Uzmanlardan ‘Saç Dökülmesi’ Uyarısı

Uzmanlardan ‘Saç Dökülmesi’ Uyarısı
23.06.2018
A+
A-

Deri ve Zührevi Hastalıklar (Cildiye) Uzmanı Uzm. Dr. Fikret Kaya, saç dökülmesi hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Samsun Büyük Anadolu Meydan Hastanesi doktorlarından Deri ve Zührevi Hastalıklar (Cildiye) Uzmanı Uzm. Dr. Fikret Kaya, herkesin sıkça yaşadığı saç dökülmesi probleminin bir çok sağlık sorunlarından dolayı ortaya çıktığını fakat sorunun tam kaynağının belirlenmesi için mutlaka ilk olarak bir cildiye uzmanı tarafından muayene edilmesi gerektiğini söyledi.
SAÇ DÖKÜLMESİ TEDAVİ EDİLEBİLİR
Uzm. Dr. Fikret Kaya, “Saç dökülmesi her iki cinste de görülmektedir. Birçok insan için saç dökülmesi veya saçların güçsüzleşmesi büyük bir sorundur. İnsanların fiziksel görünümlerini belirleyen, toplum statüsünü içeren saç dökülmesi, büyük psikolojik sorun taşımakta ve kişinin özgüven ile iç içedir.
Saç dökülmesini tetikleyen ana etkenler ise; Hamilelik, menapoz, psikolojik stres ile değişen hormonal yapı ile saç foliküllerinde değişklerin meydana gelmesi, Eksik mikrosirkülasyon halinde birikebilen, besinsel protein, sülfür amino asit veya vitamin yetersizlikleri, Kepek ve saç derisi kaşıntısı ile bağlı olabilecek yağlı saç tipi ve saç derisidir.
GEÇ KALMADAN UZMANA BAŞVURULMALIDIR
Saç dökülmesinin bir çok sağlık problemlerinden oluşabileceğini de unutmamamız germektedir. Bu anlamda bu sağlık sorununu yaşayan hastalar çekinmeden ve geç kalmadan, konunun uzmanı doktorlara başvurması halinde yaşamlarına mutlu ve sağlıklı bir şekilde devam edebilirler.” diyerek sözlerine son verdi.’’ Diyerek sözlerine son verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber