Yaşlı adam Kaymakamdan yardım istediğine pişman oldu

Yaşlı adam Kaymakamdan yardım istediğine pişman oldu
23.02.2019
A+
A-

İlkadım İlçesi Kapaklı Mahallesi sakinlerinden 82 yaşındaki Selahattin Can’ın İlkadım Kaymakamlığından talep ettiği yardım adeta başını yaktı. Eşi ile birlikte 660 Lira yaşlılık aylığı ile geçinen tavanı akan ve çatısı olmayan bir evde yaşayan Selahattin Can yardım talebiyle gittiği İlkadım Kaymakamlığında adeta şok üstüne şok yaşadı.

KAYMAKAM YARDIM İÇİN YOKSUL ADAMA ŞART KOŞTU

Yaklaşık 6 ay önce bir şekilde İlkadım Kaymakamı ile görüştüğünü ifade eden Selahattin Can, “Önce İlkadım Belediyesine gittim. Evimin çatısının aktığını söyledim. Belediye yetkilileri sağolsunlar bana yardımcı oldular. Çatı üstünü kaplayacak kadar sac verdiler. Ben daha sonra İlkadım Kaymakamı ile görüşme imkanı buldum. Kaymakam bey sağolsun gelip kontrol etti. Keşke gelmez olsaydı. Bizim köyümüzdeki yerlerin çoğu hisseli tapuludur. Ben 82 yaşındayım. Evimin arsası babamdan kalma. Halalarım ve amcalarım ile ortaklık var. Hiç birisi hayatta değil. Kaymakam bey bana ortaklardan veraset al çatını yapalım dedi” açıklamasını yaptı.

KAYMAKAM BEYDEN YARDIM İSTEDİK PİŞMAN OLDUK

Geçim sıkıntısı yaşadığını ve tapu masraflarını karşılamasının mümkün olmadığını ifade eden Selahattin Can açıklamasının devamında “Yaşlılık maaşı ile geçiniyoruz. Ben 82 yaşındayım. Eşimde yaşlı. Devletten aldığımız yaşlılık maaşı ile geçinmeye çalışıyoruz. Bir de Kaymakamlıktan aylık 250 Lira yardım alıyorduk. Kaymakam bey geldikten sonra 250 Liralık yardımı kestiler. Sordum soruşturdum üzerine tapu gözüküyor dediler. 250 Liralık yardımı da kestiler. İki ihtiyar aylık 660 Lira ile geçinmeye çalışıyoruz. Evimizin de damı akıyor. Devletimizden yardım istedik. Biz yardım beklerken 250 Liralık yardımı da kestiler. Geçtiğimiz Kasım ayından beri Kaymakam beyle görüşmeye çalışıyorum. Çok yaşlıyız. Ne yapacağımızı bilmez haldeyiz. Devletimiz bize yardım etsin” dedi.

(Medyasamsun)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber