Vezirköprülü vatandaşlara 1 yıl süre tanındı

Vezirköprülü vatandaşlara 1 yıl süre tanındı
29.09.2021
A+
A-

Vezirköprü’de olaylı toplulaştırmayla ilgili alınan yeni karara göre vatandaşlara 1 yıl süre tanındı.

Geçtiğimiz Pazartesi günü Samsun’un Vezirköprü ilçesinde 24 mahalleyi kapsayan arazi toplulaştırma kararına tepki gösteren çiftçiler, belediye önünde traktörlü eylem yaptı. belediyenin camlarını kıran öfkeli vatandaşlar 6,5 saat sonra eylemi sonlandırmıştı. Yaşanan olaylar sonrasında salı günü Ankara’dan gelen DSİ ve Arazi Toplulaştırma İşlemi yetkilileri ile görüşme yapıldı.

1 YIL SÜRE TANINDI
Yapılan toplantıda yasal bir süreçle devam eden işlemin durdurulmasının mümkün olmadığı vurgulanırken vatandaşın tapularındaki karışıklıkların düzeltilmesi için bir yıl süre tanınması kararı çıktı. Adatepe’de başlayarak Vezirköprü merkezde istenmeyen olayların yaşanmasına neden olan Arazi Toplulaştırma işlemi için Salı günü Samsun’da bir toplantı düzenlendi. AK Parti Samsun İl Başkan Yardımcısı Ahmet Muştu’nun devreye girmesiyle pazartesi günü Samsun’da İl Başkanı Ersan Aksu ile yapılan toplantının ardında Salı günü Ankara’dan gelecek heyetle toplulaştırma işlemi yapılacak olan 24 köyün muhtarları arasında yeni bir toplantı yapılması kararı alınmıştı.

TOPLULAŞTIRMADAN GERİ DÖNÜŞ YOK
Salı günü öğleden sonra yapılan toplantıda arazi toplulaştırma işleminden geri dönüş olamayacağına vurgu yapıldığı öğrenildi. Bununla birlikte yeniden kadastro işlemi yapılması talebi de ‘tapusu olan yerlerde kadastro işlemi yapılamayacağı’ gerekçesiyle reddedildi. 24 köyün temsilcisinin özellikle altını çizdikleri vatandaşların tapusunu alamadıkları ancak kendilerinin olan yerler üzerinde yapılan tartışma oldu. Edinilen bilgiye göre; tapuda sıkıntı yaşayan vatandaşların bu karışıklıkları düzeltmeleri için 1 yıl süre tanınmasına karar verildi. Böylece vatandaşlar önümüzdeki Eylül ayına kadar kendilerine ait olduğunu iddia ettikleri yerlerin tapularını üzerlerine alacaklar.

BİLGİLENDİRME YAPILACAK
Toplantıya katılan DSİ Genel Müdür Yardımcısı Faruk Fıratoğlu, yapılacak işlemlerin vatandaşın lehine olduğunu ancak bunun iyi anlatılamadığını gördüklerini söyleyerek, önümüzdeki dönemde vatandaşlara arazi toplulaştırma işleminin doğru şekilde anlatılması ve ikna edilmeleri için bilgilendirme toplantıları düzenleneceğini söyledi. Samsun’da yapılan toplantıya DSİ Genel Müdür Yardımcısı Faruk Fıratoğlu, AK Parti Samsun İl Başkan Yardımcısı Ahmet Muştu, Vezirköprü Kaymakamı Halid Yıldız, AK Parti Vezirköprü İlçe Başkanı Mehmet Kurt, arazi toplulaştırma işlemi yapılacak olan 24 köyün muhtarı ile Ali Gebeş ve Bekir Teber katıldılar.

(Vezirkörprü Vatandaş Gazetesi)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber