Uzay Kongresi, 9 Ekim’de halka açılıyor

Uzay Kongresi, 9 Ekim’de halka açılıyor

📅 06.10.2026 15:16 🕐 38 dakika önce 💬 0 yorum 📰 DHA RSS
Yazı Boyutu
🖨 Yazdır / PDF
ANKARA, (DHA)- TÜRKİYE'nin ev sahipliğinde Antalya’da gerçekleştirilen '77'nci Uluslararası Uzay Kongresi (IAC 2026)', 9 Ekim Cuma günü 'Halk Günü' paneline e ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; Bakan Mehmet Fatih Kacır'ın katılımıyla gerçekl

ANKARA, (DHA)- TÜRKİYE'nin ev sahipliğinde Antalya’da gerçekleştirilen '77'nci Uluslararası Uzay Kongresi (IAC 2026)', 9 Ekim Cuma günü 'Halk Günü' paneline e ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; Bakan Mehmet Fatih Kacır'ın katılımıyla gerçekleştirilecek panel, gençlerle ve teknoloji meraklılarıyla buluşacak. Uluslararası Uzay Federasyonu (IAF) koordinasyonunda, Türkiye Uzay Ajansı (TUA) ev sahipliğinde ve SAHA İstanbul eş ev sahipliğinde yürütülen IAC 2026, kongrenin son gününde kapılarını toplumun her kesimine açıyor. 9 Ekim Cuma günü 15.00 ile 16.00 saatleri arasında NEST Kongre ve Fuar Merkezi Açılış Seremonisi Alanı’nda gerçekleşecek özel oturumda; milli teknoloji hamlesi, Türkiye’nin derin uzay vizyonu ve yeni neslin geleceği, kapsamlı şekilde masaya yatırılacak. Türkiye’nin teknoloji ekosistemine yön veren öncü isimlerin tecrübelerini ve vizyonlarını paylaşacağı panelde; gençlerin uzay ve havacılık alanındaki potansiyeli ile Türkiye’nin kritik teknolojilerdeki bağımsızlık yürüyüşü ele alınacak. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Türk tenisçiler Samsun Open için korta çıktı
Sıradaki Haber
Türk tenisçiler Samsun Open için korta çıktı
Etiketler: #Ankara #Genel

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

💬 Yorumlar 0

💬 Yorum Yap (üyeliksiz — yorumunuz onaylandıktan sonra görünür)
Üye girişi yap →
💭

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

İlgili Haberler