Yazdırma görünümü — reklam, menü ve yorumlar çıkarıldı Habere dön
Dünya
Ana Sayfa » Dünya » ABD Başkan Yardımcısı Vance: İran'ın Nükleer Silah Sahibi Ol...
ABD Başkan Yardımcısı Vance: İran'ın Nükleer Silah Sahibi Olmasına İzin Vermeyeceğiz
ABD Başkan Yardımcısı Vance: İran'ın Nükleer Silah Sahibi Olmasına İzin Vermeyeceğiz

ABD Başkan Yardımcısı Vance: İran'ın Nükleer Silah Sahibi Olmasına İzin Vermeyeceğiz

📅 06.08.2026 15:17 ⏱ 2 dakika okuma 💬 0 yorum
ABD Başkan Yardımcısı JD Vance, İran ile devam eden gerilim ve müzakerelere ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Washington yönetiminin, İran ile yaşanan anlaşmazlığın çözümü için askeri, ekonomik ve diplomatik tüm imkanları kullanmaya hazır olduğunu belirten Vance, Tahran'ın nükleer silah kapasitesine ulaşmasına izin vermeyeceklerini vurguladı. Açıklamalar, Orta Doğu'daki dengeler ve küresel güvenlik açısından yeni bir dönemin sinyali olarak değerlendiriliyor.

ABD Başkan Yardımcısı JD Vance, Amerikan basınına yaptığı değerlendirmelerde İran ile yürütülen müzakerelerin devam ettiğini ancak sürecin oldukça karmaşık ilerlediğini söyledi. Vance, Washington yönetiminin hedefinin İran ile yaşanan anlaşmazlığı ABD'nin ulusal çıkarları doğrultusunda çözmek olduğunu ifade etti.

İran yönetiminin farklı siyasi gruplardan oluşan karmaşık bir yapıya sahip olduğunu belirten Vance, müzakerelerin bu nedenle zaman aldığını ve dikkatli şekilde yürütüldüğünü dile getirdi.

"Tüm Seçenekleri Kullanacağız"

JD Vance, ABD yönetiminin diplomatik görüşmelere öncelik verdiğini ancak gerekli görülmesi halinde farklı seçeneklerin de devrede olacağını belirtti.

Washington yönetiminin;

  • Askeri gücü,

  • Ekonomik yaptırımları,

  • Diplomatik girişimleri

birlikte değerlendireceğini ifade eden Vance, ABD'nin ulusal güvenlik çıkarlarını korumak için tüm imkanları kullanmaya hazır olduğunu söyledi.

Uzmanlar, bu açıklamanın İran'a yönelik güçlü bir diplomatik mesaj niteliği taşıdığı görüşünde birleşiyor.

Nükleer Program Vurgusu

Açıklamasında en dikkat çeken başlıklardan biri ise İran'ın nükleer programı oldu.

JD Vance, ABD'nin temel önceliklerinden birinin İran'ın nükleer silah sahibi olmasının önüne geçmek olduğunu belirterek şu mesajı verdi:

"İran'ın nükleer silah kapasitesine ulaşmasına izin vermeyeceğiz."

Bu açıklama, Washington'un uzun yıllardır sürdürdüğü nükleer politika çizgisinin devam ettiğini gösterirken, uluslararası toplumun da yakından takip ettiği konular arasında yer alıyor.

Müzakereler Zorlu Geçiyor

ABD Başkan Yardımcısı, İran ile yürütülen diplomatik sürecin kısa vadede sonuçlanmasının kolay görünmediğini söyledi.

Vance'e göre İran'daki siyasi yapı, karar alma süreçlerini zorlaştırıyor. Ülke içinde farklı görüşlerin bulunması nedeniyle müzakerelerin uzun soluklu ilerlediğini belirten Vance, buna rağmen diplomatik temasların sürdüğünü ifade etti.

Etiketler: JD Vance, ABD İran ilişkileri, İran ABD gerilimi, ABD Başkan Yardımcısı, İran nükleer programı, ABD açıklaması, Washington İran, İran müzakereleri, ABD dış politikası, İran yaptırımları, Orta Doğu haberleri, dünya haberleri, son dakika dünya, nükleer anlaşma, ABD İran son dakika ABD, İran, JD Vance, ABD Başkan Yardımcısı, Washington, İran nükleer programı, ABD İran ilişkileri, Orta Doğu, dünya haberleri, uluslararası ilişkiler, diplomasi, ekonomik yaptırımlar, askeri seçenekler, nükleer müzaker
Samsun Haber - Son Dakika Samsun Haberleri | Haberhas — https://haberhas.com/abd-baskan-yardimcisi-vance-iran-in-nukleer-silah-sahibi-olmasina-izin-vermeyecegiz
Çıktı tarihi: 22.09.2026 17:14