Vali Kaymak’ın ‘Basında Sansürün Kaldırılışının Yıl Dönümü’ mesajı

Vali Kaymak’ın ‘Basında Sansürün Kaldırılışının Yıl Dönümü’ mesajı
23.07.2019
A+
A-

Samsun Valisi Osman Kaymak, Basında Sansürün Kaldırılışının yıl dönümüyle ilgili bir mesaj yayınladı.

Toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel alan tarafsız bir basın, demokrasinin en etkili ölçütlerinden biridir.

Basının özgür olmadığı bir ülkede demokratik bir düzenden, insan haklarından ve sosyal gelişmişlikten söz edilemez.

Özgür ve bağımsız basın, özgür ve bağımsız toplumun garantisidir. Ancak, basının özgürlüğü kadar objektifliği de toplumlumuz için son derece faydalı ve önemlidir.

Hızla ilerleyen teknolojiye paralel olarak gelişen kitle iletişim araçları ile birlikte gücü ve etkinliği her geçen gün biraz daha artan basın; haber verme, bilgilendirme, eğitme, kültürel değerleri aktarma, denetleme, kamuoyu oluşturma gibi birçok işleve sahiptir.

Basında sansür, basını bu temel işlevlerinden uzaklaştırır ve objektifliğini gölgeler. Bu çerçevede basında sansürün kaldırıldığı 24 Temmuz 1908 tarihi gazetecilik açısından bir milat, bir dönüm noktasıdır.

Bu düşüncelerle, ‘Basında Sansürün Kaldırılışının 111. Yıl Dönümü’nü kutlar, görev başında yaşamlarını yitiren basın emekçilerini rahmet ve saygıyla anar, gece-gündüz demeden, günün her saatinde, mesai kavramı gözetmeksizin büyük bir özveriyle çalışan tüm basın mensuplarına selam ve sevgilerimi iletirim.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber