Usta’dan Havza’ya ziyaret

Usta’dan Havza’ya ziyaret
08.02.2019
A+
A-

Samsun Milletvekili ve Bağımsız Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Erhan Usta Havza’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Bağımsız Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Erhan Usta Havza’da ilk olarak Havza Ziraat Odasını ziyaret ederek burada oda başkanı Coşkun Genç ve yönetim kurulu ile bir araya geldi.
Usta burada yapmış olduğu konuşmada her geçen gün kan kaybettiğine değinerek; “ Samsun’da bundan 100 sene önce 17 tane başkonsolosluk varmış. Başkentlerde büyükelçilik olur, gelişmiş kentler İstanbul’da var şuan başkonsolosluk olan yani zamanında bu kadar çok başkonsolosluk olan Türkiye’de gelişmişlik sıralamasında 4. Sırada olan Samsun, şuanda 33. Sırada. Kavşak üzerinde bir şehir Karadeniz’in ister doğusu ister batısına gidebiliyorsunuz. Verimli ovaları var Bafra, Çarşamba Terme ovası, cenabı Allah her ilçeye ayrı bir güzellik vermiş Turizm açısından veya tarımsal açıdan, burada kaplıca var diğer tarafta kanyon var, göl var kayağı ve her mevsim yapılabilecek bir aktivite var turizm açısından. Kara, deniz ve hava ulaşımı var. Karadeniz’e Samsun üzerinden yayılabilirsiniz, hatta Karadeniz’in kıyı ülkelerine.” Dedi.

Usta Samsun’un iş gücü potansiyeline sahip olduğunu belirterek; “Güçlü bir insan sermayesi var değerlendirilemiyor. Gençleri sürekli göç veriyor. İlçelere baktığınız zaman Vezirköprü’sü de aynı, Havza, Asarcık Ayvacık ve Ladik gibi hepsi böyle bunları biz kendi memleketimizde bu çocukları değerlendirebiliriz. Allah Nasip ederse Büyükşehir başkanı olarak fabrika yapacak değiliz ama yatırımcı çekeceğiz. En temel problem o Samsun’da mevcut yatırımcılar bile kardeşim yer gösterin biz büyümek istiyoruz diyor.hiç Samsun Büyükşehir belediyesi o gözle bakılmıyor. Allah razı olsun Yusuf Ziya Yılmaz’dan güzel hizmetleri oldu. Yani Samsun merkezde kıyı şeridinde şehircilik anlamında güzelleştirme anlamında güzel işler yaptı. Ancak sanayi ve ticaretin hiç önünü açmadı. Dolmuşlar giremedi, sanayi siteleri yıkılmaya çalışıldı. Saathane meydanı kazıldı 3000 yıllık Saathane meydanı gitti. O yüzden ticaretin önünü açmamız lazım. Samsun’u bu şekilde geliştirmek mümkün. Medikal alet ve edevat alanında samsunda ciddi bir potansiyel var, güzel bir üretim var. Bazı firmalar var ki ürettiğinin %80’ini ihraç ediyor o kadar kıymetli bir şey üretiyor. Düşük fiyatlarla veriyoruz örneğin bir ameliyat makası üretiyorsun biz 5 dolara gönderiyoruz, gönderildiği ülkede kendi markalarını basıp set halinde bize 40 dolara geri geliyor. Katma değer olarak üreten benim. El işçiliği ile bizim firmamız üretiyor. İleri teknoloji alanında bizim kanun teklifimiz oldu. Mecliste herkesin hoşuna gitti, bizim Samsun Milletvekilleri sahip çıkmadığı için kanun teklifi ret edildi. Aynı akşam bizim hazırladığımız çok daha ilkel hali olan Trabzon’un ve Zonguldak’ın kanun teklifini geçirdiler.” Dedi

Samsun’un sahipsiz kaldığını belirten Erhan Usta: “Biz vekilliğimizde Samsun’un sahipsizliğini gördük. Samsun’un siyasetçileri Samsun’a sahip çıkmıyor. Samsun’da Samsun’a sahip çıkacak bir yönetimle yola çıkılmalıdır.Sahip çıkılmadığı için sürekli geriye gidiyor. 2014 seçimlerinden 2017 yılına kadar geçen süreçte kişi başına gelir Samsun’da 38. Sıradaymış, 43. Sıraya geriliyor. 3 senede 5 basamak geriliyor. Hani Türkiye hiç büyümese Samsun’da büyümüyor ne yapacaksın diyeceksin.Türkiye’nin tüm şehirleri Samsun’dan çok daha Hızlı gelişiyor. Büyükşehir olarak üretilen ürünlerin pazarının oluşturulması lazım. Kenevir meselesi var bunu bende araştırıyorum, ama kenevirin işlemesi ve kullanılmasını sağlayacak fabrikalarımız yok. Biz de borda var ama hangi alanlarda kullanılacağını ve işlemesini bilmedikten sonra toprağın altında ki bir cevher olarak kalıyor. Ülke ekonomisine bir şey katamıyor. Kenevirin de böyle kalmaması lazım biz bu işi önemsiyoruz. Bölgedeki Fakirliği azaltacak. Göçü durduracak projeleri, hayat geçirmek istiyoruz.” Dedi.
Havza Ziraat Odası Başkanı Coşkun ise ziyaretten ötürü Usta’ya teşekkür ederek; “Ortak paydamız Samsun. İnşallah Samsun için hayırlısı olur. Sizlere çıkmış olduğunuz yolda başarılar dilerim.” Dedi.
Usta daha sonra ilçede esnaf ziyaret ederek Ilıca Mahallesini ziyaret ederek burada vatandaşlar ile bir araya geldi ve sohbet etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber