Yaşar ;katıldığı programda konuştu

Yaşar ;katıldığı programda konuştu
18.02.2020
A+
A-

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, kültürel değerlerin yaşatılmasının birlik ve beraberliğin pekişmesinde önemli rol oynadığını belirterek, “Geceler bahane, aslolan geçmişten geleceğe köprü olabilmektir” dedi.
İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, eşi Sevinç Hanım ile birlikte, Samsun’da birlik ve beraberliği pekiştirmek, kültürel değerleri yaşatmak için düzenlenen programlar katıldı.
Yaşar ve eşi, Samsun Valisi Osman Kaymak ve çok sayıda protokol üyesinin de yer aldığı Gümüşhane ve Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşunu anma programları ile 16.Havzalılar Geleneksel Tirit Gecesi’ne katıldı.

“KURTULAN DEĞİL KURTARAN ŞEHİR SAMSUN”
Programlarda yaptığı konuşmada “Geçmişini bilmeyen geleceğini göremez. Esas olan birlik, beraberlik, kardeşliktir. Geçmişten geleceğe köprü kurabilmektir” diyen Yaşar; Samsun’un ‘kurtulan değil kurtaran şehir’ olmasının önemine değinerek şunları söyledi;
“Samsun, birlik ve beraberliğin, mücadelenin ve azmin yegâne adresidir. Bu anlam ve önem içinde Samsun’da hangi kültür hangi değer olursa olsun birlik ve beraberliğimize güç katacaktır.
Bu ve benzeri programlar aracılığıyla geçmişimizi-kültürümüzü bugünlere taşıyor, gençlerimizin de bu bilgi ve kültürleri neden devam ettirmeleri gerektiğini anlatıyoruz aslında. Vatanlarına, kültürlerine neden sahip çıkmaları gerektiğini anlatıyoruz. Çünkü, üzerinde yaşadığımız topraklarda çok büyük emek var, mücadele var. Bu toprakların nasıl kazanıldığını bilmek ve sahiplik duygusunu taşıyabilmek çok önemli.
Dedelerimizin, atalarımızın bu topraklar uğruna verdiği mücadelenin her daim anlatılması, yaşatılması, unutturulmaması gerek.”

“GEÇMİŞİNİ BİLMEYEN GELECEĞİ GÖREMEZ”
Yaşar, konuşmasının devamında; “Herkesin doğduğu bir yer var elbet; ama memleket dediğin aynı coğrafya üzerinde yaşanan acıları, mutlulukları paylaşabilmek ve bir olabilmektir. İşte biz bu duygu ve düşüncelerle memleketimizin her yeri her sorunu her sıkıntısı için gayret içindeyiz. Bu gayretimizin yanı sıra, hızla değişen ve gelişen çağa yenik düşmemek için kültürel miraslarımızı bir sonraki nesillere aktarılmasına, yaşatılmasına destek vermeye çalışıyoruz. Böyle ciddi emek verilerek hazırlanan gecelerin, programların önemi büyük. Ben, değerlerimizi ve kültürümüzü yaşatma amacıyla hazırlanmış bu geceler ve programlar için emeği geçenleri kutluyor, çalışmalarının devamını diliyorum”

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.