Yaşar: Salıpazarı’na baraj yapılsın

Yaşar: Salıpazarı’na baraj yapılsın
04.11.2021
A+
A-

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar TBBM kürsüsünden Salıpazar’lı bir annenin” Baraj yapılsın, bizim de her yağmur yağdığında canımız avucumuzda gezmesin” feryadını meclis kürsüsünden dile getirdi.

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, TBMM’de yaptığı konuşmada Samsun’un sorunlarını dile getirdi.

Salıpazarı’na Baraj Yapılsın

Samsun Salıpazarı’nda bir annenin feryadını TBMM kürsüsüne taşıyan Bedri Yaşar Salıpazarı’ndaki annenin feryadını şu şekilde dile getirdi: 

“Salıpazarı’nda yaşayan bir vatandaşımızın annesi diyor ki; Yağmur yağıyor sarı çizmeleri giyip geliyorsunuz. Bakın, bu bizim Salıpazarı’ndaki baraj bitmezse sizi Salıpazarı’na almayacağım. Doğal gaz gelmezse yine gelmeyin. Fındığın fiyatını 27-28 lira açıkladınız, ama biz 22-23 liraya fındığı satamıyoruz. Bunu düzeltmezseniz yine gelmeyin. Bizim Salıpazarı’nın balı çok meşhur, kestane balı meşhur, ama istediğimiz fiyatı tutturamıyoruz, onun için bu sorunları çözün. Baraj yapılsın, bizim de her yağmur yağdığında canımız avucumuzda gezmesin.” 

Türkiye’nin en büyük 10 ovasından biri olan Samsun’daki Bafra, Çarşamba, Terme Ovalarında tarım yapılırken her yağan yağmurun, sele sebep olması nedeniyle, mahsullere zarar verdiğini belirten Bedri Yaşar; “Yangında ilk kurtarılacaklar gibi 5 tane müteahhidi değil de bu işe emek verenlere el atın. Hiç olmazsa şu Salıpazarı Barajı’na bu sene gerekli yatırımı ayırın, bitsin diye bekliyoruz. “dedi.

Vezirköprü’de Kenevir Çiftçinin Elinde Kaldı

Konuşmasında Vezirköprülülerin kenevir sorununa değinen Bedri Yaşar; Cumhurbaşkanı’nın kenevir ekimini destekleyeceklerini açıklamasının ardından Vezirköprülü çiftçilerinin kenevir ektiklerini ancak mahsullerinin ellerinde kaldığını söyledi.

 Bedri Yaşar kürsüden yetkililere seslenerek konuya ilişkin Toprak Mahsulleri Ofisi eliyle bir planlama yapılıp yapılmadığını sordu.

Samsun-Ankara Demir Yolu Projesinin Akıbeti Nedir?

Bedri Yaşar Samsun için çok önemli yer teşkil eden Samsun-Ankara Demir Yolu Projesi’nin de yatırım programında olup olmadığını sordu.  

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber