Yakakent Belediyesi üzerinden yurt dışına giden kişilerin Güneydoğulu olduğu iddia edildi!

Yakakent Belediyesi üzerinden yurt dışına giden kişilerin Güneydoğulu olduğu iddia edildi!
21.11.2021
A+
A-

Yakakent Belediyesi’nin yurt dışına gönderdiği kişiler Yakakent İlçesi’nden değil ‘Güneydoğu Anadolu’dan çıktı.

Bu şekilde Yakakent ile ilgisi olmayan 63 kişi yurt dışına kaçırılınca SBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Tekcan, Başkan ve yardımcısının görevden alınmayı beklemeden istifa etmesini istedi.

Türkiye’de infiale yol açan göçmen kaçakçılığı olayında Yakakent Belediyesi’nin yurt dışına götürdüğü ancak geri dönmeyen 63 kişinin çoğunun Yakakent nüfusuna kayıtlı olmadığı iddia edildi. Belediyeden aldığı pasaportlarla yurt dışına giden ve geri dönmeyen kişilerin Güneydoğu Anadolu’ndan kişiler olduğu öne sürüldü.

Haklarında ‘göçmen kaçakçılığına sebebiyet verme’ suçu gerekçe gösterilerek soruşturma izni verilen Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma ve Başkan Yardımcısı Hüseyin Yiğit’e, SBB Meclisi Grup Başkanvekili Atilla Tekcan, görevden alınmayı beklemeden istifa etmeleri için çağrı yaptı. Tekcan, Başkan Hüseyin Kıyma ve Başkan Yardımcısı Hüseyin Yiğit hakkında ‘göçmen kaçakçılığına sebebiyet verme’ suçlaması ile İçişleri Bakanlığı’nca soruşturma izni verildiğini hatırlattı.

GİDENLERİN ÇOĞU GÜNEYDOĞULU
SBB Meclisi Grup Başkanvekili Atilla Tekcan yaptığı açıklamada, “Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma ve Yakakent Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Yiğit’in çeşitli yurtdışı etkinliklere iştirak edeceklerini beyan eden ülkemizin Güneydoğu bölgesinde ikamet eden kişileri, 3 ayrı zaman da ve etkinlikler de Yakakent Belediyesi’nden yurt dışı gri hizmet pasaportu vererek yurt dışına gönderdikleri, gönderdikleri 68 kişiden 63 kişinin yurda dönmemesi üzerine göçmen kaçakçılığı yaptıkları ve şuan Bakanlık izniyle soruşturması başlayan iddialar çok vahimdir “dedi.

İLÇENİN GELECEĞİ TEHLİKE ALTINDA
Tekcan açıklamasında, “Daha 5 gün önce Yakakent Belediyesi’nin bütçesini Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşürken ifade ettiğim bir konu vardı. Yakakent Belediyesi’ne ‘Büyükşehir olarak el tutalım, bütçesini büyütelim, yatırım yapalım, cazibe merkezi haline getirelim’ diye muhalefet meclis üyesi olarak mücadele ederken, Yakakent Belediyesi’ne, şirin ilçemize bir Samsunlu olarak sahip çıkmaya çalışırken, Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, Yakakent’e resmen kıymıştır. İlçenin geleceğini tehlike altına atmıştır. İlçede kapanması çok zor yara açmıştır. Soruşturma sonucunda ne olacağını bilemeyiz lakin; TEKNOFEST ile Türkiye gündemine gelmemiz gerekirken, bu iddialar ile gündeme gelinmesi ilçemiz için, Samsun için iyi olmamıştır “ifadelerini kullandı.

GÖREVLERİNDEN DERHAL İSTİFA ETMELİLER
Açıklamasında Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma ve Başkan Yardımcısı Yiğit’e istifa çağrısı yapan Tekcan şunları kaydetti; “Hak, hukuk dinlemeyen belediye başkanı daha geçen yıl koruma altında olan denize sıfır sahil bandında, kumluk, plaj alanında mantıevi inşa ederek kıyı katliamına sebep olacakken, Mimarlar Odası ve bizlerin karşı çıkması ile inşaat durdurulmuştur. Hüseyin Kıyma’dan ve yardımcısından beklentimiz şudur. Hüseyin Kıyma ve ilgililer derhal istifa etmeli, belediyeyi emin ellere teslim etmelidirler. Başkanın mensubu bulunduğu siyasi parti mutlaka bir disiplin soruşturması başlatacaktır. Adli ve idari soruşturmanın sağlıklı bir şekilde sonuçlanacağından şüphemiz yoktur. Konuyu takip etmeye devam edeceğiz. Samsun halkı, Yakakent halkı müsterih olsun biz bu yarayı da hızlaca kapatırız “ifadelerini kullandı.

(Hedefhalk)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber