Yazdırma görünümü — reklam, menü ve yorumlar çıkarıldı Habere dön
Samsun Haber
Ana Sayfa » Samsun Haber » CANİKMAN Bu Kez Dansıyla Sahnedeydi! Samsun’un Robotuna Büyü...
CANİKMAN, Samsun CANİKMAN, Canik Belediyesi, insansı robot, Türkiye’nin ilk insansı robotu, TEKNOFEST Güneydoğu, Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü, Samsun teknoloji
CANİKMAN, Samsun CANİKMAN, Canik Belediyesi, insansı robot, Türkiye’nin ilk insansı robotu, TEKNOFEST Güneydoğu, Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü, Samsun teknoloji

CANİKMAN Bu Kez Dansıyla Sahnedeydi! Samsun’un Robotuna Büyük İlgi

📅 04.10.2026 10:35 ⏱ 1 dakika okuma 💬 0 yorum
Samsun’un Canik ilçesinde bilim ve teknoloji çalışmalarında görev alan CANİKMAN, bu kez TEKNOFEST Güneydoğu’da sahneye çıktı. Ziyaretçilerle kurduğu diyaloglar ve danslarıyla dikkat çeken insansı robotun görüntüleri sosyal medyada da ilgi gördü.

Canik Belediyesi bünyesinde görev yapan ve Türkiye’nin nüfusa kaydedilen ilk insansı robotu olarak tanıtılan CANİKMAN, Şanlıurfa’da gerçekleştirilen TEKNOFEST Güneydoğu’da ziyaretçilerle buluştu.

Daha önce Canik Belediyesi Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü’nde öğrencilerin bilim ve teknoloji eğitimlerine eşlik eden, belediye meclisi toplantılarına katılmasıyla da dikkat çeken CANİKMAN, festivalde bu kez farklı görüntüleriyle gündeme geldi.

Yöresel Kıyafetini Giydi, Dans Etti

Festival alanında yöresel kıyafetle ziyaretçilerin karşısına çıkan CANİKMAN’ın sergilediği danslar özellikle çocuklar ve gençlerden yoğun ilgi gördü.

Ziyaretçiler CANİKMAN ile fotoğraf çektirirken robotun dansları cep telefonu kameralarıyla kaydedildi. Paylaşılan görüntüler kısa sürede sosyal medyada geniş kitlelere ulaştı.

Canik’in Teknoloji Çalışmalarını Tanıttı

CANİKMAN festival boyunca yalnızca eğlenceli görüntülerle değil, Canik Belediyesi’nin bilim, teknoloji ve eğitim projelerinin tanıtımında da görev aldı.

Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü atölyelerinde teknoloji meraklılarıyla buluşan CANİKMAN, gerçekleştirilen eğitim etkinliklerine de eşlik etti.

Etiketler: Samsun, Canik, CANİKMAN, Canik Belediyesi, insansı robot, TEKNOFEST, teknoloji, yapay zeka, Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü
Samsun Haber - Son Dakika Samsun Haberleri | Haberhas — https://haberhas.com/canikman-bu-kez-dansiyla-sahnedeydi-samsun-un-robotuna-buyuk-ilgi
Çıktı tarihi: 06.10.2026 00:23