Yazdırma görünümü — reklam, menü ve yorumlar çıkarıldı Habere dön
güncel
Ana Sayfa » güncel » DHA Görüntülü Yurt Haber Bülteni - 9
DHA Görüntülü Yurt Haber Bülteni - 9
DHA Görüntülü Yurt Haber Bülteni - 9

DHA Görüntülü Yurt Haber Bülteni - 9

📅 22.09.2026 16:08 ⏱ 11 dakika okuma 💬 0 yorum 📰 DHA RSS
1) MANİSA'DA OKUL YAKININDA SİLAHLA ATEŞ AÇILDI; 11 YARALI (2)BAKANLAR TEKİN VE ÇİFTÇİ MANİSA'DAMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, lise yakınında, öğrencilerin okula gittiği sokakta H.O.'nun silahla 2'si ağır, 11 öğrenciyi yaraladığı olayın ardından Manisa'nın Turgut

1) MANİSA'DA OKUL YAKININDA SİLAHLA ATEŞ AÇILDI; 11 YARALI (2)

BAKANLAR TEKİN VE ÇİFTÇİ MANİSA'DA

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, lise yakınında, öğrencilerin okula gittiği sokakta H.O.'nun silahla 2'si ağır, 11 öğrenciyi yaraladığı olayın ardından Manisa'nın Turgutlu ilçesinde geldi. Turgutlu Kaymakamlığı'nda oluşturulan kriz masasında yetkilerden olaya ilişkin bilgi alan Bakan Tekin ile Bakan Çiftçi'yi Manisa Valisi Vahdettin Özkan, Manisa İl Emniyet Müdürü Adnan Karayel, Turgutlu Kaymakamı Selami Kapankaya, AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur ve protokol karşıladı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi'den görüntü

Haber-Kamera: Doğan ÇİZMECİ/TURGUTLU (Manisa), (DHA)

=================================================

2) 2 İŞÇİNİN ÖLDÜĞÜ OCAĞIN SAHİBİ OLDUĞUNU 2'NCİ DURUŞMADA İTİRAF ETTİ

ZONGULDAK'ta özel bir maden ocağında meydana gelen ve 2 işçinin hayatını kaybettiği göçükle ilgili davada, ocak sahibi olmadığını öne süren tutuklu sanık Halil Demiröz'den 2'nci duruşmada itiraf geldi. Demiröz, "Geçen celse avukatım duruşma salonunu terk edince psikolojim bozulmuştu. Bu iş yeri benimdir" dedi.

Kilimli ilçesi Gelik beldesinde 16 Şubat’ta Taşbaca Madencilik'e ait özel maden ocağında, göçük meydana geldi. Göçükten İsmet Kabuk yaralı olarak kurtarılırken, Veysel Oruçoğlu (46) ve Ziya Kiret’in (60) cansız bedenlerine ulaşıldı. Olaya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında ocak sahibi olarak belirlenen Halil Demiröz, gözaltına alındı. Demiröz, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Zonguldak 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde ‘Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmaya neden olma' suçlamasıyla tutuklu Halil Demiröz ile tutuksuz maden mühendisi Tevfik A. (41) ve tutuksuz iş güvenliği uzmanı Ersin S. (35) hakkında 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davanın ikinci duruşmasına, 3 sanık ve ölen madencilerin yakınları katıldı.

AVUKAT YİNE DURUŞMA SALONUNDAN AYRILDI

Duruşma başladığında, madenci ailelerinin avukatı Meral Çolak ile geçen duruşmada tartışma nedeniyle salonu terk eden sanık avukatı Osman Özdoğan arasında yine tartışma çıktı. Avukat Özdoğan, "Bir cümle söylediğimde Avukat Meral Çolak, 'Senin yüzünden Zonguldak bu hale geldi' diye doğrudan doğruya beni insanların önüne atmaya kalktı. Allah korusun, o acılı insanlardan birisi buradan çıkışta bana yumruk atsa ya da bıçak çekse ne olurdu?" dedi. Geçen duruşmada yaşananlarla ilgili konuşmaya devam eden Özdoğan, mahkeme başkanı tarafından uyarıldı. Savunma hakkının engellendiğini öne süren Özdoğan, duruşma salonundan ayrıldı.

'BU İŞ YERİ BENİMDİR'

Önceki duruşmada ocağın kendisine ait olmadığını, kağıt üzerinde üzerine yapıldığını öne süren ancak bu duruşmada ocak sahibi olduğunu itiraf eden Halil Demiröz, "Suçlamaları kabul etmiyorum. Ben kimse tarafından tehdit görmüyorum. Geçen celse avukatım duruşma salonunu terk edince psikolojim bozulmuştu. Bu iş yeri benimdir" diye konuştu. Hakkındaki adli kontrol uygulamalarının kaldırılmasını isteyen sanık Ersin S. de 13 Şubat tarihinde sözleşme güncellemek isterken yanlışlıkla 'sonlandır' kısmına bastığını, art niyeti olmadığını belirtti.

DURUŞMA ERTELENDİ

Diğer sanık Tevfik A. ise suçlamaları reddederek kazadan 15 gün önce işten ayrıldığını ve bilirkişi raporuna itiraz ettiğini söyledi. Mahkeme heyeti, yeni bilirkişi raporu alınıp alınmayacağını değerlendirmek ve eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 24 Aralık’a erteledi. Duruşmanın ardından hayatını kaybeden madenci Ziya Kiret’in eşi Şafak Kiret ile Veysel Oruçoğlu'nun babası Fahri Oruçoğlu, Halil Demiröz’ün mahkemedeki 'Bu iş yeri benimdir' şeklindeki beyanına adliye önünde tepki gösterdi.

'DAHA ÖLENLERİN MAAŞINI BİLE VERMEDİ'

Fahri Oruçoğlu, söz konusu maden ocağında son 20 yılda birçok ölüm olayı yaşandığını ifade ederek, "Bu ocak bir gün bile durmadı. Benim oğlumun, bizim çocuklarımızın ölümünden sonra da bu ocak bir gün durmadı. 7,5 ay oldu. Günde 120 ton kömür çıkarıyor. Benim çocuğumun maaşını vermedi, daha ölenlerin maaşını bile vermedi. İçeride maaşları duruyor" dedi.

'EŞİM 5 KİŞİNİN İŞİNİ YAPIYORDU'

Eşi Ziya Kiret'in 5 kişinin işini yaptığını söyleyen Şafak Kiret de "Ocağın şefliğini yapıyor, hızarcılığı yapıyor, mühendisin görevini yapıyor, çalışanlara yardım ediyor, sırası geliyor patronun görevini de yapıyor. 5 tane canı mı vardı bu adamın. 5 canın en sonunda bir canını aldılar. Hafta sonu, tatil günlerinde çalıştırdılar" diye konuştu. (DHA)

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Ziya Kiret'in eşi Şafak Kiret röp.

-Veysel Oruçoğlu'nun babası Fahri Oruçoğlu röp.

-Adliyeden detaylar

Haber-Kamera: Ali Sencer ARSLAN, Öznur GÜNEŞ/ZONGULDAK, (DHA)

=================================================

3) BOYA YAPARKEN FENALAŞIP ÖLDÜ

BURDUR'da boya yaptığı sırada fenalaşan Mehmet Mutlu (55) hayatını kaybetti.

Olay, Emek Mahallesi Yahya Kemal Caddesi'ndeki 4 katlı apartmanın üçüncü katında meydana geldi. Boya yapmak için daireye giden Mehmet Mutlu, çalışma sırasında fenalaştı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Mutlu'un hayatını kaybettiği belirlendi. Mehmet Mutlu'un cenazesi savcının olay yerindeki incelemesinin ardından kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılmak üzere Burdur Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

Görüntü Dökümü

--------------

-Olay yeri

-Ev dış görünüş

-Cenazenin çıkarılışı

-Cenaze arabasının gidişi

Haber- Kamera: Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

=================================================

4) UÇMAYA HAZIRLANAN YAVRU AKBABALAR DRON KAMERASINDA

ARTVİN'in Ardanuç ilçesinde Cehennem Deresi Kanyonu’nun sarp kayalıklarına yuva yapan kızıl akbaba yavrularının uçmaya hazırlandığı anlar dronla görüntülendi.

Cehennem Deresi Kanyonu’ndaki sarp kayalıkları yaşam alanı olarak seçen kızıl akbaba ailesi, Doğa Koruma ve Milli Parklar personeli Şerafettin Altunsoy tarafından görüntülendi. Geçen aylarda henüz yavruyken kayda alınan akbabaların, büyüdüğü ve bu kez kayalıklar üzerinde kanatlarını açarak uçuşa hazırlandığı anlar dronla görüntülendi. (DHA)

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Akbabalardan dron görüntüleri

HABER-KAMERA: Fatih TÜYSÜZ/ARTVİN,(DHA)

=================================================

5) YAVRU TİLKİ BİSİKLETÇİNİN YERDEKİ KASKINI ALIP KAÇTI

EDİRNE'de mola veren bisikletçilerin yanına yaklaşan yavru tilki, yerdeki bisiklet kaskını ağzına alarak kaçtı. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

Söğütlük Millet Bahçesi'nde bisiklet sürüşü yapan grup, mola verdikleri sırada yanlarına yavru bir tilki yaklaştı. Çevrede bir süre dolaşan tilki, yerde duran bisiklet kaskını ağzına alarak hızla bölgeden uzaklaştı. Kaskın sahibi bisikletçi, tilkinin peşinden koştu ancak yetişemedi. O anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. (DHA)

Görüntü dökümü

---------------------------

-Tilkinin gelişi

-Tilkinin kaska yönelişi

-Tilkinin kaskı ağzına alarak uzaklaştırması

-Bisikletçinin tilkinin peşinden koşması

Haber: Batuhan SEVER / EDİRNE, (DHA)-

=================================================

6) UMAY BEBEK, AYNI KAZADA ÖLEN ANNESİNİN YANINA DEFNEDİLDİ

BARTIN'ın Amasra ilçesinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 3 aylık Umay Melek Kocakurt, aynı kazada ölen annesi Cansu Kocakurt'un (35) yanına defnedildi.

Kaza, 17 Eylül'de Amasra Tüneli çıkışında meydana geldi. Bartın’dan Amasra yönüne giden H.Ç.K. (73) yönetimindeki 78 BL 951 plakalı otomobil, tünel çıkışındaki istinat duvarına çarparak devrildi. İhbarla bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kazada sürücü H.Ç.K., gelini Cansu Kocakurt ve 3 aylık torunu Umay Melek Kocakurt yaralandı.

UMAK BEBEK KURTARILAMADI

Bartın Devlet Hastanesi'ne kaldırılan öğretmen Cansu Kocakurt, kurtarılamadı. Yaralı H.Ç.K. taburcu olurken, Umay bebek Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren Umay Melek Kocakurt da dün yaşamını yitirdi.

Umay bebeğin cenazesi, Karabük Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Elif Camisi'nde öğle namazının ardından kılınan namaz sonrası Beşbinevler Aile Mezarlığı'nda, annesi Cansu Kocakurt'un yanında toprağa verildi. (DHA)

Görüntü dökümü

------------------------------

-Cenaze namazından detaylar

-arşiv görüntüler

Haber: Murat ÖZELCİ/KARABÜK,(DHA)

=================================================

7) TOKAT’TA SİLAH TİCARETİ VE KAÇAKÇILIĞI OPERASYONU: 15 GÖZALTI

TOKAT’ın Erbaa ilçesinde silah ticareti ve kaçakçılığı yaptıkları belirlenen 15 şüpheli, jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonda gözaltına alındı.

Tokat İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Erbaa ilçesinde 15 kişinin silah ticareti ve kaçakçılığı yaptığı bilgisi üzerine çalışma başlattı. Belirlenen 15 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda 4 ruhsatsız tabanca, 5 ruhsatsız av tüfeği, 9 milimetre çapında 66 fişek, 16 sentetik hap, 45 kartuş ve 2 kesici delici alet ele geçirildi. Gözaltına alınan 15 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı. (DHA)

Görüntü Dökümü

-------------------------

- Jandarma ekiplerinin operasyona başlama anı

- Arama çalışmalarından görüntüler

Haber: İbrahim UĞUR/TOKAT-DHA

=================================================

8) PAMUKÇAY BARAJI'NDA TOPLU BALIK ÖLÜMÜ

DİYARBAKIR’ın Sur ilçesindeki Pamukçay Barajı’nda toplu balık ölümü görüldü. Olaya ilişkin inceleme başlatıldı.

Merkez Sur ilçesindeki Pamukçay Barajı’nda çok sayıda balığın öldüğü görüldü. Durumu fark eden kişi, yetkililere haber vererek su yüzeyindeki ölü balıkları cep telefonu kamerasıyla görüntüledi. İhbar üzerine yetkililer tarafından bölgede inceleme başlatıldı.

Balık ölümlerinin nedeninin yapılacak incelemenin ardından belirlenmesi bekleniyor. (DHA)

Görüntü Dökümü

------------------------

Ölü balıklardan genel görüntü

Genel detaylar

Haber-Kamera: Hüseyin İÇLİ/DİYARBAKIR, (DHA)

=================================================

9) OTOYOLDA YANAN TIR'DAKİ KAMYONETLER KULLANILAMAZ HALE GELDİ

OSMANİYE'de, otoyolda hareket halindeyken yangın çıkan TIR'daki 4 kamyonet, kullanılamaz hale geldi.

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Şekerdere mevkisinde ilerleyen, dorsesinde 4 kamyonet yüklü TIR'ın çekicisinde, saat 03.00 sıralarında, bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Alevler kısa sürede dorseye ve kamyonetlere de sıçradı. Yangını fark eden sürücü, TIR'ı emniyet şeridinde park edip, 112 Acil Çağrı Merkezi'nden yardım istedi. İhbarla bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri, yangını söndürdü. TIR ve sıfır kamyonetler, kullanılamaz hale geldi. (DHA)

Görüntü Dökümü

---------------------------

- TIR’a itfaiye ekiplerinin müdahalesi

- Dorsede yüklü yanan araçlar

- Olay yerindeki itfaiye araçları

Haber: İbrahim EMÜL – Kamera: OSMANİYE, (DHA)

=================================================

10) 'MARDİNLİ MARİLYN MONROE' TAHLİYE EDİLDİ

MARDİN'de 'Mardinli Marilyn Monroe' olarak bilinen ve FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine ilişkin sanal medya hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle 'Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçundan tutuklanan Melek Karahan (50), ilk duruşmasında tahliye edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 'Mardinli Marilyn Monroe' olarak tanınan Melek Karahan'ın, sanal medya hesabından FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine ilişkin suç unsuru içerdiği değerlendirilen paylaşımlar yaptığı iddiası sonrası çalışma başlattı. 17 Temmuz'da gözaltına alınan Karahan, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan Melek Karahan, 'Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçundan tutuklandı. Karahan hakkında açılan davanın ilk duruşması, bugün Mardin Adliyesi 3’üncü Asliye Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada, Melek Karahan hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 217/A maddesi ile 218’inci maddesi kapsamında cezalandırılması yönünde esas hakkında mütalaa verildi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Mütalaanın ardından tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmaya katılarak savunmasını yapan Karahan, pişman olduğunu ve tutuksuz yargılanmasını talep ederek tahliyesini istedi. Mahkeme heyeti, Karahan’ın tahliyesine karar verirken, duruşma da 6 Ekim'e ertelendi.

'SONRAKİ DURUŞMADA SAVUNMA YAPACAĞIZ'

Duruşmanın ardından Karahan'ın avukatı Elif Narin Dursun, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Dursun, "Bugün müvekkilim hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 217’inci maddesinden yapılan yargılama neticesinde tahliye kararı verilmiştir. Müvekkilimizin karar duruşması iki hafta sonrasına ertelendi. İnşallah katılıp, esas hakkındaki savunmalarımızı da yapacağız. Duruşmada esas hakkında mütalaa verildi. Mütalaa cezalandırılma noktasında talep edildi. Türk Ceza Kanunu 217/A'dan ve aynı zamanda ortak madde 218'den cezalandırılması noktasında mütalaa verildi. Bu bağlamda mütalaa aleyhimize olduğu için, iddia makamının talep etmiş olduğu ceza miktarı ve ceza talep etmesi aleyhimize olduğu için süre talep ettik. Gelecek celse esas hakkındaki savunmalarımızı da yapacağız" dedi. (DHA)

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Mardin Adliyesi’nden genel ve detay görüntüler

-Melek Karahan’ın avukatının adliye çıkışı

-Konuşma

-Melek Karahan’ın arşiv görüntüleri

-Detaylar

Haber-Kamera: Salih KESKİN/MARDİN,(DHA)

Etiketler: Gündem
Samsun Haber - Son Dakika Samsun Haberleri | Haberhas — https://haberhas.com/dha-goruntulu-yurt-haber-bulteni-9-451849
Çıktı tarihi: 22.09.2026 18:04