Vali Kaymak’ın öğrencilere sınav mesajı

Vali Kaymak’ın öğrencilere sınav mesajı
29.06.2018
A+
A-

Vali Kaymak haftasonu olacak olan yks sınavı için öğrencilere mesaj verdi.

Vali Kaymak’ın mesajı şöyle;

“Gençlerimizin, hayatı ıskalayan değil yakalayan bireyler olabilmesi ve Samsun’u ülkemiz genelinde hak ettiği başarı çıtasına çıkarmak için öğretmenlerimiz ve anne babalarımız büyük bir özveri ile çalıştılar.

Ülkemizin her şehrinde olduğu gibi ilimizde de 30 Haziran 2018 Cumartesi günü Temel Yeterlilik Testi (TYT), 1 Temmuz 2018 Pazar günü Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve 1 Temmuz 2018 Pazar günü Yabancı Dil Testi (YDT) gerçekleştirilecektir. Sınavların gerçekleştirileceği günlerde, eğitimi önemseyen ve değer veren bir şehir olan Samsun’un çok değerli halkına da büyük sorumluluk düşmektedir. Şoför esnafımızın her gün olduğu gibi o günlerde de çocuklarımızın güvenli, stressiz ve zamanında sınav binalarına ulaştırmak için her fedakarlığı yapacağını biliyorum. Yine sınav binalarının olduğu bölgelerdeki esnafımızın, arabasıyla geçen vatandaşlarımızın daha hassas davranarak çocuklarımızın rahat ve daha sesiz bir ortamda sınav süreci geçirmelerine destekte bulunacaklarına inanıyorum.

Yarınlarımızın teminatı, geleceğimizin mimarı, günümüzün sevinci sevgili gençlerimiz;

Sınavları hedeflerinize ulaşmanıza imkân tanıyan fırsatlardan birisi olarak görmenizi istiyorum. Hedeflerinize ulaşmak için karşınıza birçok yeni hayat kavşakları çıkacaktır. Şu anda Yükseköğretim Kurumları Sınavı kavşağındasınız ve eğitim hayatınız boyunca verdiğiniz emeklerin karşılığını alacağınız günlerdesiniz.

Sizler, bizlerin ve anne babanızın hiç kuşkusuz en çok değer verdiği kişilersiniz. Sizi seven ve size değer veren bizlerin sadece sınav anında değil, sınav sonrasında da sonuç ne olursa olsun sizi sevmeye devam edeceğimizi bilin.

Sevgili Anne Babalar;

Bu sürecin en az çocuklarınız kadar sizin içinde yoğun, kaygılı ve endişeli geçtiğini düşünüyorum. Çocuklarınızın yaşadıklarını, düşündüklerini en yakından gören ve onlarla yaşayan sizlersiniz. Onların elinden geleni yaptıklarını en yakından sizler gördünüz. Bu nedenle sınava saatler kaldığı bugün çocuklarınıza yapacağınız en büyük yardım onların başarısını desteklemek, heyecanlarını bölüşmek, her ne olursa olsun koşulsuz sevmektir.

Yükseköğretim Kurumları Sınavına büyük bir azim ve özveriyle hazırlanan tüm öğrencilerimizin ve her zaman çocuklarının yanında olan velilerimizin sınav heyecanını paylaşıyor, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.”dedi.

Valik Kaymak Haziran ayı OKA toplantısına katıldı
Valimiz Sayın Osman Kaymak, 29.06.2018 Cuma günü saat 14.30’da Çorum’da düzenlenen (OKA) Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Haziran ayı toplantısına katıldı.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Haziran ayı toplantısı, OKA Dönem Başkanı Tokat Valisi Sayın Dr. Ömer Toraman’ın başkanlığı ve Çorum Valisi Sayın Necmeddin Kılıç’ın ev sahipliğinde, Amasya Valisi Sayın Dr. Osman Varol, Valimiz Sayın Osman Kaymak ve yönetim kurulu üyelerinin katılımı ile Çorum’da gerçekleştirildi.

OKA Dönem Başkanı Tokat Valisi Sayın Dr. Ömer Toraman yaptığı konuşmasında,‘Değerli Yönetim Kurulu Üyeleri ve Saygıdeğer Basın Mensupları, Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerinden oluşan bölgemizde başta kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere yerel yönetimlerimiz, üniversitelerimiz, sivil toplum kuruluşları, özel sektör ve diğer ilgili aktörlerin birbirleriyle işbirliğini geliştirerek bölgemizin gelişmesini sağlamak amacıyla çeşitli çalışmalar yürüten Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (OKA) 2018 yılı Haziran ayı Yönetim Kurulu toplantısını gerçekleştirmek ve Kurulumuzun gündemindeki konuları görüşmek üzere toplanmış bulunuyoruz.

Değerli Yönetim Kurulu Üyeleri, bildiğiniz üzere, turizme yönelik kentsel altyapının iyileştirilmesine katkı sağlamak amacı ile 2018 yılı bütçesinden desteklenmek üzere toplam hibe desteği 28 Milyon lira olan Turizmin Altyapı Mali Destek Programı ile Organize Sanayi Bölgelerinde Ortak Üretim Altyapısının İyileştirilmesi Mali Destek Programına yapılan proje başvurularına yönelik Bağımsız Değerlendirme süreçleri tamamlanmış ve kazanan projeler Ajansın web sitesinde ilan edilmiştir.

Turizmin Geliştirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Destek Programı” için 4 ilde başarılı bulunan 33 adet proje için toplam 20,8 milyon TL hibe desteği verilerek uygulamaya konulan 33 adet yatırım projesinin, proje sahipleri tarafından sağlanacak öz katkılarla birlikte toplam bütçesi 41.3 milyon TL’dir. Organize Sanayi Bölgelerinde Ortak Üretim Altyapısının İyileştirilmesi Mali Destek Programı” için başarılı bulunan 11 adet proje için 7,2 milyon TL hibe desteği verilerek uygulamaya konulan 11 adet yatırım projesinin proje sahipleri tarafından sağlanacak öz katkılarla birlikte toplam bütçesi 12.8 milyon TL’dir.

Özetlemek gerekirse; Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın yürüttüğü 2 adet Mali Destek Programı kapsamında 4 ilimizde hibe desteği almaya hak kazanan 44 projeye Ajans tarafından toplam 28 milyon TL hibe kaynak sağlanacaktır.

Anılan her iki mali destek programının bölgemizin turizm ve sanayi altyapısının gelişmesine önemli katkılar sağlayacağına ve bu sayede yeni yatırımların gerçekleştirileceğine inanıyoruz ve hayırlı olmasını diliyoruz. Son olarak, bu toplantı vesilesiyle Yönetim Kurulu toplantımıza katılan Sayın Valilerimize, Belediye Başkanlarımıza, İl Genel Meclisi Başkanlarımıza ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlarımıza katılım ve destekleri için teşekkür ediyoruz. Ayrıca, ev sahipliğinden dolayı Çorum Valimize ve Belediye Başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyor ve Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu toplantımızın bölgemiz için hayırlı olmasını ve başarılı çalışmalara vesile olmasını diliyoruz.’ dedi.

Tokat Valisi Sayın Dr. Ömer Toraman’nın konuşmasının ardından toplantı Mali Destek Programlarının uygulama süreçleri, Yatırım Destek Ofisleri çalışmaları, Teknik Destek ve Fizibilite Desteği uygulamaları, Güdümlü Proje destekleri çalışmaları, Ajansın Aylık Faaliyetleri ve Aylık Bilançosu, Samsun Vezirköprü Şahinkaya Kanyonunda düzenlenecek “2018 Yılı Falcon Fest” turizm ve tanıtım etkinliği, Travel Turkey (İzmir), EMİTT (İstanbul) ve YÖREX (Antalya) Turizm Fuarlarına Bölge olarak katılım sağlanması konularında yapılan bilgi sunumlarıyla devam etti.

Toplantıya ayrıca; Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Çittır, Tokat İl Genel Meclisi Başkanı Salih Yıldırım, Çorum İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, Tokat TSO Başkanı Dr. Ali Çelik, Amasya TSO Başkanı Murat Kırlangıç, Samsun Büyük Şehir Belediyesi ARGE Daire Başkanı Ramazan Aydın, OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen ve diğer üyeler katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber