Yazdırma görünümü — reklam, menü ve yorumlar çıkarıldı Habere dön
güncel
Ana Sayfa » güncel » Bakanlıktan çocuklar açısından risk taşıdığı tespit edilen o...
Bakanlıktan çocuklar açısından risk taşıdığı tespit edilen oyuncak için toplatma kararı
Bakanlıktan çocuklar açısından risk taşıdığı tespit edilen oyuncak için toplatma kararı

Bakanlıktan çocuklar açısından risk taşıdığı tespit edilen oyuncak için toplatma kararı

📅 11.09.2026 12:22 ⏱ 1 dakika okuma 💬 0 yorum 📰 DHA RSS
ANKARA, (DHA)- TİCARET Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Bekir Kaplan, standartlara aykırı olduğu ve çocuklar açısından risk taşıdığı tespit edilen bir oyuncak için piyasadan toplatma kararı uygulandığını açıkladı.Bakanlık Müşaviri Kaplan, sanal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Çocuk

ANKARA, (DHA)- TİCARET Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Bekir Kaplan, standartlara aykırı olduğu ve çocuklar açısından risk taşıdığı tespit edilen bir oyuncak için piyasadan toplatma kararı uygulandığını açıkladı.

Bakanlık Müşaviri Kaplan, sanal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Çocuklarımızın sağlığı ve güvenliği her şeyden önce gelir. Yaptığımız denetimler sonucunda, TS EN 71-1 standardına aykırı olduğu ve çocuklarımız açısından risk taşıdığı tespit edilen bir oyuncak için piyasadan toplatma kararı uygulanmıştır. Güvensiz ürünlere karşı denetimlerimizi kararlılıkla sürdürüyor, çocuklarımızı riske atan ürünlere geçit vermiyoruz. Vatandaşlarımız, piyasadan toplatılan ve güvensiz olduğu tespit edilen ürünlere ilişkin güncel bilgilere Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi (GÜBİS) üzerinden ulaşabilir" ifadelerini kullandı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Etiketler: Ankara, Genel
Samsun Haber - Son Dakika Samsun Haberleri | Haberhas — https://haberhas.com/bakanliktan-cocuklar-acisindan-risk-tasidigi-tespit-edilen-oyuncak-icin-toplatma-karari
Çıktı tarihi: 14.09.2026 08:44