1) KAPADOKYA'DA PERİBACASINDAN KOPAN KAYALAR DÜŞTÜ; 3 ÖLÜ, 5 YARALI (5)
YARALILARDAN 4'Ü TABURCU OLDU
Nevşehir'in merkeze bağlı Göreme beldesindeki Göreme Açık Hava Müzesi girişinde, peribacasından kayaların koptuğu olayda yaralananlardan 4’ü hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu oldu. Bölgede arama çalışmaları sonlandırılırken, hastanede kalça kırığı olan bir kişinin ise tedavisinin devam ettiği belirtildi.
ÖLENLERDEN 1'İ YABANCI, 2'Sİ TÜRK
Olayda hayatını kaybedenlerden birinin yabancı uyruklu Cynthia Francine (37) isimli kadın turist olduğu, diğer 2 kişinin ise Türk vatandaşı olduğu öğrenildi.
Nevşehir Valisi Hüseyin Kök bölgede yaptığı açıklamada, "An itibari ile 3 kişi hayatını kaybetti. Yaralanan 5 kişi hastanelere kaldırılmıştır. Yaralılarımızdan 4’ü taburcu edildi. 1 yaralımızda kalça kırığı var. Hayatını kaybedenlerden dolayı son derece üzgünüz. Geride kalanlarına Allah’tan başsağlığı diliyoruz. Yaralılarımızdan bir kişiye de acil şifalar diliyoruz. Yaşanan bu doğal afetten dolayı son derece üzgünüz. Hayatını kaybeden 3 kişiden ikisi vatandaşımız" dedi.
Görüntü Dökümü
---------------------------------
-Valinin açıklamaları
-Hastaneden görüntüler
-Bölgedeki çalışmalardan görüntüler
Haber-Kamera: Samed Aydın SUN-Ahmet KORKMAZER/NEVŞEHİR, (DHA)
============================================
2) KAPADOKYA'DA PERİBACASINDAN KOPAN KAYALAR DÜŞTÜ; 3 ÖLÜ 5 YARALI (6)
SAKARYALI GAZETECİ VE EŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Nevşehir'in merkeze bağlı Göreme beldesindeki Göreme Açık Hava Müzesi girişinde, peribacasından kopan kayaların altında kalarak yaşamını yitirenlerin ve yaralananların kimlikleri belirlendi. Olayda Sakaryalı gazeteci Fatih Eray Tuna (31) ile eşi Begüm Çetinkaya Tuna (31) ve Fransız vatandaşı Cynthia Francine Marie Madeleine Houpert (37) yaşamını yitirirken, yaralananların kimlikleri şöyle; Fransız uyruklu Nael Mgattaf (8), babası Mhemed Mgattaf (38), kardeşi Isaac Ismael Mgattaf (3) ile Önder Demir (32) ve Gül Demir (29). Yaralılardan Nael Mgattaf hariç diğerleri taburcu edildi.
SAKARYALI ÇİFT 4 AY ÖNCE EVLENMİŞ
Olayda hayatını kaybeden Fatih Eray Tuna'nın Sakarya'da bir basın kuruluşunda muhabir olarak görev yaptığı, eşi Begüm Çetinkaya Tuna'nın ise muhasebeci olduğu belirtildi. 5 Temmuz 2026'da dünya evine giren genç çiftin, tatil ve gezi amacıyla Kapadokya bölgesinde bulundukları belirtildi. Acı haber Sakarya basın camiasını ve yakınlarını yasa boğdu.
Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olaya ilişkin başlatılan geniş çaplı soruşturma devam ediyor.
------------------Bilgi için--------------------
Haber: Samed Aydın SUN- Ahmet KIRKMAZER/ NEVŞEHİR, (DHA)
=========================================
3) GÜLLÜ'NÜN KIZI TUĞYAN'IN YOĞUN BAKIMDAKİ HALAY GÖRÜNTÜSÜ SORUŞTURMA DOSYASINA GİRDİ
ŞARKICI Güllü'nün ölümünden suçlu bulunarak ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan kızı Tuğyan Ülkem Gülter hakkında, özel hastanede çalıştığı dönemde hastalara eziyet ettiği iddiasıyla başlatılan soruşturma sürerken, yoğun bakım ünitesinde bir personelle halay çektiği görüntüye ulaşıldı. Görüntünün soruşturma dosyasına girdiği belirtildi.
Yalova’da ‘Güllü’ adıyla tanınan şarkıcı Gül Tut’un (52) ölümüne ilişkin davada tutuklu yargılanan kızı Tuğyan Ülkem Gülter (28) hakkında, geçmişte özel bir hastanede çalıştığı dönemde hastalara eziyet ettiği iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Gülter’in eski nişanlısı Kervan Eminoğlu’nun Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak bazı görüntüleri teslim ettiği belirtildi.
HASTALARA İĞNE YAPTIĞI İDDİASI
Eminoğlu, suç duyurusunda Gülter’in gece saatlerinde kendi rahatını sağlamak amacıyla hastalara uyumaları için iğne yaptığını öne sürdü. Eminoğlu ayrıca Gülter’in hastanedeki temizlik görevlilerine hastalar üzerinde kalp masajı yapmayı öğrettiğini ve yoğun bakımda bulunan hastalara yönelik uygunsuz davranışlarda bulunduğunu iddia etti.
İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ SORUŞTURMA BAŞLATILDIĞINI DUYURDU
Eminoğlu’nun suç duyurusunda, yoğun bakımda hayatını kaybeden bazı hastaların ölüm saatlerinin farklı gösterildiği iddiasının yer aldığı öne sürüldü. Yalova İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, kentte faaliyet gösteren özel bir sağlık kuruluşunda geçmişte görev yapan bir personelin çalışma sırasındaki uygulamalarına ilişkin iddiaların gündeme geldiği belirtilerek, iddialar üzerine adli ve idari soruşturma başlatıldığı bildirildi.
YOĞUN BAKIMDA HALAY ÇEKTİĞİ GÖRÜNTÜYE ULAŞILDI
Tuğyan Ülkem Gülter’in hastanede görev yaptığı döneme ait soruşturma dosyasına giren görüntülerden birine daha ulaşıldı. Görüntüde Gülter’in, yoğun bakım ünitesinde bir hastane personeliyle birlikte halay çektiği görüldü.(DHA)
Görüntü Dökümü
----------------------------------------
-Tuğyanın halay çektiği anlar
Haber: Zehra Baykal YILDIZ/YALOVA(DHA)
=========================================
4) SU BİRİKİNTİSİNE DÜŞEN OYUNCAĞINI ALMAK İSTERKEN CANINDAN OLDU
ADIYAMAN’ın Besni ilçesinde, su birikintisine düşen oyuncağını almak isterken içine düşen Yunus Emre Mutlu (7), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
Olay, Erdemoğlu Mahallesi'nde meydana geldi. Arkadaşlarıyla oyun oynayan Yunus Emre Mutlu’nun (7), oyuncak arabası bir inşaat alanında oluşan su birikintisine düştü. Suya düşen oyuncağını almaya çalışırken dengesini kaybeden küçük çocuk, su birikintisi içinde gözden kayboldu. Olayı gören çevredeki vatandaşlar durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.
İhbar üzerine bölgeye sevk edilen sağlık ekipleri tarafından sudan çıkarılan Yunus Emre Mutlu’ya ilk müdahale olay yerinde yapıldı. Daha sonra ambulansla Besni Devlet Hastanesi’ne kaldırılan çocuk, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Acı haberi alan yakınları hastanede sinir krizi geçirirken, büyük üzüntü yaşadı.
Hayatını kaybeden Yunus Emre Mutlu’nun ilkokul 2’nci sınıf öğrencisi olduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. (DHA)
Görüntü dökümü:
------------------
-Olay yeri
-Yunus Emre'nin boğulduğu su birikintisi
-Çevredeki vatandaşlar
-Olay yerindeki polisler
-Besni Devlet Hastanesi
-Hastanede biriken yakınları
-Ailenin gözyaşlarına boğulması
- Genel ve detay görüntüler
Haber: Kamera: Mustafa ÖNDOĞAN-ADIYAMAN-DHA)
==========================================
5) EVDEN PARA VE BİNA ÖNÜNDEKİ CİPİ ÇALAN 3 ŞÜPHELİ YAKALANDI
SAKARYA'nın Karasu ilçesinde bir evden 500 bin TL civarı para ve cip çalan 3 şüpheli, güvenlik kameralarının incelenmesi sonucu Adapazarı'nda yakalandı. Şüphelilerin, ilk ifadelerinde çaldıkları paraları harcadıklarını söyledikleri öğrenildi.
Olay, önceki gün Karasu ilçesinde meydana geldi. Tekin K.’ye ait eve girip, 500 bin TL civarı para ve evin önünde duran cipi çalan şüphelilerin yakalanması için Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri çalışma yaptı. Bölgedeki güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, olaya karıştıkları belirlenen şüphelilerin kimliklerini tespit etti.
ADAPAZARI'NDA YAKALANDILAR
Polis ekiplerinin çalışması sonucu şüphelilerin Adapazarı ilçesinde yaşadıkları belirlendi. Belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda A.A. (34), Y.K. (25) ve A.A. (26) yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki ifadelerinde, Tekin K.'ye ait evden çaldıkları paraları harcadıklarını söyledikleri öğrenildi. Evde buldukları anahtarla çaldıkları cip ise polis tarafından bulunarak sahibine teslim edildi.
3 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
Emniyetteki işlemleri tamamlanan, 2'si Suriye uyruklu 3 şüpheli Karasu Adliyesi'ne sevk edildi. Şüphelilerin adliyedeki işlemlerinin sürdüğü bildirildi. Hırsızlık anları ise evin güvenlik kameralarına yansıdı. (DHA)
Görüntü dökümü:
-Hırsızlık anlarının güvenlik kamerası görüntüleri
-Şüphelilerin adliyeye sevki
Haber: Levent KIZILASLAN/KARASU(Sakarya),(DHA)
==========================================
6) ORDU’DA ALZHEİMER HASTASI 3 GÜNDÜR KAYIP
ORDU’nun Ünye ilçesinde, evinden çıktıktan sonra kendisinden 3 gündür haber alınamayan alzheimer hastası Hüseyin Uzun’un (73), bulunması için ekipler çalışmalarını sürdürüyor. Uzun’un evinden ayrıldığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
Ünye ilçesi Çiğdem Mahallesi’nde yaşayan alzheimer hastası Hüseyin Uzun, 27 Ekim Salı günü, gezmek için evinden çıktı. Bir daha geri dönmeyen Uzun’dan haber alamayan yakınları, durumu yetkililere bildirdi. İhbar üzerine İlçe Jandarma Komutanlığı ve itfaiye ekipleri bölgede arama çalışması başlattı. Uzun’un evinden ayrıldığı anlara ait güvenlik kamerası görüntüleri de incelemeye alındı. Ekiplerin kayıp Hüseyin Uzun’u bulmak için başlattığı arama çalışmaları sürüyor. (DHA)
Görüntü Dökümü:
-------------------
- Yaşlı adamın güvenlik kamera görüntüsü
Haber: Yücel ARSLANTEKE / ÜNYE (Ordu), (DHA)
============================================
7) BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENİNİN TÖREN YÜRÜYÜŞÜ ALKIŞ TOPLADI
DÜZCE’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında beden eğitimi öğretmeni Kenan Şereflioğlu, geçiş töreninde yürüyüşüyle izleyicilerden alkış topladı.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Düzce Anıtpark’ta resmi tören düzenlendi. Cumhuriyetin 103’üncü yıldönümü kapsamında düzenlenen törende, beden eğitimi öğretmeni Kenan Şereflioğlu’nun yürüyüşü tören alanındaki izleyicilerden alkış aldı. Şereflioğlu’nun geçen seneki yürüyüşü de sanal medyada ilgi görmüştü. (DHA)
Görüntü Dökümü
--------------------------
-Kenan Şerifoğlu Tören Yürüyüşü
-Bando geçişi
Haber: Musa KESKİN/DÜZCE,(DHA)