Yazdırma görünümü — reklam, menü ve yorumlar çıkarıldı Habere dön
güncel
Ana Sayfa » güncel » DHA Görüntülü Yurt Haber Bülteni - 13
DHA Görüntülü Yurt Haber Bülteni - 13
DHA Görüntülü Yurt Haber Bülteni - 13

DHA Görüntülü Yurt Haber Bülteni - 13

📅 21.09.2026 21:37 ⏱ 7 dakika okuma 💬 0 yorum 📰 DHA RSS
1) 'İÇ CEPHEMİZİ TAHKİM ETMEMİZ GEREKİR’ SÖYLEMİNİN HANGİ ANLAMA GELDİĞİNİN GÖSTERGESİ ÇANAKKALE'DİR (2)'KAN DÖKENLER, İNSANLARI ŞEHİT EDENLER BU YASADAN FAYDALANMAYACAKLAR'AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, 'Türkiye Yüzyılı Buluşmaları’ kapsamında Çanakkale'de Sivil Toplum Kuruluşları’nın

1) 'İÇ CEPHEMİZİ TAHKİM ETMEMİZ GEREKİR’ SÖYLEMİNİN HANGİ ANLAMA GELDİĞİNİN GÖSTERGESİ ÇANAKKALE'DİR (2)

'KAN DÖKENLER, İNSANLARI ŞEHİT EDENLER BU YASADAN FAYDALANMAYACAKLAR'

AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, 'Türkiye Yüzyılı Buluşmaları’ kapsamında Çanakkale'de Sivil Toplum Kuruluşları’nın temsilcileriyle bir araya geldi. Terörsüz Türkiye yasası hakkında bilgi veren Elitaş, “Bir yasa çıkardık. Ben yasanın ne olduğunu iki cümle ile anlatmak istiyorum. Bu çıkardığımız yasa, şarta bağlı bir yasa. Bir terör örgütü, kendini feshedecek. PKK, KCK, YPG, SDG, PYD kendilerini feshedecek. İki, silah bırakılacak. Silah bırakıldığı tescil edilecek, teyit edilecek. Terör örgütleri laf olsun, iş olsun diye değil; gerçek manada 'feshettik' diyecekler. Cumhurbaşkanı Yardımcısı'nın başkanlığında kurulan bir heyet vasıtasıyla incelenecek, değerlenecek, sonunda Milli Güvenlik Kurulu'na gidecek. Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı'nın başkanlığında toplanan heyetin elde ettiği bilgiler, istihbarat teşkilatının elde ettiği bilgiler, güvenlik güçlerinin elde ettiği bilgiler çerçevesinde, diyecek ki ‘Tamam terör örgütü fes olmuştur, silahlarını bırakmıştır’ bu kanunun birinci hükmü yerine gelmiştir. O zaman Resmi Gazete'de ilan edilecek. Resmi Gazete'de ilan edildikten itibaren 6 ay içerisinde teröre yardım, yataklık eden, propagandasını yapan, afiş asan, bayrak asan, kişiler müracaat ettikleri takdirde, müracaata bağlı bu iş, bu yasadan faydalanma imkanı bulacaklar. Ama terör örgütünün lideri, talimat veren herhangi bir yetkilisinin talimatıyla bir kişiyi şehit ettilerse, bir kişiye kan döktürdülerse, askerimizi, insanımızı öldürenler ve bunun emrini verenler bu yasadan faydalanamayacaklar. Kim? İmralı'dakiyle, Kandil'dekiler. Yurt dışından, yurt içinden talimat verip terörist faaliyetler sonucunda adam öldürülmesine, insanların şehit edilmesine sebebiyet verenler bu yasadan faydalanmayacaklar" dedi.

‘ESAS MESELEMİZ BİZİM 786 BİN KİLOMETRE KARELİK ALANIMIZI TEK BİR HARİTA ÜZERİNDE TUTABİLMEK’

Yasayla ilgili olumsuz şeyler söylendiğine değinen Elitaş, “İsimlerine 'milliyetçi', 'ulusalcı', 'vatanperver' diyorlar. Esas meselemiz bizim 786 bin kilometre karelik alanımızı tek bir harita üzerinde tutabilmek, 87 milyon insanımızı bir ve beraber kucaklayabilmek, kucaklaşabilmek. İşte onun için onlara diyorum ki bunu anlayabilmek, bunu idrak edebilmek için kalplerindeki yaşadıklarını duygularına ve dillerine gönderebilmek için Çanakkale'yi gelip gezmeleri lazım. Çanakkale hatıralarını görmeleri lazım" diye konuştu.

Siyasetçinin oy uğruna dilini fütursuzca kullanmaması gerektiğini söyleyen Elitaş, “Bu hafta Ahilik Haftası. Ahiliğin en önemli üç unsurundan birisi diline sahip ol. Siyasetçilere 'oy uğruna diline sahip ol, oy uğruna fütursuzca konuşma' diyorum" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmanın ardından AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, STK temsilcilerinin taleplerini dinlemesinin ardından program sona erdi.

ZİYARETLERDE BULUNDU

Elitaş, 'Türkiye Yüzyılı Buluşmaları’ kapsamında Çanakkale Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği’ni ziyaret etti. Odaları Birliği Başkanı Ünal Özcan ile bir araya gelen Elitaş, taleplerini dinledi. Daha sonra Çanakkale Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) geçen Elitaş, OSB Başkanı Harun Erkan’dan yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Elitaş’a ziyaretlerinde AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Abdurrahman Kuzu, AK Parti MKYK üyeleri Naim Makas ile Jülide İskenderoğlu eşlik etti.(DHA)

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-STK temsilcileriyle yapılan toplantıdan genel görüntüler

-Mustafa Elitaş’ın konuşması

-Çanakkale Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği’ne ziyarette görüntüler

-OSB ziyaretinden görüntüler

Haber: Nazif Cemhan ŞEN/ ÇANAKKALE, (DHA)

=====================================

2) DİYARBAKIR’DA SİLAHLI 'ALACAK' KAVGASI: 3 ÖLÜ

DİYARBAKIR’da alacak meselesinden çıkan silahlı kavgada 3 kişi hayatını kaybetti.

Olay, akşam saatlerinde Yenişehir ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Silvan Bulvarı’nda meydana geldi. İddiaya göre, aralarında alacak verecek meselesi bulunan kişiler arasında tartışma çıktı. Tartışma, büyüyerek silahlı kavgaya dönüştü. Silahla ateş açılması sonucu isimleri henüz öğrenilemeyen 3 kişi yaralandı. İhbarla olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde, 2 kişinin hayatını kaybettiği belirlendi. Yaralı olarak hastaneye kaldırılan 1 kişi de doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. 3 kişinin cansız bedenleri, otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu’nun morguna götürüldü. Olaya karışan şüphelileri yakalamak için harekete geçen polis, soruşturmaya çok yönlü olarak devam ediyor. (DHA)

Görüntü Dökümü

—————————

Olay yeri

Polisler

Ambulans

Olay yeri inceleme ekipleri

Ölenlerin torba içerisinde taşınması

Genel ve detay görüntüler

Haber- Kamera: Seyfettin EKEN-Selim KAYA/DİYARBAKIR, (DHA)

======================================

3) BALIKESİR'DE ORMAN YANGINI (2)

KONTROL ALTINA ALINDI

Balıkesir'in Karasi ilçesinde saat 12.30 sıralarında orman dışı alanda başlayıp ormana sıçrayan yangın, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları sürerken, yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için de inceleme başlatıldı. (DHA)

-------------------Bilgi için--------------------

Haber: Abdulkadir AYDINIŞIK/BALIKESİR, (DHA)

======================================

4) MASKELİ HIRSIZLARIN EVİN AVLUSUDAKİ MOTORSİKLETİ ÇALDIĞI ANLAR KAMERADA

HATAY’ın Reyhanlı ilçesinde, bir evin avlusunda bulunan motosiklet, yüzleri maskeli 2 kişi tarafından çalındı. Hırsızlık anı, çevredeki güvenlik kameralarına yansıdı. Polis, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Olay, saat 02.00 sıralarında Reyhanlı ilçesi Yeni Mahalle’de meydana geldi. Yüzleri maskeli 2 şüpheli, Ahmet Bozar’a ait evin avlusuna duvardan atlayarak girdi. Bahçede park halindeki motosikleti alan hırsızlar, iterek bölgeden götürdü. Hırsızlık anı, çevredeki güvenlik kamaralarına anbean yansıdı. Sabah motosikletinin yerinde olmadığını fark eden Ahmet Bozar, durumu polise bildirdi. Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen ekipler, şüphelilerin yakalamak için harekete geçti.

Polis, olayla ilgili soruşturmaya devam ediyor. (DHA)

Görüntü Dökümü

------------------------

- Şüphelilerin duvardan atlaması güvenlik kamerası görüntüleri

- Şüphelilerin motosikleti iterek götürmesi

Haber:Cuma Yunus YAŞATIR-Kamera:REYHANLI,(Hatay),(DHA)

========================================

5) NUSAYBİN’DE METRUK EV ÇÖKTÜ; 5 YAVRU KÖPEK VE ANNELERİ KURTARILDI

MARDİN’in Nusaybin ilçesinde, metruk toprak evin çökmesi sonucu göçük altında kalan 5 yavru köpek ve anneleri, itfaiye ve belediye ekiplerinin çalışmasıyla kurtarıldı.

Olay, akşam saatlerinde Nusaybin ilçesine bağlı kırsal Tepeüstü Mahallesi’nde meydana geldi. Anne ve 5 yavru köpek, barındıkları metruk toprak evin çökmesi sonucu göçük altında kaldı. Durumu fark eden çevredekilerin ihbarıyla bölgeye itfaiye ve belediye ekipleri sevk edildi. Ekipler, göçükte çalışma başlattı. Yapılan çalışma sonucunda göçük altında kalan 5 yavru köpek ve anneleri kurtarıldı. (DHA)

Görüntü Dökümü

-----------------------------

- Ekiplerin çalışması

-Kurtamra anı

Haber-Kamera: Ahmet AKKUŞ/NUSAYBİN (Mardin),(DHA)

======================================

6) PARMAKLARINA SIKIŞAN YÜZÜKLERİ İTFAİYE ÇIKARDI

HATAY’da iki kişinin parmağına sıkışan yüzükler, itfaiye tarafından çıkarıldı.

Reyhanlı ve İskenderun ilçelerinde parmaklarına yüzük sıkışan vatandaşlar kendi imkanları ile çıkaramayınca soluğu hastanelerin acil servisinde aldı. Sağlık görevlileri ise itfaiyeye haber verdi. Ekipler, özel aparatlar yardımıyla yüzükleri çıkardı. (DHA)

Görüntü Dökümü

------------------------

- İtfaiye ekiplerinin yüzükleri çıkarması

- Detaylar

Haber: Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI,-Kamera : HATAY, (DHA)

Etiketler: Gündem
Samsun Haber - Son Dakika Samsun Haberleri | Haberhas — https://haberhas.com/dha-goruntulu-yurt-haber-bulteni-13-451450
Çıktı tarihi: 21.09.2026 23:18