleştirildi. Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde üzerlerine Türk bayraklı tişört giyen lise öğrencileri, şehitlerin kabirlerini ziyaret etti.
Edirne'de Atatürk Anıtı'ndaki törene Edirne Valisi Yunus Sezer, CHP Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mahmut Sert, Belediye Başkanı Filiz Gencan, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler, şehit aileleri ve öğrenciler katıldı. Edirne Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Edirne Belediyesi çelenklerinin anıta koyulmasıyla tören başladı. Ardından Edirne Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Tören, liselerin bando takımlarının tören alanından kentin çeşitli noktalarına geçiş yapmasıyla sona erdi.
TEKİRDAĞ'DA BAYRAM
Tekirdağ'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları; Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başladı. Törene, Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Aytuğ Yörüyüş, Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, AK Parti Milletvekili Çiğdem Koncagül ile CHP milletvekilleri İlhami Özcan Aygun ve Nurten Yontar, Cumhuriyet Başsavcısı Bilgehan Yücel ve çok sayıda kişi katıldı. Çelenklerin koyulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
Vali Recep Soytürk, törende yaptığı konuşmada, "Atalarımızdan bize miras bırakılan Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 103'üncü yıl dönümünü kutlamak, vatanımız ve Cumhuriyet'imiz uğruna verilen mücadeleleri hatırlamak ve kahraman ecdadımızı anmak için bir aradayız. Büyük bir fedakarlık ve topyekün bir mücadele sonucu elde edilen Cumhuriyet, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk milletine bıraktığı vazgeçilmez bir mirastır. Ulusal egemenliğe ve milli iradeye dayanan Cumhuriyet, yalnızca bir yönetim şekli değil, özgürlük ve bağımsızlığın sembolü; bağımsızlığı ilke edinen büyük Türk milletinin karakterinin tezahürü ve şehadet mertebesine ulaşmış vatan evlatlarının emanetidir" dedi.
ŞEHİTLİK ZİYARETİ
Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde Atatürk Meydanı'na gerçekleştirilen çelenk törenine de Çorlu Kaymakamı Niyazi Erten, 5'inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Gazi Tümgeneral Davut Ala, 66'ncı Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hulusi Koçbay, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ve protokol üyeleri katıldı. Törenin ardından protokol üyeleri Çorlu Şehitliği'ne gidip, şehitlerin kabirlerini ziyaret etti. Ziyarette dualar okunup, karanfiller bırakıldı. Şehitlerin mezar ziyaretinde lise öğrencileri de Türk bayraklı tişörtler giyerek katıldı.
KIRKLARELİ'DE ÇELENK TÖRENİ
Kırklareli'deki kutlamalar ise Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Törene Kırklareli Valisi Uğur Turan, CHP Milletvekili Vecdi Gündoğdu, 55'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Temur, Belediye Başkanı Derya Bulut ile protokol üyeleri ve sivil toplum kuruluşlarının üyeleri katıldı. Çelenk töreninin ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. (DHA)
Görüntü Dökümü (Edirne)
---------------------------------
-Tören alanında protokolden detay
-Çelenklerin sunulması
-Saygı duruşu ve İstiklal Marşı
-Tören alanından detay
-Lise bando takımlarının geçiş yapması
Görüntü Dökümü (Tekirdağ)
----------------------------------
-Protokol detay
-Çelenklerin anıta sunulması
-Saygı duruşu ve İstiklal Marşı
-Vali Recep Soytürk'ün konuşması
Görüntü Dökümü (Çorlu)
--------------------------------
-Çelenk sunma
- Türk bayraklarından görüntü
- Protokol üyeleri şehitlikteki törene geçişi
- Duaların okunması
- Detaylar
Haber-Kamera: Mehmet YİRUN-Abdullah YALÇIN-Batuhan SEVER-Mehmetcan ARSLAN/EDİRNE, TEKİRDAĞ,(DHA)
=================================================