Vali Kaymak’tan Zorba Amire Soruşturma

Vali Kaymak’tan Zorba Amire Soruşturma
06.12.2019
A+
A-

Samsun OMÜ’de yurtta kadın güvenlik görevlilerini döven, hakaret eden ve yerlerde sürükleyen kadrolu güvenlik amiri ile ilgili Vali Kaymak soruşturma başlatılması talimatı verdi.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Kurupelit Yerleşkesi içerisinde yer alan Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı Karadeniz Öğrenci Kız Yurdu’nda bayan güvenlik görevlilerini, güvenlik amiri M.K. önce azarladı, sonra tekme tokat dövdü, yerlerde süründürdü. Dehşet olayın görüntüleri kadına şiddeti gözler önüne sererken, ‘devletin yurdunda’ da çalışana nasıl mobbing uygulandığını ortaya koydu.

VALİ KAYMAK’TAN SORUŞTURMA TALİMATI
İşlerinden olma endişesi ile önce şikayetçi olan ancak şikayetlerini geri alan kadın güvenlik görevlilerini yerlerde sürükleyen M.K ile ilgili Samsun Valiliği devreye girdi. Görev yaptığı yurttan başka bir yurda verilen kadrolu M.K ile adli ve idari soruşturma başlatıldı. Talimatı bizzat Samsun Valisi Osman Kaymak verdi.

İDARİ CEZA VERİLDİ
Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, daha önce gazetemize yaptığı açıklamaları yineledi. Kasapoğlu, “Samsun Kız Yurdu’nda 24 Kasım 2018 tarihinde güvenlik görevlileri ile ilgili yaşanan olay sonrasında kurumumuz hemen idari soruşturma açmıştır.Gerekli kişilere idari ceza verilmiştir. Alınan ifade ve savunmalar şahısların şikayetlerinden vazgeçmeleriyle savcılığa intikal etmemiştir. İlgili güvenlik görevlisine hem cezai işlem uygulanmış hem de görev yeri değiştirilmiştir” diye konuştu.

(Hedef Halk)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.