Vali Dağlı: 2021’de 45 bin kişi istihdam edildi

Vali Dağlı: 2021’de 45 bin kişi istihdam edildi
28.12.2021
A+
A-

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif DAĞLI, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Haşim Meydan, İl Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri ile toplantı yaparak pandemi döneminde çalışma koşulları, teşvik sistemleri, işe yerleştirme, işbaşı eğitim programı, toplum yararına program, işgücü piyasası, işyeri ve okul ziyaretleri, ödemeler, işgücü yetiştirme kursları ve mesleki eğitimle ilgili brifing aldı.

Toplantı sonunda açıklama yaparak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün kuruma kayıtlı işsizleri iş hayatına kazandırma, işverenleri ve iş arayanları buluşturma, işsizlerin toplum yararına işlerde çalışması için finansal destek sağlama, mesleki eğitim kursları ile işsizlere ve işverenlere destek olarak kalifiye iş gücü yetiştirme, işbaşı eğitim programları ile işsizlere mesleki deneyim kazandırma, engellilere kendi işini kurma, mesleki eğitim ve istihdam imkânı sağlama, öğrencilere meslek seçiminde ve iş gücü piyasasına geçişte destek olma noktasında çok önemli görevler ifa ettiğini belirten Vali Dağlı, “Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüz tarafından 2021 yılı içerisinde istihdam faaliyetleri kapsamında 28.445 kişinin işe yerleştirme, 14.623 kişinin işbaşı eğitim programı, 1.420 kişinin kursa yerleştirme ve 516 kişinin toplum yararına program olmak üzere toplam 45.004 kişinin istihdam çalışması yapılmıştır.

Tanıtım faaliyetleri kapsamında 33.068 iş yeri ziyareti ve 364 okul ziyareti yapılarak toplamda 33.432 danışmanlık faaliyeti yürütülmüştür. Ayrıca bireysel ve grup görüşmesi kapsamında toplam 74.540 kişiyle görüşme sağlanmıştır. Kovid-19 salgını döneminde devletimiz istihdamı korumak amacıyla kısa çalışma ödeneği ve nakit ücret desteğini uygulamaya almış ve ilimizde 2021 yılında 118 milyon TL kısa çalışma ödeneği, 90 milyon TL nakit ücret desteği verilmiştir. Ayrıca 2021 yılı Ekim ayı dönemine kadar 103 milyon TL işbaşı eğitim programı, 41 milyon TL işsizlik ödeneği, 37 milyon TL toplum yararına programlar ve 6 milyon TL iş gücü yetiştirme kursları, yarım çalışma ödeneği, ücret garanti fonu olmak üzere toplamda 395 milyon TL ödeme yapılmıştır. İl Müdürlüğümüz işbaşı eğitim programı sayısında Türkiye 3.sü, işbaşı eğitim programı engelli katılımcı sayısında Türkiye 1.si, işveren danışmanlığında Türkiye 2.si olmuştur.” dedi.

Açıklamasının devamında bölgenin en gelişmiş sanayi altyapısına sahip olan ilimizin, Organize Sanayi Bölgeleri, Sanayi Siteleri, Serbest Bölgesi, Lojistik Merkezi, Teknopark ve Ar-Ge Merkezleri, Türkiye’nin en büyük işletmeleri arasında yer alan firmaları ve kuzeye açılan limanlarıyla Karadeniz Bölgesi’nin sanayi başkenti konumunda olduğunu ve Sayın Cumhurbaşkanımızın da belirttiği gibi üretim, istihdam, büyüme ve ihracatın artırılması için ilimizde yoğun çaba sarf edildiğini ifade eden Sayın Valimiz, çalışmaların sonucunda yakın zamanda ilimize 8’inci Organize Sanayi Bölgesinin kazandırıldığını, yatırımcılarımız tarafından yoğun talep gören tüm OSB’lerimizde iki yıl içerisinde yapılacak fabrikalarla Samsun’un tam bir sanayi şehrine dönüşmesinin, istihdam olanaklarının artmasının ve ihracatta 2021 yılı Ekim ayında ulaşılan 1 milyar dolar üzerindeki rakamların çok daha üstüne kolaylıkla ulaşılmasının hedeflendiğini söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber