Vali Dağlı’dan flaş açıklamalar! Yasaklanan kınada 17 vaka çıktı!

Vali Dağlı’dan flaş açıklamalar! Yasaklanan kınada 17 vaka çıktı!
13.11.2020
A+
A-

Samsun Valisi Zülkif Dağlı koronavirüs hakkında flaş açıklamalarda bulundu. Vali Dağlı, yasaklı olmasına rağmen gerçekleştirilen kına merasiminde 17 pozitif vakanın çıktığını ifade etti.

Koronavirüsle mücadele konusunda açıklamalarda bulunan Valimiz Sayın Dr. Zülkif Dağlı şunları söyledi: “Samsun Valiliği olarak tüm kamu kurumlarımızla ortak hareket ederek, ilimizde pandeminin son durumunu, vaka seyrini ve bu seyir karşısında almamız gereken önlemleri görüşüp, karara bağlıyoruz.

İlimizde bu kararların sonucunda vaka sayısındaki artış ya da düşüşün tamamen halkımızın kurallara uyum düzeyine bağlı olduğunu net olarak söyleyebiliriz. Yani alınan tüm önlemler ancak halkımızın önlemlere uyumuyla güçleniyor ya da zayıflıyor. Kurallara uyuyormuş gibi yapıp, ilk fırsatta maskemizi çıkarıp, sosyal mesafeye dikkat etmeden bir hayat sürdüğümüzde, sadece vaka ve kayıp sayımız artırıyor. Bu duruma üzücü bir örneği yakın zamanda Alaçam ilçemizde yaşadık. Koronavirüs bulaşının önlenmesi için yemekli kına gecelerine İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulumuzda yasak kararı aldığımız ilimizde, bir kına sahibimiz, yemek dağıtamadığından, misafirlerinin hepsini topluca dışarıda bir mekânda yemeğe davet etmiş. Bu dikkatsizlikten pozitif ve onların temaslısı 17 vaka ortaya çıktı. Maalesef kurallara uyuyormuş gibi davranıp, uymama yaklaşımı nedeniyle ilimizde vaka sayımız her geçen gün artıyor. Üzülerek söylüyorum ki kayıplarımız da bu manada artış göstermeye başladı.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber