Vali Dağlı’dan Yaşlılara Saygı Haftası mesajı

Vali Dağlı’dan Yaşlılara Saygı Haftası mesajı
17.03.2022
A+
A-

Samsun Valisi Zülkif Dağlı ‘Yaşlılara Saygı Haftası’ nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Dağlı’nın mesajı şöyle, “Toplumumuzun temel direği olan yaşlılarımız, hayatları boyunca edindikleri derin tecrübeleri, kültürel değerlerimizi, geleneklerimizi ve göreneklerimizi yarınımız olan genç kuşaklara aktarılmasına vesile olurlar.

Her yaşın kendine özgü güzellikleri vardır ve hayatın çok özel bir dönemi olan yaşlılık da insanın yaşanmışlıklarla dünyaya bambaşka bir gözle baktığı bir dönemdir.

Bir milletin ve medeniyetin değeri büyüklerine gösterdiği sevgiyle ve şefkatle ölçülür. O nedenle, büyüklerimiz biz küçükken bizleri nasıl şefkatle kucakladılarsa, bizler de yaşlandıklarında onları aynı şekilde kucaklamalı, şefkatle sarılmalı, tecrübe ve birikimlerine ihtimam göstermeliyiz.

Yeni kuşakların da yaşlıların kıymetini bilen, sevgi ve saygıda kusur etmeyen bireyler olması, aile bağlarımızın korunmasına ve geleneklerimizin yaşatılmasına büyük katkılar sağlayacağından hareketle yavrularımızı bu anlamda iyi bir şekilde yetiştirmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizde her yıl 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanmakta olan ‘Yaşlılara Saygı Haftası’ vesilesiyle bütün yaşlılarımızın her zaman baş tacı olduklarını özellikle ifade ediyor, kıymetli büyüklerimize aileleriyle birlikte sağlıklı, huzurlu ve uzun ömürler diliyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.