Usta: Samsun sahipsiz kalmayacak

Usta: Samsun sahipsiz kalmayacak
08.03.2019
A+
A-

Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren Samsun Milletvekili ve Bağımsız Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Erhan USTA, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamayla, Samsun’a yapılan yatırım ve teşvik haksızlığını dile getirdi.

Usta, “Kıymetli Hemşehrilerim, bakınız, geçtiğimiz günlerde, Samsun’da İleri Teknoloji Medikal Sanayi Kümelenmesi kurulması konusunda yapmış girişimleri sizlerle paylaştım. Samsun’un yıllardan beri nasıl sahipsiz kaldığının herkes farkında! Milletvekili olarak TBMM’ye ayak bastığımdan andan itibaren, Samsun’un her türlü problemlerini gündeme getirdim. Ne yazık ki, o günlerde buna karşı çıkanlar, yüz çevirenler bugün samimiyetsiz bir şekilde Samsun’a şöyle yapacağız, böyle yapacağız diyorlar! Samsun’a yapılan en büyük adaletsizlik nedir biliyor musunuz? Samsun’a istediğimiz ölçüde yatırım gelmemesinin, Samsun’un sürekli geriye gitmesinin sebebi? Samsun, teşvik sisteminden gerektiği ölçüde yararlanamıyor! Gelmesi gereken rutin yatırımları bile Samsun hakketiği ölçüde alamıyor!”dedi.

Samsun’un sosyo-gelişmişlik endeksinin, Rize ile aynı olmasına rağmen, Rize teşviklerden daha çok yararlanan 4. Bölgede yer aldığını ama Samsun’un teşviklerden daha az yararlanan 3. Bölgede yer aldığını dile getiren USTA, durumu gösteren tabloyu paylaştı. Bu durumu 2015 yılından itibaren defalarca dile getirdiğini söyleyen USTA, konuşmalarından bir tanesinin videosunu da yayınlandı.

Bu durumun yıllardan beri düzeltilmediğine dikkat çeken USTA, “Bunu yıllardan beri düzelttiler mi? Hayır! Çünkü, Erhan Usta, mecliste tek başınaydı, sesi ancak bu kadar çıkıyordu. Peki, düzeltecekler mi? Düzelttireceğiz! Allah’ın izniyle arkamda sizler olduğunuz sürece, sizlerin desteğiyle sesimiz daha güçlü çıkacak, Samsun’a yapılan haksızlıklara dur demek için birlik olacağız! Allah’ın izniyle 31 Mart yerel seçimlerinde sesimizi o kadar güçlü duyuracağız ki, “keşke” diyecekler… “Keşke, Samsun’un, Samsunlunun sesine kulak tıkamasaydık, Samsun’a sırtımızı dönmeseydik” diyecekler!” dedi.

Cumhurbaşkanı’nın Samsun’daki miting konuşmasında değindiği hususları eleştiren USTA, “Yeri geldiğinde paradan 6 sıfır atmakla övünenler, ne yazık ki Samsun’a yapılan yatırımları telafuz ederken, 6 sıfırı geri koyarak katrilyonlu söylüyorlar! Yahu bu millet beton mu yiyecek? “Bay bilmem kim 30 yıl önce şurayı batırdı burayı batırdı” diyorlar. Yahu bize ne “Bay bilmem kim”den… Görülüyor ki, Samsun’un işsizlik sorununu, Samsun’un gelir ve refah sorununu halen daha görmezden geliyorlar! Size söz veriyorum, 1 Nisan’dan itibaren tek odak noktamız Samsun’u zincirlerinden kurtarmak olacak! Yeni, Güçlü ve Mutlu Samsun için hep birlikte, gece gündüz demeden, yılmadan ve yorulmadan çalışacağız! Birlikte başaracağız!” diye vatadaşlara seslendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber