Uzmanlar güneş yanığı konusunda uyardı

Uzmanlar güneş yanığı konusunda uyardı
20.06.2018
A+
A-

Deri ve Zührevi Hastalıklar (Cildiye) Uzmanı Uzm. Dr. Fikret Kaya, Güneş, Güneş yanıkları bu dönemde en çok karşılaştığımız vakalardır. Güneş yanığından korunmak için güneşin bizi nasıl etkilediğini bilmemiz gerekiyor. Görülen gün ışığının ötesinde ultraviole ışınları var. Bu ışınlar bizim vücudumuzda değişiklikler oluşuyor ve yanmaya neden olabileceğini söyledi.
Samsun Büyük Anadolu Meydan Hastanesi doktorlarından Deri ve Zührevi Hastalıklar (Cildiye) Uzmanı Uzm. Dr. Fikret Kaya, güneş yanıkları hakkında önemli bilgiler paylaştı.

DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR
Hava bulutlu bugün beni güneş etkilemez diye düşünürüz. Oysaki bu yanlış düşüncedir. Ultraviole ışınları buluttan geçer, bizi etkiler hatta daha fazla etkiler. Fakat anladığımızda iş işten geçmiş oluyor. Tabi yanıklar olduğunda bu tedavileri de çok önemli. Çok ağır dönemlerde yanıklar karşımıza çıkıyor. Güneşlenme, denizde yanmalar oluyor. bütün vücudumuz güneşe mağruz kalıyor. Bu yanıklar ciddi şekilde komaya kadar gidebilen değişikliklere neden olabilir. Az da olsa yanık oluşan yerler ciltte kalan izlere neden olabilir. Güneş yanığında hemen uzman hekime görünmek çok önemlidir. ‘’ diyerek sözlerine son verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber