Van- Lösemiyi yenen 6 yaşındaki Beşir'e moral ziyareti
VAN'ın Tuşba ilçesinde yaşayan Beşir Çeşit (6), yaklaşık 2 yıl süren lösemi tedavisinin ardından sağlığına kavuşarak kontrol sürecine geçti. Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) ekibi, Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında Beşir ve ailesini evlerinde ziyaret ederek moral verdi.
Tuşba ilçesinde yaşayan Melek (28) ve Mesut Çeşit çiftinin 2 çocuğundan Beşir Çeşit'e yaklaşık 2 yıl önce lösemi teşhisi konuldu. Hastalığın ileri evrede olduğunu öğrenen aile, tedavi için İstanbul'a gitme kararı aldı. İstanbul'da başlatılan tedavi sürecinin olumlu sonuçlanmasıyla Beşir, hastalığı geride bıraktı. Sağlık durumu iyi olan Beşir'in kontrolleri ise devam ediyor. Anne Melek Çeşit, teşhis sürecinde doktorların hastalığın oldukça ilerlediğini söylediğini belirterek, "Doktorlar hastalığın son aşamaya geldiğini söylediler. Oğlumu İstanbul'a götürmeye karar verdik. Çok şükür tedavisi iyi gitti. Yaklaşık 2 yıldır bu süreci geçiriyoruz. Şimdi kontrol aşamasındayız. Çok şükür iyi gidiyor, mutluyuz. İnsan ilk başta bu süreci kaldıramayacağını düşünüyor. Ancak çocuğumun iyiye gittiğini görmek insana güç veriyor" dedi.
Benzer süreçten geçen ailelere de tavsiyelerde bulunan Çeşit, çocuklara hastalık sürecinin korkuyla yansıtılmaması gerektiğini ifade ederek, "Zor bir süreç ama sabrın sonu her zaman selamettir. Çocuklara bunu çok ağır hissettirmemek gerekiyor. Onlar kendilerini güçlü hissettikçe süreci daha iyi atlatabiliyorlar, daha güçlü oluyorlar" diye konuştu.
'LÖSEV HER ZAMAN YANIMIZDA OLDU'
LÖSEV ile İstanbul'da tedavi gördükleri sırada bir arkadaşları aracılığıyla tanıştıklarını anlatan Çeşit, vakfın tedavi sürecinde kendilerine maddi ve manevi destek sağladığını söyledi. İlk başvuru sırasında çekindiğini ancak vakıf çalışanlarının kendileriyle yakından ilgilendiğini belirten Melek Çeşit, "LÖSEV'e ilk başta başvuru yaparken çekinmiştim. Ancak çok güzel ilgilendiler. Her zaman yanımızda oldular. Çocukların mutluluğu ve motivasyonu için ellerinden geleni yapıyorlar. Maddi ve manevi desteklerinden dolayı LÖSEV ailesine ve çalışanlarına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
LÖSEV EKİBİNDEN EV ZİYARETİ
Lösemiyle mücadele eden çocuklara umut olmak ve toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleyen LÖSEV ekibi, Ankara'dan Van'a gelerek Beşir ve ailesini evlerinde ziyaret etti. Ziyarette Beşir'e çeşitli hediyeler veren ekip, aileyle sohbet ederek moral ve motivasyon desteğinde bulundu. LÖSEV Ankara Halkla İlişkiler Sorumlusu Songül Küce, hafta boyunca çocuklara yönelik ev ziyaretleri ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini belirtti. Löseminin tedavi edilebilir ve bulaşıcı olmayan bir hastalık olduğuna dikkat çeken Küce, erken teşhis ve doğru tedavinin önemini vurguladı.
Küce, “Bu hafta farkındalığı artırmak, çocuklarımıza umut ve motivasyon olmak açısından oldukça önemli. Herkesi LÖSEV'e gönüllü olmaya çağırıyoruz. 7'den 70'e herkes LÖSEV gönüllüsü olabilir. Bugün de Beşir'e sürpriz bir ev ziyareti gerçekleştirdik. Beşir hastalığı çok güzel atlattı. Şu anda kontrol aşamasında" diye konuştu.
Haber: Gülay KUYUCU/VAN, (DHA)
Görüntü Dökümü
------------------------
-Beşir ve ailesinden
-LÖSEV'in ziyareti
-Beşir'den detaylar
-Anne Melek Çeşit ile röportaj
-Aileden genel ve detaylar
-Beşir'in konuşması
-LÖSEV Ankara Halkla İlişkiler Sorumlusu Songül Küce ile röportaj
-Beşir ve ailesi parkta genel



