Yağlı Maaşlara Meclisten Onay

Yağlı Maaşlara Meclisten Onay
15.02.2020
A+
A-

Büyükşehir Belediyesi’nde yağlı maaşlı başkan danışmanları teklifi, AK Parti, MHP ve İYİ Partililerin desteği ile kabul edildi. CHP ve SP ret verdi. Başkan Demir, daha önce mecliste böyle bir karar olmadığını adeta ‘itiraf etti’.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısı, Başkan Mustafa Demir yönetiminde gerçekleştirildi. Toplantıda Büyükşehir Belediyesi’nde genel sekreter maaşının yüzde 75’ini geçmeyecek şekilde maaşla çalışacak 5 başkan danışmanı ile ilgili teklif mecliste tartışma yarattı.

CHP Grup Başkanvekili Atilla Tekcan teklife tepki gösterdi. Tekcan, “Belediye de bu şekilde yüksek maaşlı danışman çalıştırılmasını uygun bulmuyoruz. Belediyenin mali durumu ortada. Eğer görevlendirilecekse yeni göreve başlayan bir memur maaşı ile başlatılmalı. Ayrıca kim belirlenecek kim bu insanlar bilmiyoruz. Personel konusunda zaten belediyenin sıkıntısı var. SAMULAŞ’ta Genel Müdürün yeğeni satın alma müdürü, Bakım Onarım Müdürü, Kalite Kontrol şirketi Malatya’dan getirilmiş. Genel Müdür Yardımcısı Malatya’dan getirilmiş. Mali Hizmetler Müdürü dışarıdan. Önce bu tablo düzeltilmeli. Samsun’da adam mı yok “dedi.

p24ka0

DEMİR TEKLİFİ SAVUNDU 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, ise danışmanın kısa süreli olarak görevlendirileceğini söyleyerek, daha önce mecliste böyle bir karar olmadığı için karar alındığını söyledi. Demir  şöyle  devam etti: Belediyeye vizyon katacak kişilerle çalışacağız. Şuanda alınacak bir kişi yok. Bir kişi ile görüştük bizden aylık 20 bin lira istedi. Bu kadrolar ihtiyaç olduğu zaman kullanılacak. Daha önce mecliste böyle bir karar olmadığı için karar alınıyor. Mesela teleferik, kültürel alan yapacağız bu hizmetlerde danışmanlık hizmeti alınacak. Kısmi süreli bu kadroları kullanacağız”.

KİM BU DANIŞMANLAR

Konuşmaların ardından oylamaya sunulan teklif, CHP ve SP’li üyelerin ret oyuna karşın AK Parti, MHP ve İYİ Partli üyelerin desteği ile kabul edildi. Başkan danışmanları kimler olacak, nitelikleri nedir ve ne zaman göreve başlayacak merak konusu oldu.

İYİ Parti ve MHP karar değiştirdi

MHP ve İYİ Partili meclis üyeleri, komisyonda çekimser ve ret oyu verdikleri danışman teklifine, meclis toplantısında karar değiştirerek destek verdi.

(hedefhalk)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber