Yazdırma görünümü — reklam, menü ve yorumlar çıkarıldı Habere dön
güncel
Ana Sayfa » güncel » DHA Görüntülü Yurt Haber Bülteni - 6
DHA Görüntülü Yurt Haber Bülteni - 6
DHA Görüntülü Yurt Haber Bülteni - 6

DHA Görüntülü Yurt Haber Bülteni - 6

📅 11.10.2026 16:35 ⏱ 11 dakika okuma 💬 0 yorum 📰 DHA RSS
1) 11 KİŞİNİN HAYATINI KAYBETTİĞİ KAZAYA KARIŞAN ARAÇLAR, OLAY YERİNDEN KALDIRILIYORManisa'da tur otobüsü ve TIR'ın çarpıştığı kazada 11 ölü, 27 yaralı (3)SÜRÜCÜLERE GÖZALTI KARARIManisa'nın Akhisar ilçesinde meydana gelen kazada refüje devrilen araçlar vinçle kaldırılmaya başladı. Öte yandan, savcı

1) 11 KİŞİNİN HAYATINI KAYBETTİĞİ KAZAYA KARIŞAN ARAÇLAR, OLAY YERİNDEN KALDIRILIYOR

Manisa'da tur otobüsü ve TIR'ın çarpıştığı kazada 11 ölü, 27 yaralı (3)

SÜRÜCÜLERE GÖZALTI KARARI

Manisa'nın Akhisar ilçesinde meydana gelen kazada refüje devrilen araçlar vinçle kaldırılmaya başladı. Öte yandan, savcılık tarafından kazayla ilgili her 2 araç sürücüsü hakkında gözaltı kararı verildiği bildirildi. (DHA)

Görüntü Dökümü :

--------------------------------:

-Devrilen otobüs ve TIR'ı vinç yardımıyla kaldırma çalışmalarından görüntü

Haber : Kadir ÖZEN - Kamera: Tekin GÜRBULAK / AKHİSAR (Manisa), (DHA)

====================================

2) SOLOTÜRK'TEN MUDANYA MÜTAREKESİ'NİN YIL DÖNÜMÜNE ÖZEL GÖSTERİ UÇUŞU

MUDANYA Mütarekesi'nin 104'üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında SOLOTÜRK gösteri uçuşu yaptı. Gösteri yoğun ilgi gördü.

Türk Hava Kuvvetleri’nin tek F-16 ile gösteri yapan ekibi SOLOTÜRK'ün, Mudanya Mütarekesi’nin 104’üncü yıl dönümü kapsamında Bursa'nın Mudanya ilçesi semalarında yaptığı gösteri uçuşu yoğun ilgi gördü. Mütareke Meydanı üzerinde yapılan gösteri uçuşu yaklaşık 20 dakika sürdü. Binlerce kişinin izlediği ve yoğun ilgi gören SoloTürk'ün akrobasi hareketleri, büyük alkış aldı. Gösteriyi izleyenler, o anları cep telefonlarıyla kaydetti. (DHA)

Görüntü Dökümü

-------------------------------------

-SoloTürk gösterisinden görüntüler

-Vatandaşların SoloTürk’ü selamlaması

-Vatandaşların cep telefonu ile çekim yapması

-Detaylar

Haber: Mehmet İNAN-Kamera: Cennet PORSUK-Özgül ATABEY/MUDANYA (Bursa), (DHA)

======================================================

3) DESTİCİ, MEMLEKETİ ESKİŞEHİR'DE BAĞBOZUMU ETKİNLİĞİNE KATILDI

BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, memleketi Eskişehir'in Günyüzü ilçesinde düzenlenen bağ bozumu etkinliğine katıldı.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, düzenlenecek bağbozumu etkinliği için memleketi Günyüzü ilçesine geldi. Etkinliğe; Eskişehir Valisi Erdinç Yılmaz, AK Parti Eskişehir Milletvekili Ayşen Gürcan, AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, Günyüzü Belediye Başkanı Hidayet Özmen, partililer ve çok sayıda kişi katıldı. Etkinliğe katılanlarla üzüm hasadını gerçekleştiren Mustafa Destici, bağcılık geleneğini sürdürmeye çalıştıklarını belirterek, "Burası tarihi bir Selçuklu köyü, bir medrese köyü. Aşağı yukarı 820 yıllık bir köydeyiz, bir yerleşim yerindeyiz. Buranın tabii en önemli kültürlerinden bir tanesi de bağcılıktır, cevizcilik, bademciliktir. Bütün o ilim irfanının yanında kendi ahlakının, inanç kültürünün yanında da burada aşağı yukarı 800 yıllık bir bağcılık geleneği var. Buradan itibaren dağa kadar bu 3 kilometre gördüğünüz her alan bundan 30-40 sene öncesine kadar bağdı ve nisan ayında bağın içine bir girerdik, kasıma kadar bağın içindeydik" dedi.

'BİZ BU GELENEĞİ DEVAM ETTİRİYORUZ'

Bağcılığın bir gelenek olarak Gecek köyü ve civarında ana geçim kaynağı olduğunu ve çöpünün bile kıymetli olduğunu dile getiren Mustafa Destici, "Şimdi gerçekten bağ buranın bizim Gecek’in buradaki köylerin ana geçim kaynağıydı üzüm. Şimdi biz o geleneği devam ettiriyoruz. Üzüm berekettir aynı zamanda. Üzümü önce yaprağını biliyorsunuz yaprağından yemek yaparsınız, sarma yaparsınız, dolma yaparsınız. Daha sonra üzümler olur, onları ikram edersiniz, yersiniz. Sonra kurutursunuz. Kurusu da çok çekirdekli siyah üzüm özellikle biliyorsunuz kan şurubu gibidir. Dolayısıyla organik olarak. Daha sonra da kalanında pekmezini yaparsınız. Pekmez de şifadır. Çöpünden bile sirke yaparsınız, o da bir kıymettir. Dolayısıyla bu kadar önemlidir, bu kadar kıymetlidir. Biz bu geleneğimizi devam ettiriyoruz. Biz bağımızdan olan üzümlerimizi tamamen kendimize, hanemize, dostumuza, eşimize ikram için yetiştiriyoruz. Burada emeği geçen kardeşim Ferit Destici başta olmak üzere tüm çalışanlarımıza da ben bir kere daha teşekkür ediyorum" dedi. Etkinliğe katılanlar da bağda üzüm topladı. (DHA)

Görüntü Dökümü:

-------------------------------

Görüntü dökümü

-Destici’nin Vali Erdinç Yılmaz’ı karşılaması

-Üzüm hasadından görüntüler

-Bağdan görüntüler

-Mustafa Destici konuşması

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Batuhan KILIÇ/ESKİŞEHİR,(DHA)-

=======================================

4) CADDEDE YÜRÜYEN KADININ FOTOĞRAFLARINI İZİNSİZ ÇEKEN ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

ZONGULDAK'ta caddede yürüyen kadının fotoğraflarını izinsiz çektiği iddiasıyla gözaltına alınan F.A. (58), tutuklandı.

Olay, dün, kent merkezindeki Gazipaşa Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre; caddede yürüyen kadın, F.A.’nın kendisinin haberi ve izni olmadan fotoğraflarını çektiğini fark etti. Kadının ihbarıyla bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Kadının şikayeti üzerine gözaltına alınan şüphelinin cep telefonu, polis ekibi tarafından incelendi. Şüphelinin telefonunda kadına ait fotoğraflar tespit edildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen F.A. çıkarıldığı nöbetçi mahkemede tutuklandı. (DHA)

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Şüphelinin gözaltına alınarak ekip otosuna bindirildiği an

HABER: Öznur GÜNEŞ/ZONGULDAK, (DHA)

=======================================

5) ŞEMDİNLİ’DE DÜĞÜNLERDE ALTIN GELENEĞİNE SINIR TALEBİ

HAKKARİ'nin Şemdinli ilçesinde, Besna (24) ve Sıktı Fırat (24) çifti sade bir törenle evlendi. Düğünde, son dönemlerde evlilik hazırlıklarının zorlaştığına değinen sağdıç Herki Aşireti kanaat önderlerinden Mehmet Fırat, damat veya ailesinin geline en fazla 11 Cumhuriyet altını takması çağrısında bulundu.

Şemdinli’de Besna ile Sıtkı Fırat çifti, düğün salonunda yapılan törenle evlendi. Şemdinli Belediye Başkanı Fahri Şakar, Esendere Beldesi Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu, Büyükçiftlik Beldesi Belediye Başkanı Çayan Çiçek, Pinyanişi Aşiret Lideri Ali İhsan Zeydan, eski Hakkari Milletvekili Esat Canan, bölgenin sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile yurt içi ve yurt dışından çok sayıda davetli katıldı. Düğünün sağdıçlığını ise Herki Aşireti kanaat önderlerinden Mehmet Fırat yaptı. Gelin ve damat, düğüne katılan davetlilerle halaylar çekti.

‘SADELİĞİ TERCİH ETMELİYİZ’

Düğünde geline 11 Cumhuriyet altını takıldığını belirten Mehmet Fırat, Herki Aşireti olarak düğünlerde sadeliği ön plana çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Yüksek altın talepleri ve düğün masraflarının aileleri ekonomik açıdan zorladığını ifade eden Fırat, bundan sonraki süreçte de evlenecek damatların veya ailesinin, gelinlere en fazla 11 Cumhuriyet altını takması çağrısında bulundu.

Toplumun ileri gelenlerinin gençlere örnek olması gerektiğini belirten Fırat, düğünlerde yapılan yüksek harcamaların aileleri ekonomik açıdan zor durumda bıraktığını anlatarak, "Bazı gençler evlilik masraflarını karşılayabilmek için farklı şehirlere giderek uzun süre çalışıyor. Gençler inşaatlarda, zincir marketlerde ve farklı iş kollarında çalışarak düğün masraflarını biriktirmeye çalışıyor. Artık bu yükün azaltılması gerekiyordu. Biz bunu yaptık. Evlilik süreçlerinde gençlerimiz çok büyük zorluklar yaşıyor. Gençlerimizin sorunlarının dikkate alınması ve toplumsal dayanışmanın güçlendirilmesi gerekir. Herki Aşireti olarak takı geleneğini kendi çocuklarımın düğününde uyguladık. Gösterişten uzak, sade törenlerin yaygınlaşması, gençlerin evlilik sürecini de kolaylaştırır" dedi. (DHA)

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Davetlilerden detaylar

-Davetlilerin halay çekmesi

-Gelin ve damat halay çekerken

-Düğünün sağdıcı Mehmet Fırat ile röportaj

-Genel detaylar

Haber-Kamera:Yaşar KAPLAN/ŞEMDİNLİ, (Hakkari), (DHA)-

=======================================

6) YALNIZ YAŞADIĞI EVİNDE ÖLÜ BULUNDU

BURSA'nın İnegöl ilçesinde yalnız yaşayan Fahrettin Oral (78), evinde ölü bulundu.

Kırsal Cerrah Mahallesi'ndeki tek katlı evde yalnız yaşadığı öğrenilen Fahrettin Oral’dan haber alamayan komşuları, saat 12.30 sıralarında eve girdi. Oral’ı hareketsiz halde yatarken bulan komşuları, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbarla eve sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde, Fahrettin Oral’ın hayatını kaybettiği belirlendi. Cansız bedeni, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Bursa Adli Tıp Kurumu morguna gönderilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. (DHA)

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Ekiplerden görüntü

-Jandarma ekiplerinden görüntü

-Detaylar

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/İNEGÖL (Bursa), (DHA)

========================================

7) DİYARBAKIR’DA SİLAHLI SALDIRI: 2 YARALI, 1 GÖZALTI

DİYARBAKIR’ın Sur ilçesinde silahlı saldırıya uğrayan Mahir K. ile Ramazan B. yaralandı. Şüpheli Muhlis K., gözaltına alındı.

Olay, öğle saatlerinde, Sur ilçesi Cami Nebi Mahallesi İnönü Caddesi’nde meydana geldi. İddiaya göre; Mahir K. ile Ramazan B., henüz bilinmeyen nedenle Muhlis K.’nin silahlı saldırısına uğrayıp yaralandı. İhbar üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ilk müdahalenin ardından kaldırıldıkları hastanede tedaviye alındı. Polis ekiplerinin çalışmasıyla yakalanan şüpheli Muhlis K., gözaltına alındı.

Olayla ilgili inceleme başlatıldı. (DHA)

Görüntü Dökümü

------------------------

Olay yeri

Polis ekipleri

Sokaktan detay

Kovanlar

Genel detaylar

Haber ve Görüntü: Gıyasettin TETİK-Seyfettin EKEN/ DİYARBAKIR, (DHA)

=====================================

8) NEFES DARLIĞI ŞİKAYETİYLE GİTTİĞİ HASTANEDE KALBİNİN DELİK OLDUĞUNU ÖĞRENDİ

KAHRAMANMARAŞ’ta nefes darlığı şikayetiyle hastaneye başvuran İsmail Yiğit’in (28), hem kalbinin delik olduğu hem de 4 damarı ters olduğu için kalbin sol tarafına dökülmesi gereken kanın sağ tarafa döküldüğü ortaya çıktı. Doç. Dr. Mehmet Kirişci, Yiğit’in sağlık sorununun çok nadir görüldüğünü belirterek, “Ameliyatla kalbinde olan deliği kapattık. Aynı zamanda yanlış dökülen damarların da doğru yere aktarılmasını sağlatmış olduk” dedi.

Kentte yaşayan İsmail Yiğit, nefes almakta zorlanmaya başlayınca Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne gitti. Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Kirişci tarafından yapılan muayene ve tetkiklerde, İsmail Yiğit’in kalbin delik, 4 damarın yerinin ters olduğu ve bu nedenle de kalbin sol tarafına dökülmesi gereken kanın sağ tarafına döküldüğü ortaya çıktı. Bunun üzerine İsmail Yiğit, hemen ameliyata alındı.

‘NADİR GÖRÜLEN BİR HASTALIK’

Ameliyatta Yiğit’in hem kalbindeki delik kapatıldı, hem de kanın kalbin doğru yerine aktarılması sağlandı. Ameliyatı gerçekleştiren Doç. Dr. Mehmet Kirişci, İsmail Yiğit’in yaşadığı rahatsızlığın doğuştan ancak nadir görülen bir hastalık olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"İsmail Bey'in doğuştan damarları, akciğerden gelen toplardamarları yanlış yere dökülüyordu. Kalbin sol tarafına dökülmesi gerekirken sağ tarafına dökülen bir durumdu. Biz buna ‘Pulmoner venöz dönüş anomalisi’ diyoruz. Aslında toplumda bilinmeyen, çoğu kesimde olma ihtimali olabilen hastalıklardan birisi ama yaygın doğumsal kalp hastalıklarından değil elbette. Bu tabloda akciğerlere giden kan miktarı aşırı miktarda arttığından dolayı akciğer basıncını artırıp ciddi nefes darlığı tablosu oluşturuyor. Biz bu ameliyatı kapalı yöntemle, koltuk altından girerek yaklaşık 4-5 santimlik kesiyle yapmış olduk. Ameliyatta, kalp zarından hiç yapay bir madde kullanmadan hem kalbindeki deliği kapattık, aynı zamanda da yanlış dökülen damarların doğru yere aktarılmasını sağlatmış olduk. Bu sayede hastamız sağlığına kavuşmuş oldu. Normal sağlıklı bir birey neyse, şu anda o pozisyonda ve bugün taburcu oluyor. Evine gittikten sonra arabasını da sürebilir, kendi başına işlerini de yapabilir. Çok erken bir dönemde normal günlük hayatına dönebilir. Dolayısıyla kapalı yöntemle olmuş olması da büyük bir konfor sağlayacak."

İsmail Yiğit ise ameliyattan sonra sağlığına kavuştuğunu belirterek Doç. Dr. Mehmet Kirişci’ye teşekkür etti. (DHA)

Görüntü Dökümü

----------------------------

- Hastane binası

- Ameliyattan detay

- Mehmet Kirşci’nin konuşması

- İsmail Yiğit’in konuşması

- Genel detaylar

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

Etiketler: Gündem
Samsun Haber - Son Dakika Samsun Haberleri | Haberhas — https://haberhas.com/dha-goruntulu-yurt-haber-bulteni-6-461038
Çıktı tarihi: 11.10.2026 18:40