Uykusuzluğunuzun nedenini, Uyku test Cihazı’yla bir günde öğrenin!

Uykusuzluğunuzun nedenini, Uyku test Cihazı’yla bir günde öğrenin!
30.08.2018
A+
A-

Kulak Burun Boğaz (KBB) Hastalıkları ve Baş-Boyun Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Erdal Seren, bir günde sonuç aldıkları uyku test cihazı ile, kişinin uykusuzluğunun temelinde yatan sorunun ortaya çıkarılmasında büyük rol oynamaktadır” dedi.

Uykusuzluk, çeşitli sağlık sorunlarından, beslenme alışkanlığına kadar birçok faktörden ortaya çıkabilir diyen Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Kulak Burun Boğaz (KBB) Hastalıkları ve Baş-Boyun Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Erdal Seren, “İnsanlar uykusunun olmasına rağmen bir türlü uyuyamadığından şikâyetçidir. Bu sorun kişinin günlük ev ve çalışma hayatını da olumsuz etkilemektedir. Sizde uykusuzluk problemi yaşıyorsanız sorunun kaynağı için mutlaka bir uzman doktor tarafından muayene olmanız gerektedir. Bu muayene de uygulanan uyku test cihazı ile bir günde sonuç alabilir, kişinin uykusuzluğunun temelinde yatan sorunun ortaya çıkarabilir.

UYKU APNESİ OLABİLİRSİNİZ!
Uyku tetkiki yada bizimde dediğimiz tabirle polisomnografi, uyku apnesinin tanısında kullanılan gece boyunca yapılan bir uyku testidir.
Bu uyku testinde bir çok parametreye bakılır. Beyin dalgaları, nabız, kalp hızı, kalp ritmi, kan oksijen düzeyi, çene hareketleri ve solunum hızı gibi parametrelerin başlıca yapıldığı bir uyku testidir. Teste göre dakikadaki solunum durmasına bakılır. Kalp ritim bozukluğu uyku esnasında ne durumdadır ona bakılır. Santral apnesi mi yoksa tıkayıcı apnemi ona bakılır. Uyku nefes durmasını ve uykunun hangi periyodunda olduğuna bakılır.

SONUÇ İLE DOĞRU TEDAVİ
Birde kendimizin uyguladığı tarama testi dediğimiz tarama şekli olan polisomnografi var. Gece boyunca ne kadar uykuda nefesimizin durduğunu ölçen daha pratik uyku testleri vardır.
Kalpteki holter gibi hastaya küçük taşıyıcı şekilde cihaz takılarak buradaki nefes durma sayısını gösteren polisomnografi cihazımız vardır. Bu cihazın sonucuna göre uykudaki tıkanıklığı bize daha objektif şekilde göstermekte bunun sonucunda doğru tedavi uygulanmaktadır” diye konuştu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber