Yaşar: Nebiyan Dağı spor turizmi konusunda da oldukça elverişli bir konuma sahiptir

Yaşar: Nebiyan Dağı spor turizmi konusunda da oldukça elverişli bir konuma sahiptir
18.11.2019
A+
A-

Nebiyan Dağı, 1224 metre yüksekliği ile Samsun’un en yüksek dağlarından birisidir. Nebiyan Dağı ve Nebiyan Ormanları doğa turizminin yanı spor turizmi konusunda da oldukça elverişli bir konuma sahiptir. 

Nebiyan Dağı, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından turizm bölgesi olarak ilan edilmiştir. Turizm bölgesi ilan edilmesine rağmen, bu bölgeyle ilgili bugüne kadar ne yazık ki hiçbir kurum tarafından ne yurtiçinde ne de yurtdışında kapsamlı bir tanıtım işlemi yapılmamıştır. Burası henüz turizme kazandırılamamıştır. 

Bu durum, hem bölge turizmi açısından, hem de Samsun İlimiz açısından büyük bir eksiklik olmuştur. Bu konuda hangi kurum ve kuruluşlarımıza görev düşüyorsa, bu kurum ve kuruluşlarımız biran önce üzerlerine düşen görevi yerine getirerek Nebiyan Dağı ve Nebiyan Ormanlarının tanıtımını yapmalıdır.  

Bu tanıtım konusu aslında ülkemiz açısından artık milli bir görev haline gelmiştir. Turizm gelirleri ülkemizde, ekonominin ve milli gelirin en önemli gelir kaynaklarından birisi konumundadır. Bugün ülke ekonomisinin iyi durumda olmadığını ve bu konuda işlerin iyiye gitmediğini hepimiz biliyoruz.  

Bu nedenle, sadece Samsun genelinde değil ülke genelindeki Nebiyan Dağı ve Nebiyan Ormanları gibi doğa harikası yerlerin yurtiçi ve yurtdışı tanıtımı ciddi bir şekilde yapılmalıdır. Bu yerlerden sağlanacak olan gelirler, ekonomik anlamda çok büyük önem taşımaktadır. Buradan sağlanacak olan turizm gelirleri, hem bulunduğu bölgeye hem de ülke ekonomisine katkı sağlaması açısından çok değerlidir. 

Ayrıca, Nebiyan Dağı bölgesinde yetiştirilen ve daha tezgâha düşmeden yerinde satılan fasulyenin de tıpkı Nebiyan Kestanesi gibi coğrafi işaretle tescillenmesi gerekmektedir. Bu konudaki her türlü girişimi de desteklediğimizi belirtmek istiyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber