Vali Kaymak’ın Dünya Çevre Günü mesajı

Vali Kaymak’ın Dünya Çevre Günü mesajı
05.06.2018
A+
A-

Samsun Valisi Osman Kaymak Dünya Çevre günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Kaymak’ın mesajı şöyle;”1970’li yılların başında dünya genelindeki çevre sorunlarının uluslararası boyutta tartışılır hale gelmesinin ardından, 1972 yılında İsveç’te yapılan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı’nda alınan bir kararla ‘5 Haziran Dünya Çevre Günü’ olarak kabul edilmiştir.

Ülkemizde ve dünyada insanlarda çevre bilincinin oluşturulabilmesi ve çevreye duyarlı bir nesil yetiştirilebilmesi için gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle kutlanan ‘Dünya Çevre Günü’, tüm insanlığın geleceğini yakından ilgilendiren çevre konusunda büyük önem arz etmektedir.

İçerisinde yaşadığımız doğa, özellikle son yüzyılda yaşanan hızlı sanayileşme, plansız şehirleşme, teknolojik gelişmeler ve doğal kaynakların bilinçsizce tüketilmesi gibi nedenlerle büyük zarar görmüştür. Çevre sorunları, doğal dengeyi bozan ve insanlığı tehdit eden boyutlarıyla tehlikeli bir nitelik kazanmıştır.
Çevre kirlenmesini, insanın doğaya verdiği zarar olarak da tanımlayabiliriz. Doğanın korunması ve tahribatın engellenmesi yaşamsal önem arz etmektedir. Gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmak için kirlenmeleri mutlaka önlemek zorundayız. Ekolojik dengenin korunması adına bitki ve hayvan türlerini koruyup çoğaltmak mecburiyetindeyiz.

Büyüklerimizden devraldığımız ve emanet olarak gördüğümüz çevreyi bizden sonraki kuşaklara sadece koruyarak ya da şu anki haliyle değil, daha kaliteli, yaşanabilir, daha temiz ve daha fazla faydalanılacak bir şekilde bırakmanın mücadelesi içindeyiz. Karadeniz Bölgesi’nin en büyük arıtma tesisine sahip olan ilimizde ve bugün faaliyete geçirdiğimiz Yakakent Atıksu Arıtma Tesisi sayesinde gururla söylemek istiyorum ki tek bir bardak kirli ya da zararlı su artık sahillerimize karışmayacaktır.
Unutmayalım ki çevre konusunda atacağımız adımlar çocuklarımızın geleceğine yapacağımız en önemli yatırım ve geleceğimizin güvencesi olacaktır.

Temiz, bakımlı, donanımlı, güvenli bir çevrenin sembolü ve gerekli standartları taşıyan nitelikli plaj, marina ve yatlara verilen uluslararası bir çevre ödülü olan Mavi Bayrak sayımızın yakın zamanda 8’ den 9’a çıkacağını belirtiyor, tüm vatandaşlarımızın ‘Dünya Çevre Günü’nü kutluyor, temiz bir çevre ve sağlıklı günler diliyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.